Ja nevim me 6 pool neprijde vubec efektivni...snad kazdy, rozumny, toss jde po prvnim pylonu scoutovat (a imho stiha i na 4men mape vyscoutovat 6 pool)...a vetsinou hraji wallin gateway cyber core zealot, pripadne krizovy plan misto zealota pylon...u terrana to same, jen to je klasicky 2xsuply depot+ rax a nebo double rax+suply depot...jedine v cem se v tomhle ohledu lisi bronze od gold je ten ze gold hrac na tyhle zakladni cheesy ma vypracovanou obranu, vypracovany postup...kdyz vidim 4-6 brzkejch lingu na rampe tak proste automaticky poslu par SCV opravovat (bronze hrac premysli, co ma delat, a vsadim se ze tlaci ocima prvniho marinaka aniz by cokoliv delal...), clovek si dela v prubehu spotupu ligama nejake navyky ja "standartni" strategie. Ja napriklad vim, pokud jdu 3 rax a souper me chce prolomit klasickym 4 gatem (4-6zelotu a 3-5stalkeru), tak prijde v case nejdriv 7:20 a vim ze to ubranim na uzke rampe s jednim bunkerem bez repairu, na siroke se dvema a nebo jednim s repairem...proste clovek ziska nejaky navyk na standartni strategie, v kazde lize neco, v bronze a silver je to naucit se odvratit 6pool, 2gate, canon rush, v silver je to treba ten 4gate, nebo roach bust a baneling bust...no a ted v platinum se ucim hrat proti 3gate+robo a muta+ling+infestor
ad. prvnich 5 minut...za 5 minut ma clovek co? musi mit imho uz od druhe minuty rozhodnuto kterou cestou techu se v early game posune. Na suply 10/11 musi vedet jestli dalsi bude rax, nebo rafinery, jestli pak pujde druhy rax, expu, nebo factory, a jestli bude delat addony a kdy a jake...me prvnich 5 minut neprijde monotonich ani nahodou
(mluvim za terrana, ale za ostatni rasy mi to prijde podobne...)