Maverick píše:
Satikus takze podle tebe je muta haras uplne v pohode balanced ? I sam blizzard to vi ze to je velky problem a co se divam na stream par top evropskych tossu tak ti s tim taky maji problem a nadavaji na to.
I kdyz se posledni dobou zameruju na zergy, stejne jsem na druhym acc random a neprijdou mi muti zase tak hrozni, mozna je to tim, ze se vetsinou snazim hrat bud agresivne a souper nema tolik prostoru k nejakymu velkymu harrasu a nebo sedim nekde v bazi s armadou a pak je to v pohode, protoze samotni mutalisci toho moc nezmuzou.
V ZvZ mam infestory/hydry/queeny, tam ty mutalisky moc resit nemusim.
V TvZ mam v mainu a naturalce (podle mapy samozrejme) 2-3 turretky a opravujici scvcka a nekde pobliz hromadu marinaku, nez tam marinaci (pripadne thor) dobehnou, tak sice treba 1, 2 nebo i vsechny 3 turretky znici, ale pochcipa mu par mutu a moc se mu to nevyplati - on prijde o gas a mineraly, ja jen o mineraly. A pokud jde nicit nejaky barracks nebo supply, tak tam jsou marinaci/thor driv, protoze tyhle budovy stavim bliz k rampe (vetsinou) a nez znici treba barracks, tak tam uz jsem (a i kdyby, tak ztrata barracksu neni zase tak hrozna vec).
Na vzdalenejsi expy stavim treba PF a pokud je mutalisk heavy, tak treba i 6 turretu.
A pokud uz ma mutalisku 30, tak ja uz jsem vetsinou na 3-4 bazich a uz to pro me neni takovej problem, proste si vyberu podle okolnosti, jestli pujdu branit bazi a nebo pujdu do utoku - v obou situacich mi neco znici, ale pak se musi pakovat - budto utyct od mych marinaku nebo letet nekam branit.
V PvZ dokud nevylezu z mainu + expy to stalkeri s blinkem ubranej naprosto bez problemu, pokud zerg necpe uplne vsechno do mutalisku (i upgrady), tak muzu klidne staklery rozdelit na dve pulky a jednu mit v mainu a jednu na naturalu.
Dal zalezi na tom, co jedu za tech - kdyz jedu DT, tak jdu harrasit expy a pokud je moc nehlida, tak muzu vesele dal sedet doma a zabrat treti, kdyz jede jen ty muty, tak z nich udelam archony a kdyz jede mutaling, tak zase ke stalkerum pridam par sentry a tak 3 colossy a samozrejme chronoboostuju upgrady, takze s upgradama nad zergem vedu...
Nevim, me osobne mutove nijak unbalanced neprijdou, mozna je to tim, ze jsem jen top dia a v masteru/gm je to jinak, ale jsou veci, ktery me ohledne balancu vadej vic
![Úsměv :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Mutalisk harras me vadi asi stejne jako dropy, popravde nydus mi vadi obvykle vic, ty muty nejak cekam, ale nydus cloveka casto trochu prekvapi/zaskoci
![Úsměv :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)