StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je sob 23. lis 2024 10:06:05

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 62 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: 6pool
PříspěvekNapsal: pon 01. srp 2011 11:34:31 

nová sezóna mě kopla v 1v1 zpět na vrchol bronzu (asi jsem lama :D ). Hold nebylo tolik času, takže propad byl očekáván. Jelikož hraji za random, vrátil jsem se u Zergů k rychlé 6pool. V bronzu je to jasná výhra. Většina oponentů to nese těžce a moc se jim to nelíbí.
Ve vyšší lize bych si to nedovolil, ale jiná alternativa je techovat a kolem 10. minuty se děsit, když se proti mě vyřítí 4 lingové a Queena, jenž samozřejmě padnou hned.

Jak tuto taktiku v nižších ligách berete vy? Odsuzujete ji, nebo je to pro vás, stejně jako pro mě, další z cest na vrchol. Dokud to lze uplatnit, tak proč to nevyužít, že?

nikdo nejsme profík, hrajem tak jak se dá"
Necro#710

Odpovědět s citací  

Předmět příspěvku: Re: 6pool
PříspěvekNapsal: pon 01. srp 2011 11:39:05 

Já jsem rád,když na mě zerg jede 6 pool,protože je to z 99% výhra pro mě:)...Horší je to ve 2v2,když se na tebe vrhnou dva zergové se 6-poolem:)...
Jinak mě se daleko lepší zdá zahrát agresivnější 10-pool,protože si soupeř ,,oddechne´´,že nejedeš 6-pool a ty pak na něj vyběhneš s mnohem větší army...
Jinak si nemyslím,že 6-pool je taktika jen do bronzu,kamarád s ní měl hodně slušnej winning rate i v platině a diamantu,záleží,jak dobře to provedeš a jak brzo soupeř scoutuje...

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 01. srp 2011 11:43:20 

Necromancer píše:
nová sezóna mě kopla v 1v1 zpět na vrchol bronzu (asi jsem lama :D ). Hold nebylo tolik času, takže propad byl očekáván. Jelikož hraji za random, vrátil jsem se u Zergů k rychlé 6pool. V bronzu je to jasná výhra. Většina oponentů to nese těžce a moc se jim to nelíbí.
Ve vyšší lize bych si to nedovolil, ale jiná alternativa je techovat a kolem 10. minuty se děsit, když se proti mě vyřítí 4 lingové a Queena, jenž samozřejmě padnou hned.

Jak tuto taktiku v nižších ligách berete vy? Odsuzujete ji, nebo je to pro vás, stejně jako pro mě, další z cest na vrchol. Dokud to lze uplatnit, tak proč to nevyužít, že?

K tématu - 6 pool je konina. K čemu ti je hledání taktiky, se kterou se dostaneš z bronzu do silveru (trochu nadsázka, možná se tím dostaneš i výš, ona i platina je pořád lame liga... vlastně možná i ten diamant) a dál už ne?

Mimo téma - většina mých oponentů v diamantu nese těžce prohru i po 20-30 minutové hře. Posledních 5 winů po sobě mi gg nenapsal ani jedinej, dva mi hutně zanadávali (a to jsem jim vůbec nic nepsal vyjma hf na začátku hry). Takže to bych fakt neřešil.

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 01. srp 2011 11:51:26 

no v ZvZ nebo ZvP bych rekl ze sou slusny sance na to zpusobit dost skod ZvT bych na to nesazel neznam ja treba osobne stavim wall jako kdyby zerg jel 6pool dokud ho nescoutnu a fakt netusim jak v pralesni lize jedou tosove zacatek ZvP. ale jinak 6 pool mam taky rad pac odrazit je to easy a mam cas n to natechovat a zerga proste splachnout to uz je horsi one base rouch all in kdyz se vcas nescoutne

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 01. srp 2011 12:21:38 

6pool beru jako 100% win defnout ho za terany neni problem. To je hezky ze hraci jedou 6pool aby se dostali do gold/plat ale k cemu jim to je kdyz nic neumi zahrat a zacnou padat dolu. 6pool je totalni lame. Nerikam ue se to neda obcas zahrat ale rushovat postup je blbost. Ja chci hrat protoze chci byt lepsi a to ze prohraju k tomu patri ale nekdo hraje aby postupoval tak nevim co z toho ma :?: hm super sem plat ale neuhraju ani silvera v lategame hre :o .

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 01. srp 2011 13:15:37 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

Zalezi od mapy, 6 pool nie je na mensich mapach taka jasna vyhra, ak je dobre zahrany. NAstastie v nizsich ligach hraci az take mikro nemaju ;)
Skus hravat radsej 9 pool, ten funguje od bronzu po gold spolahlivo. V platine je to tazsie, to treba prekonat, ale potom v diamante funguje zase dobre :)
Zrejme hraci pod platinou nieco take nevedia defnut, hraci v platine to uz vedia a hraci v dia to zase necakaju a losnu ;)

* SC2: GoodWill#320
* D3: GoodWill#2306
* LoL: GoodWill SK

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 01. srp 2011 13:59:24 

9pool mozna tak proti zergovi, protoze i v bronzu budou mit uz dostaveny wall a zealot se zrovna dodelava.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 01. srp 2011 14:11:00 

Uz si prilis vysoko, z mastru nedovidis ani do platiny ;) Nevies o com hovoris. Divil by si sa kolko platinovych toss hracov na 9 pool zle zareaguje (zle rozumej pustia ta dnu do mineral line, alebo naopak zablokuju vchod ale nestihnu dostavat canon a prekuses im GW a CC). Ani zealot blokujuci uzky priechod nie je pri dobrom mikre az taky problem. Netvrdim ze je to 100% win, ale urcite v ZvP ovela viac vyhravam ako prehravam.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 01. srp 2011 14:20:29 

Já sem byl vždycky zastáncem názoru, že Starcraft je hra a to znamená, že by měla člověka bavit. Pokud to hraje pro nějakou osobní touhu a žene se jen za vítězstvím, tak už to přestává být hrou. Proto odsuzuju jakékoliv cheese. Člověk, kterého baví vyhrávat pomoci 6poolu a podobných taktik je mi líto. To já radši prohraju po 50ti minutové makro hře, než abych vyhrál nějakým cheesem. Na ladderu přece o nic nejde :P

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 01. srp 2011 14:57:59 

Nechapem ako moze niekoho bavit jazdit 6 pool kazdu hru, tak isto ako nechapem ako moze niekoho bavit jazdit kazdu hru rovnkay protos death ball. Rozdiel je len v tom ze to trva 5 krat tak dlho. Ja si to priznam, hram aby som vyhraval. Prehravat ma nebavi.

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 62 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina