StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je sob 05. črc 2025 16:53:31

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jak vazne berete hrani v "lize"
PříspěvekNapsal: čtv 19. srp 2010 12:40:34 
 ICQ  Profil

Hraní v lize mě baví, ale musim říct. Že to opravdu hraju pro zábavu a vehementně netoužím být top hráč.

Systém jakým to blizzard provedl je moc dobrý, clovek nemusi složitě hledat protihráče, jen klikne a jede :)

samozřejmě potěší, když vyhraju několik matchu zasebou. Když prohravam tak se dokažu i nasrat :), ale větinou sám na sebe protože udělám nějakou hloupost.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 19. srp 2010 13:45:52 
 ICQ  Profil

easyyy píše:
Dejte tomu cas, mesic od vydani neni nic.. jeste se to nesrovnalo.. ja jsem treba taky v platine a mam max na gold.. :) a kolikrat mi to hodi diamonda, ale skillem je to tak silver max.. hold kdyz se nekdo dobre nauci jednu taktiku (6pool, reapers atd) tak se lehce dostane do diamantu

IMO už v platině narazí, ale může mít štěstí :o)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 20. srp 2010 9:53:05 

Moor8 píše:
Tak to si dovolím s tebou nesouhlasit. Cílem to možná je lidi, co si na tom zvyšují ego. Protože jinak nemají jak. Pro ostatní je cílem zahrát si. Nuda je pro mě klikat každej 5 minut to samé. A většinou ti, co tohle dělají, neumí nic jiného, a když jim to překazíš, skládají hru. A že při té hodinové nedělají hráči nic? Tak to se šeredně pleteš. Když jsou soupeři vyrovnaní, tak tam celou hodinu (i víc) urputně bojují, odrážejí útoky, ničí si základny dělají partyzánské akce, zkouší různé strategie. To si myslíš, že celou hodinu jen bodují armádu na maximum populace a pak to na znamení pošlou proti sobě? za tu dobu stihnou vyčerpat všechna, nebo aspoň většinu ložisek na mapě, několikrát zničit i přijít o celou armádu. Zničit i přijít o základny. Prostě jednou jsi nahoře jednou dole a až po čase získá jeden navrch a je otázkou, kdo toho druhého přechytračí... Já si zahraji jednu skvělou hru a ty uděláš 12 X to samé, Kdo je na tom líp? ;)
Jsou to rychlé strategie, ale to neznamená, že to musí trvat jen 5 minut...

PS: A spojení rychlá strategie mi samo o sobě přijde jako oxymorón.

bohuzel se seredne pletete :-) Strategie (http://cs.wikipedia.org/wiki/Strategie) a casova narocnost nemaji spolu nic spolecneho. Ale priznavam se, taktez me bavi delsi hry. Na druhou stranu ale kazdy rozumny hrac (v mem pripade rekreacni) predpoklada to nejhorsi, a dle toho se pripravuje. Pocatecni RUSH neni problem, obvykle ;-)

Btw prestoze hraji SC2 for-fun, tak co si budeme povidat, cloveka vyhra potesi, a prohra nastve (ale jak zde jiz padlo, je to moznost zjistit co jsem udelal spatne, a zlepsit se).

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 20. srp 2010 13:40:31 

Tohle je vyborne recene ... Day9 mluvi o hracich, kteri se "boji" hrat ladder:

http://www.youtube.com/watch?v=EDCoY7sNgSA zacina na 1:45

Ten pocit jsem taky zazil :).

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 20. srp 2010 14:27:05 

Noo, hra me bavi, ale je fakt, ze porad dokola se nechat drti nakym 3tank pushem od terrana zrovna zabava neni :D v tu chvili me to zacne vazne sr*t :D

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 20. srp 2010 19:06:34 

Evidentně jsi nečetl, co jsem psal!

Pralev píše:
Co je za problém naučit se bránit se tomu? Nic. Osaháš si to a v budoucnu už to odrazíš pokaždé snadno.

Já psal, že se tomu dokáži ubránit, rozhodně tu nebrečím proto, že mě tím neustále ničí. Ale jak jsi sám podotknul, tak když se mu to nepovede je s ekonomikou v háji a hra stejně končí během chvíle. To je to, co mi vadí.

