jsem lama takže omluvte moje lamské názory a strategie..
takže jako P dělam proti Z wall vždy, když ho neuděláte tak tam máte každou chvilku 40 speedlingu co vám vymlátí proby..
má to opravdu pak problém když jede roach push(one base a okolo 6té minuty máte před základnou klidně 10-12 roachu) zdá se mi to celkem populární poslední dobou(alespoň gold/platina) takže jsem taky řešil co s tím a jáká bude optimální strategie..
začal jsem jezdit tedy ten wall, abych přežil speedlingy a rychle stargate, jenže nedělám phoenixe*, ale VR.. *Phoenix je super jednotka na haras(soupeře tím nezabijete) a když příjde roach push, tak je vám k ničemu, zvednout na 10 vteřin jednoho roache z 12 není výhra.. kdežto jedna nebo dvě VR už něco udělají a dokážou ty roache pozabíjet..
přidávam další 2 gate(celkem mám tedy 3 gate a 1 stargate), namasím nějaké pozemní jednotky a jdu mu zabít expu(cca 7-8má minuta odcházím z mainu) tady je duležité mít sentry(idealné udělat hned na začátku jako 2hou jednotku a když nepříjde žádnej útok, tak má hodně energie, takže FF na rampu aby nemohl posílat další vojáky a já měl čas mu zabít tu expu..
pak jsou 2 možnosti, mám toho dost n to abych ho dorazil a nebo ne a stahuju se*
když se stáhnu, tak beru expu, dělam tam nějakej menší wall z forge a pylonů přidávám robo a techuju na kolose.. z stargate vyženu pár phoenixů, jinak doplnuju pozemní gate armádu.. když mám tak jednoho, dva kolose tak už ho jdu zabít definitivně..
tento postup mi docela vychází, možná má někdo lepší, ale já ne..