StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je pát 22. lis 2024 16:22:59

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 63 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Proč je bronze liga těžší než silver
PříspěvekNapsal: čtv 21. dub 2011 11:59:29 
 ICQ  Profil

MaHi píše:
2 Elkar - Začínal jsem v bronzu, takže si troufnu říct, že vím o čem mluvím

2 Salam - pod pojmem nebýt supply block a stavět panáčky jsem rozhodně neměl na mysli All-in. Prostě hrát standardně makro hru, kterou se můžeš dostat až do Platiny/Diamantu, kde začínají rozhodovat taktiky ...

Musím se smát těm neustálým snahám obhájit to, že hrajete špatně. Přiznat sám sobě, že dělám něco špatně je první krok správným směrem vstříc zlepšení.

Dokud budete neustále hledat důvody pro svůj zásek v Bronzu/Silvru/Goldu/Platině/Diamantu/Masteru, jinde než sami v sobě, tak se nikdy nezlepšíte!!!!!!

tak to klobouk dolů.

já hraju špatně, nejhorší je, že to vím. jinej bronzák je z výhry třeba nadšenej že pěkně vyhrál. já si těžko vzpomenu na hru ze který bych měl dobrej pocit. fakt je, že all-iny nebo spíš cheeze tu už nejsou skoro vůbec a jestli bnet usoudí že patřím kam patřím, tak je to OK. Ty hry defacto vypadaj vyrovnaně, takže proč hrát v jiný lize... si připadnu jak uměleckej architekt. teoreticky mám zvládnutý lecos, ale nahodit zeď bych nedoved.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 21. dub 2011 12:06:50 

MaHi píše:
Začínal jsem v bronzu, takže si troufnu říct, že vím o čem mluvím

Jo, ale jak jsi začínal v Bronzu? Po nějakých disconnectech při Placement matchích? A pak jsi během chvilky šel přes ligy až do Diamantu? Musíš si uvědomit, že tihle lidi, co jsou tady v Bronzu, nikdy předtím nehráli BW ani W3... Já když si vzpomenu, kolik let jsem hrál BW a jak jsem tenkrát nechápal ani ty úplně nejzákladnější principy... třeba jsem měl zafixováno, že na 1 base těží 12 workerů... a fakt jsem odehrál desítky, ne-li stovky her a nedělal jsem víc workerů... Nebo jsem dlooooouho nehrál nikdy s víc jak 1 expou, prostě 2 base Zerg :) A takovýhle chyby tomu začátečníkovi vůbec nedochází a hledá problém jinde - v micru (utíkání před bouřkama) nebo strategiích.. Si pamatuju, jak jsem byl nadšenej, když jsem objevil combo Zealoti + HT a pár desítek her jsem nejezdil za tosse proti Zergovi nic jinýho.. a docela jsem tím kamarády v klanu dával :) Ani mě nenapadlo, že moje celkový macro šíleně sux, prostě jsem věřil tomu, že klíčem je ta strategie a že zrovna tahle je ultimátní...

Edit: A to vůbec nemluvím o tom, jak jsem několik dlouhých měsíců hrál na battle.netu single player stylem - udělat pořádnou obranu, aby se mi přes ni soupeř nedostal, a namasit něco "neporazitelného" (Guardiany, Battlecruisery, Carriery...), s čím pak přejedu vše. Tímhle stylem jsem jako kluk ostatně hrával všechny hry, třeba i Heores of Might and Magic :) Na compa to výborně fungovalo a na jinou mentalitu při multiplayeru se těžko navyká...

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 21. dub 2011 12:13:05 
 ICQ  Profil

Pralev píše:
MaHi píše:

Jo, ale jak jsi začínal v Bronzu? Po nějakých disconnectech při Placement matchích? A pak jsi během chvilky šel přes ligy až do Diamantu? Musíš si uvědomit, že tihle lidi, co jsou tady v Bronzu, nikdy předtím nehráli BW ani W3... Já když si vzpomenu, kolik let jsem hrál BW a jak jsem tenkrát nechápal ani ty úplně nejzákladnější principy... třeba jsem měl zafixováno, že na 1 base těží 12 workerů... a fakt jsem odehrál desítky, ne-li stovky her a nedělal jsem víc workerů... Nebo jsem dlooooouho nehrál nikdy s víc jak 1 expou, prostě 2 base Zerg :) A takovýhle chyby tomu začátečníkovi vůbec nedochází a hledá problém jinde - v micru (utíkání před bouřkama) nebo strategiích.. Si pamatuju, jak jsem byl nadšenej, když jsem objevil combo Zealoti + HT a pár desítek her jsem nejezdil za tosse proti Zergovi nic jinýho.. a docela jsem tím kamarády v klanu dával :) Ani mě nenapadlo, že moje celkový macro šíleně sux, prostě jsem věřil tomu, že klíčem je ta strategie a že zrovna tahle je ultimátní...

Edit: A to vůbec nemluvím o tom, jak jsem několik dlouhých měsíců hrál na battle.netu single player stylem - udělat pořádnou obranu, aby se mi přes ni soupeř nedostal, a namasit něco "neporazitelného" (Guardiany, Battlecruisery, Carriery...), s čím pak přejedu vše. Tímhle stylem jsem jako kluk ostatně hrával všechny hry, třeba i Heores of Might and Magic :) Na compa to výborně fungovalo a na jinou mentalitu při multiplayeru se těžko navyká...

přesně takhle sme to hráli a i když jsem věděl že se to hraje na pro urovni tak jsem nikdy nehledal nějaký spesl info o tom.

jedinou situaci co si pamatuju bylo, kdyz kamos porad jezdil mass carriery a ja nevedel jak to counterovat tak jsem si najel poprvy na bnet a tam jsem zjistil ze scourge to v poctu 5:1 dokonale porazi.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 21. dub 2011 12:18:00 
 ICQ  Profil

Jako jasně, mám určitě velké zkušenosti z WC3, ALE!
Stejně jsem se musel učit a pochopit hodně odlišné mechanismy téhle hry a přizpůsobit se!
A jak jsem to dělal?
Snažil jsem se učit od lepších, koukat na repy ( a něco si z nich vzít ), trénovat s lepšími, snažit se vyhledávat výzvy...
Tady mám z některých lidí prostě pořád pocit, že hledají důvod "proč sou bronzáci (atd)" někde jinde. Možná si i něco o té hře přečtou, kouknou na repy...ale vemou si z toho doopravdy něco??
Ne, radši si udělají turnaje pro nižší ligy a ligu, kam nesmí master hráči... Se ani nedivím, že nemají motivaci se zlepšovat O_o;;;

** UČÍME SE HRÁT ZERGY **
kapitola třetí - poznej nepřítele! ZvT
kapitola čtvrtá - ZvP
kapitola pátá - ZvZ

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 21. dub 2011 12:19:28 

Pralev píše:
MaHi píše:

Přesně - já na uplným začátku cca 200her byl přesvědčen, že mi bohatě stačí od každé výrobny jedna, páč v mé předtím oblíbené strategii Dune 2000 to proti PC stačilo, což ž je jeden z opravdu monstr failů, ale rozhodně ne jediný...pak jsem taky objedvil replaye a divil se, proč má nekdo těch výroben tolik... :lol: pak jsem zjistil, že jedna jediná strategie proti všem a napříč rasama nebude to pravý ořechový, pak jsem objevil, že neni špatný udělat expu ještě před tím než mám vytěženej main, taky sem objevil že je toto forum, kde mi bylo mé objevování dosti ulehčeno, pak jsem zjistil, že ani 2. expa neni tak špatná a eště když k ní přidám harvestry tak je to vůbec prýma a pak jsem zjistil mohl bych pokračovat donekonečna, pravda je ale to, že vše zjišťuju hrozně pomlu, ale je to prdel :lol:

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 21. dub 2011 12:22:42 

jo to mi neco pripomina BW ani W3 sem nikdy nehral jen sem hral od vydani DoWII nez sem presel na SC2, to byly hry .-D makro WTF v DoW nic takovyho nebylo, mas jednotky zase WTF v DoW byl clovek kdyz mel 5 jednotek skoro na limitu a WTF kde mam hrdinu :mrgreen:

pak sem vyrazil z 20 riny do utoku kolik toho nemam a souper me prevalcovla 3x takovou armadou a ja si rikal WTF :lol: pak sem zacal sondovat u par top hracu cist fora hned to slo, jen to makro mi furt tak trochu unika :oops:

MaHi píše:
Tady mám z některých lidí prostě pořád pocit, že hledají důvod "proč sou bronzáci (atd)" někde jinde. Možná si i něco o té hře přečtou, kouknou na repy...ale vemou si z toho doopravdy něco??
Ne, radši si udělají turnaje pro nižší ligy a ligu, kam nesmí master hráči... Se ani nedivím, že nemají motivaci se zlepšovat O_o;;;

no ja bych to videl spis naopak ze tyrnaje pro zewly te spis motivujou jednak ne kazdej ma na to bejt master/grandmaster a kdyz vidis jak zabava je i v tech low turnajich tak dostanes chut dostat se i do tech nej turnaju (pripadne zjistis ze te to neba) a v tom pripade te to donuti na sobe zapracovat. Vidim to na sobe jak ted nemam sanci jit na nejakej zewl turnaj tak ani nemam chut hrat 1v1 leadder na trening a radsi si dam nejaky 2v2, customku pripadne uplne jinou hru

