Bohužel já se k vám do hospůdky nevydám, uvidíte později, že budu mít spoustu práce sám se sebou... Tentokrát uzavřu Lobastiho. Příště to bude víc o mém výcviku.
Lobasti zavzpomínal na dobu před padesáti lety, (nyní je mu 176) tehdy teprve poznával jakou má moc jeho emocionismus. Když pozoroval vycházet Měsíc ucítil ohromné množství emocí z východu Irrilianu. Problém byl, že na východod Irrilianu bylo moře, což mohlo znamenat jediné. Zvedl se do vzduchu, věděl že zdejším oblastem vládl Modrý, ale masa veselí a bezohlednosti se blížila k přístavnímu městu lidí. Musel je varovat. Byl to zápas s časem, piráti by při současné rychlosti byli u přístavu za hodinu. Za tři čtvrtě hodiny dorazil udýchaný k Palm Creek. Stráže hlídkující na hradbách vyhlásili poplach (tehdy byli vztahy mezi lidmi a draky velmi napjaté). Lobasti zahřměl: "Přichházím v mírru, potřřebuji, mluvit, sss, králem. Generál Pirenz si byl vědom nebezpečí, které by dokázal drak napáchat ve městě, ovšem uznával vyjednávání. Dal pokyn lučištníkům ať se připraví, a vydal se spolu s deseti muži k drakovi, kdyby tohle byl jakýkoliv jiný drak, nejspíš by ho zabil, jenže tenhle byl tyrkysový, a něco tu pořádně nehrálo. Přišel k drakovi, ruku držel na rukojeti meče, drak si ho změřil od hlavy k patě a zasyčel: "Tyy jssi král??" "Já jsem generál Pirenz, a ty bys měl mít dost dobré vysvětlení proč chceš mluvit s mým králem." prohlásil možná až příliš hrubě. Drak skopil oči a poté se začal zmenšovat. Křídla mu zmizela, nohy se mu ztenčili, čenich se vpíjel drakovi do tváře, po chvíli zde byla postava ve zbroji z dračích šupin, která byla celá svítivě modrá a na hlavě měl helmu ve které byli pouze dvě malé štěrbiny pro oči. A které byli stejně modré jako drakové. Všichni byli ohromeni, málokdo viděl draka se proměňovat. A ještě méně lidí tuto skutečnost přežilo, aby o ní dokázali vyprávět. Lobasti si odepnul opasek, a podal svůj meč generálovi, rukojetí k němu. "Spoutejte mně. Musím mluvit s vaším králem." Aniž by generál cokoliv řekl, jeho muži draka poslechli, přivedli ho do trůnního sálu,kde seděl král Irrilianu (alespoň ten lidský). Král již o všem věděl a čekal tedy na vysvětlení svého dračího zajatce. Drak poklekl: "Hrozí vám nebezpečí, vycítil jsem od moře vlnu nenávisti k vám a vašim lidem. Budou zde každou chvíli." Král nechal draka mluvit a ani jednou jej nepřerušil. Ovšem vytušil i možnou past, jenže cosi mu říkalo že drak mluví pravdu. Lobasti vycítil královy rozpaky, a tak honem dodal: " Jestliže lžu, smíte mně popravit." "Dobrá, prověříme to, dejte ho, mezitím do vězení." Král se posadil na svůj zlatem zdobený trůn a začal vydávat rozkazy. Ani ne po pěti minutách se na obzoru skutečně objevila obrovská flotila pirátů. Ovšem díky včasným přípravám, byli smeteni a popraveni, zahynulo při obraně spousta obránců, ale mnohem víc pirátů. Král dal propustit Lobastiho z vězení. Ovšem nechtělo se mu věřit, že nechce za svou pomoc žádnou odměnu: "Přece jen tak neodejdeš! Dám ti cokoliv, co je v mé pravomoci. Rozhodl jsem se tě jmenovat svým rádcem, budeš dostávat nejlepší maso, a bude o tebe postaráno, my tě potřebujeme," král se přistihl, že téměř poklekl před draka, naštěstí se ovládl a zmaskoval to tím že vstal z trůnu. Lobasti se usmál:" jediné co chci, je najít někoho jako já, ale děkuji vám, je mě zapotřebí jinde." Král vykročil k drakovi a nabídl mu ruku: "Tak alespoň přijmi nějaké pořádné jídlo, než odletíš, vězeňské blafy se nedají ani rozkousat." Král měl pocit že drak se usmál, ovšem nemohl se o tom přesvědčit kvůli jeho helmě: "Dobrá, něco k jídlu bych si skutečně dal, mimochodem byla ode mně neslušnost se nepředstavit, jmenuji se Lobasti"
Aniž by si to Lobasti uvědomoval, svým činem významně přispěl k uklidnění situace mezi draky a lidmi, zprávy o Tyrkysovém, který zachránil bezpočet lidských životů se rozšířili po celém kontinentu jako mor...
_________________ "Zabít nebo být zabit není nic nepřirozeného... Narozdíl od života beze smyslu." "Dlouhý styk se zlem, stejně jako s dobrem vede k tomu, že v něm člověk nalezne zalíbení..." -Lucius Annaeus Seneca Můj YouTube blog Rytíři!
|