Pralev píše:
Zase tak moc protivníků tyhle věci nedělá. Z mojí zkušenosti to dělají z 90% jen lamky, které o sobě vědí, že delší macro hru neustojí a neumí vyhrát jinak. To jsou ale většinou bronzoví a stříbrní hráči. Pokud jsi aspoň trochu učenlivej, naučíš se tyhle rushe zvládat a nevyhnutelně postoupíš do vyšší ligy, kde už se takovéhle koniny nejedou (nejedou se jednoduše proto, že tam už skoro každej umí tohle snadno ubránit).

hraji zlatou a jsou to tak 2 ze 3! :(

Pralev píše:
Pak je tu ovšem taky něco jako early útok s cílem být agresivní a držet protihráče od začátku pod tlakem. Kdekdo by to nazval rushem, já to za rush nepovažuju. Cílem není soupeře v prvních minutách zničit, ale mít iniciativu, nutit jeho counterovat moje jednotky a moji taktiku, místo abych to byl já, kdo dorovnává krok a přizpůsobuje se. Mimoto jsou tyhle hry daleko zábavnější a taky příjemnější na pohled v replayi. Stokrát víc mě baví dívat se na hru, kde se to v 5. minutě začne mlít, než na hru, kde 20 minut oba expandují, těží, techují a masují armádu, pak se na sebe vrhnou, FPS klesne k nule :D a po 20 vteřinách šíleného bordelu jednomu nezbyde nic, napíše gg a je po hře.

To s tebou souhlasím, to jsem taky psal. když se od začátku bojuje a převaha se přelévá z jedná strany na druhou a až do konce nevíš, kdo vyhraje, to je ta pravá hra a né jen stavět, pak jedna bitva a je rozhodnuto. A né, když zerg hned udělá pár zerlingů ajde po mách scv, nebo protos jede s probkou udělal kanon rush. To považuji za blbou hru.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 20. srp 2010 20:23:30 

V 2v2 je nakej proxy 2gate atd. spis pravidlem nez vyjimkou:/

Jak se vlastne rushi branite? Napr. na blistering, kdyz jede Z 6pool, tak dobehne k wallu +- kdyz T tak dokoncuje raxy. Nebo kdyz nekdo udela proxy rax s fast reaperem tak je tam tak kdyz se mu dostavuje rax. To samy VS P? Nebo kdyz dojedu k tossovi a vidim, ze ma zakladnu prazdou tak je mi sice jasny, ze kazdou chvili mam u sebe 2 chronoboostli loty, ale to uz blbe davam za jakou koliv rasu.
Jak se temhle vecem branite? Na tech napr. blistering kdyz T, nebo P jede scoutovat klasicky po prvnim pylonu/supply tak tam sice dojde a vi ze je problem, ale to uz je pozne ne?

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 20. srp 2010 20:39:29 

Kuli takovym hracum co umi jen Proxy a nic jinyho, kterych je mraky, tka scautuju i svojí základnu, prostě projedu celou plošinu moji zakladny i za kroví atd... Dělám to SCVčkem které pak jede na scaut, je to nejlepší, možná budu scautovat o 20 vteřin později než soupeř nebo najdu proxy ubránim se a vyhraju. :-)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 20. srp 2010 22:15:19 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

Proxy v zakladni treba rozhodne kontrolovat. Prva znamka ze tam bude je ta, ze ma prazdnu bazu a jeho scouta ste nevideli.

Vseobecne sa proti rushu branim tak, ze staviam gate na 10/10. Ak scout objavi 6 pool, tak prve zealota aj chronoboostnem. Ked dobehnu prvy zerglingovia, tak ho uz obycajne mam (alebo takmer mam). Zbytok dorazia probky.

* SC2: GoodWill#320
* D3: GoodWill#2306
* LoL: GoodWill SK

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 20. srp 2010 23:33:05 

Tak proxy nemusi bejt ani v bazi, staci na expe a uz to nenajdu:) Rekneme napr. na scrapu P hned vyjede probou, na expe si udela pylon a hned nasledne gate, pak druhou a setri chrono. Ja si udelam na 9 pylon a jedu se kouknout k nemu, Kdyz tam dojedu tak zjistim, ze zatim co ja jsem postavil pylon, gate, vypotreboval chrono a rekneme, ze se mi touhle dobou uz asi stavi plyn a core, tak on to ma ma prazdny. On jak ma lota driv a nez ja, tak jde mezitim okusovat pylon. Kdyz se vyrobi me 1. tak uz tam ma tak cca 2 a dalsi jsou na ceste. Hra vetsinou konci kdyz se mu povede snipnout pylon. Co sem mel udelat jinak? :)

Btw. ted jsem jen tak cvicne zkusil na scrapu v TvT hned scv ject k jeho expe a tak kolem 10/11 zacal stavet prvni rax. Pak tech, druhej rax a z tech 2 na nej prudil reaperama. I kdyz jsem to predtim netrenoval a slo by to urcite udelat rychlejc tak jsem mel u nej reapera kdyz tam mel akorat marinaka. Pak sem mu tam este hodit bunkr a nepomohlo mu ani, ze uz mel maraudera. A taky by me zajimalo co mel chudak udelat jinak:)

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina