Hlavní město, veliké, majestátní, pyšné. Vysoké hradby z dobře opracovaného kamene, dlážděné chodníky i v chudinských čtvrtích, náměstíčka a tržiště s vysázenými stromy. Vojáci na každém rohu v nádherných leštěných zbrojích a v přilbicích s čarokrásných fénixím peřím.A uprostřed královský palác, s mnoha věžemi a věžičkami, s červenými střechami. Ank dul Ponthy, hlavní město říše lidí – nejkrásnější a nejcivilizovanější město na světě. Dokonale se zde snoubí krása se sílou a moudrostí.
Insolitus procházel rušnými uličkami, navštěvoval malé i větší obchodníky a pomalu proškrtával seznam s nápisem „nutně koupit vole“. Když už měl nakoupeno, vydal se Eldrikem. Eldrik byl jeden z nejlepších zaměstnavatelů, dobře platil a práce pro něj nebyla nudná a fádní. Jelikož Eldrik je vyhlášený Ank dul Ponthský alchymista a čaroděj, potřebuje mnoho rozličných a zajímavých věcí ze všech koutů země. Za ta léta, co pro sebe pracovali, se mezi nimi vyvinulo jakési přátelství. Když Insolitus toho Eldrikovi mnoho dlužil.
Když Insolitus vešel do Eldrikova obchodu na nic nečekal, pozdravil obsluhu a bez jakýchkoliv okolků vyrazil dolů, do Eldrikovi pracovny. „Ťuk ťuk ťuk, tak jsem tu“ řekl při vstupu Insolitus. Eldrik seděl u stolu a něco míchal. „Insolite, výborně že jdeš. Rychle podej mi tu zkumavku s tou modrou tekutinou napravo od tebe“ Tohle dělal vždycky, nikdy nezvedl hlavu od práce, nejdřív musel vše dokončit. Zhruba dalších 5min pracoval a úkoloval Insolita co mu má podat, pak se narovnal a posadil do křesla vedle krbu. Insolitus si sedl vedle něj do druhého. „Jsem rád že jsi tu. Čekal jsem tě již včera. Ale dobře že jdeš, v těch krystalech, co mi neseš, jsou drženy duše barbarských bojovníků. Je to poslední přísada do lektvarů co teď dělám pro jednoho vysoko postaveného důstojníka“ Eldrik vstal, vzal si od Insolita krystaly a ihned je vhodil do nějakého kotlíku stojícího opodál. Insolitus také vstal „Eldriku, čím ti mohu pomoci dál???“ „Dobře že se ptáš“ odvětil alchymista „potřeboval bych abys vyrazil za severní hranici naší říše, do Bílých hor. Na vrcholcích těchto hor žijí gryfové, jistě jsi již o nich slyšel. Budu potřebovat nějaké jejich peří a jedno vejce.“ Insolitus se radši zase posadil „Vejce???!!! Peří to by snad ještě šlo, ale vejce??? Dochází ti jak budou samice potom agresivní???“ „Vím, a právě proto tam posílám tebe. Věřím že to zvládneš“ řekl Eldrik a šibalsky se pousmál. „Víš že mě občas docela s-cenzored-š???“
Když Insolitus odcházel, zastavil se ještě nahoře v obchodě, vzal si smluvené peníze a nějaké výbušniny. Jelikož se pomalu začínalo stmívat, vyrazil směrem putyka u Gryfa (osud má zvláštní smysl pro ironii)
to ASS_Sasin: ten vtipek nakonci s Morphin me fakt dostal, very nice
ZDENDOOOOOO, KAINEEEEEEE kde steeeeeeeeee???
_________________ Hrozivý a krutý vrah Insolitus v pondělí 31.3. zavraždil svou první oběť, vražda se odehrála na půdě FF UK, před zraky všech jejích spolužáků v úterý 1.4. zavraždil mladého muže před branami zš slovenská
Mafie 2008
Naposledy upravil insolitus dne pát 28. pro 2007 13:26:54, celkově upraveno 3
|