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 21. dub 2011 12:31:03 
 ICQ  Profil

MaHi píše:
Jako jasně, mám určitě velké zkušenosti z WC3, ALE!
Stejně jsem se musel učit a pochopit hodně odlišné mechanismy téhle hry a přizpůsobit se!
A jak jsem to dělal?
Snažil jsem se učit od lepších, koukat na repy ( a něco si z nich vzít ), trénovat s lepšími, snažit se vyhledávat výzvy...

Rozhodně co se týče většiny bronzáků tady tak máš naprostou pravdu, ale zrovna třeba elkar je i pro mě nepochopenej případ bronzáka. On ví o SCII pomalu víc jak většina diamondů. Ale co mě zaráží je že výborně zná ovládání celýho terrana, apm má okolo 100 efektivní, umí výborně tvořit a mezitim dropovat, zná spoustu triků, který může s terranskejma jednotkama dělat a je schopnej porazit i mnohem lepšího hráče. A HLAVNĚ...on si uvědomuje kde dělá chyby. Ale prostě to furt nějak nejde. :D Rozhodně gold, platina by byl ale revír pro něj.

Fanatic.547

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 21. dub 2011 12:32:58 
 ICQ  Profil

Swen píše:
jo to mi neco pripomina BW ani W3 sem nikdy nehral jen sem hral od vydani DoWII nez sem presel na SC2, to byly hry .-D makro WTF v DoW nic takovyho nebylo, mas jednotky zase WTF v DoW byl clovek kdyz mel 5 jednotek skoro na limitu a WTF kde mam hrdinu :mrgreen:

pak sem vyrazil z 20 riny do utoku kolik toho nemam a souper me prevalcovla 3x takovou armadou a ja si rikal WTF :lol: pak sem zacal sondovat u par top hracu cist fora hned to slo, jen to makro mi furt tak trochu unika :oops:

MaHi píše:

no ja bych to videl spis naopak ze tyrnaje pro zewly te spis motivujou jednak ne kazdej ma na to bejt master/grandmaster a kdyz vidis jak zabava je i v tech low turnajich tak dostanes chut dostat se i do tech nej turnaju (pripadne zjistis ze te to neba) a v tom pripade te to donuti na sobe zapracovat. Vidim to na sobe jak ted nemam sanci jit na nejakej zewl turnaj tak ani nemam chut hrat 1v1 leadder na trening a radsi si dam nejaky 2v2, customku pripadne uplne jinou hru

Spíš master/diamond ne? :P a spíš je problém v tom že takle si většina bronze/silverů řekne: "Ok vyhrál sem turnaj, sem nejlepší ze všech S/B...proč se hecovat a hrát proti lepším?" Nemluvim o těch z nich kteří když viděj člověka s diamondem v showcasu tak začnou nadávat at jde pryč a nepovyšuje se, když jim chce pomoct třeba....

Fanatic.547

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 21. dub 2011 12:41:21 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

Fanatic: Niekedy to tak proste je. Tiez som si chcel zlepsit hru a nasiel som si diamant hraca ktory bol ochotny sa mi venovat (to este master neexistoval). Vydrtil som aho ako maleho chlapca, tak chcel odvetu. Sice vyhral, ale zdaleka nie s prehladom. Nevedel povedat kde robim chybu, moj ahra sa mu zdala normalna a v pohode. Aj makro aj tech aj casovanie... hold ale on je diamant a ja trcim v zlate. Nieco proste nefunguje a nikto nevie co.

* SC2: GoodWill#320
* D3: GoodWill#2306
* LoL: GoodWill SK

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 21. dub 2011 12:41:57 

no ono je to ume mozna dany i tim ze me k SC2 pritahl Vexo kterej nez si sel dat prazdniny patril k ceskym top hracum a kdyz hraju s kamosema tak to sou vetsinou lidi co sou diamant a vejs (navic se furt divej co delam v silvr/gold a proc nejsem aspon v platine). Navic cist for a divat se na replaye je fajn ale je to teorie pokud mas nekoho kdo se na tabe behem hry diva a pak te "sprdne" za to cos delal blbne tak ti to dy o 200% vic nez cokoliv co prectes na netu nebo z replayu podle me.

Ja osobne kdybych nasel nekoho kdo by mi obcas na tohle veneval rochu casu bych byl jako blecha v psim kozichu spokojenej

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 63 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina