Pralev píše:
MaHi píše:
Začínal jsem v bronzu, takže si troufnu říct, že vím o čem mluvím
Jo, ale jak jsi začínal v Bronzu? Po nějakých disconnectech při Placement matchích? A pak jsi během chvilky šel přes ligy až do Diamantu? Musíš si uvědomit, že tihle lidi, co jsou tady v Bronzu, nikdy předtím nehráli BW ani W3... Já když si vzpomenu, kolik let jsem hrál BW a jak jsem tenkrát nechápal ani ty úplně nejzákladnější principy... třeba jsem měl zafixováno, že na 1 base těží 12 workerů... a fakt jsem odehrál desítky, ne-li stovky her a nedělal jsem víc workerů... Nebo jsem dlooooouho nehrál nikdy s víc jak 1 expou, prostě 2 base Zerg
A takovýhle chyby tomu začátečníkovi vůbec nedochází a hledá problém jinde - v micru (utíkání před bouřkama) nebo strategiích.. Si pamatuju, jak jsem byl nadšenej, když jsem objevil combo Zealoti + HT a pár desítek her jsem nejezdil za tosse proti Zergovi nic jinýho.. a docela jsem tím kamarády v klanu dával
Ani mě nenapadlo, že moje celkový macro šíleně sux, prostě jsem věřil tomu, že klíčem je ta strategie a že zrovna tahle je ultimátní...
Edit: A to vůbec nemluvím o tom, jak jsem několik dlouhých měsíců hrál na battle.netu single player stylem - udělat pořádnou obranu, aby se mi přes ni soupeř nedostal, a namasit něco "neporazitelného" (Guardiany, Battlecruisery, Carriery...), s čím pak přejedu vše. Tímhle stylem jsem jako kluk ostatně hrával všechny hry, třeba i Heores of Might and Magic
Na compa to výborně fungovalo a na jinou mentalitu při multiplayeru se těžko navyká...
Přesně - já na uplným začátku cca 200her byl přesvědčen, že mi bohatě stačí od každé výrobny jedna, páč v mé předtím oblíbené strategii Dune 2000 to proti PC stačilo, což ž je jeden z opravdu monstr failů, ale rozhodně ne jediný...pak jsem taky objedvil replaye a divil se, proč má nekdo těch výroben tolik...
pak jsem zjistil, že jedna jediná strategie proti všem a napříč rasama nebude to pravý ořechový, pak jsem objevil, že neni špatný udělat expu ještě před tím než mám vytěženej main, taky sem objevil že je toto forum, kde mi bylo mé objevování dosti ulehčeno, pak jsem zjistil, že ani 2. expa neni tak špatná a eště když k ní přidám harvestry tak je to vůbec prýma a pak jsem zjistil mohl bych pokračovat donekonečna, pravda je ale to, že vše zjišťuju hrozně pomlu, ale je to prdel