StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je úte 08. črc 2025 15:08:43

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 445 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 45  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Terran je OP!!!!!
PříspěvekNapsal: ned 12. pro 2010 15:16:24 
 ICQ  Profil

Chelios píše:
Balty píše:
Je to tu nějak málo aktivní. :( Kompa mám v opravě, takže na sc2 nemůžu, do toho jsem nemocnej, tak aspoň tady člověk očekává hodiny a hodiny zábavného čtení o ničem a ono to vystačí sotva na 5 minut. :roll: Abych tu ale jen nerejpal a "nějak" se zapojil do tématu....
Přemýšlel jsem o rozdílech ras v mapcontrolu a našel jednu mezeru...

Terran - senzor tower
Zerg - creep tumory
Toss - ???

První dvě rasy mají technologie na passivní kontrol mapy okolo svých bází, řekněme i bezpečný kontrol, kde neriskují nic, aby takového kontrolu dosáhl toss musel by okolo báze rozmístit cca 5 obsů/jednotek a stále by to nebylo ono a riskval by hodně surovin a oslaboval tím army. Co si například o tomhle myslíte? Má to tak být, nebo nemá, je to velká výhoda pro zbylé dvě rasy nebo není???

Ja bych teda radsi obse nez oviky a tumory

Ty máš hodně plynu, co? :P
Pokud toho obse slevní, tak to bude v pohodě, jediné co mě mrzí je, že to zabírá supply, kterého je vždy málo :))

Už dlouho nikdo nenerfnul zergy - creep tumor bude mít supply požadavek! TAK! Tím se to srovná! :)) :D

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 12. pro 2010 15:23:57 

deacon píše:
Chelios píše:
Balty píše:
Je to tu nějak málo aktivní. :( Kompa mám v opravě, takže na sc2 nemůžu, do toho jsem nemocnej, tak aspoň tady člověk očekává hodiny a hodiny zábavného čtení o ničem a ono to vystačí sotva na 5 minut. :roll: Abych tu ale jen nerejpal a "nějak" se zapojil do tématu....
Přemýšlel jsem o rozdílech ras v mapcontrolu a našel jednu mezeru...

Terran - senzor tower
Zerg - creep tumory
Toss - ???

První dvě rasy mají technologie na passivní kontrol mapy okolo svých bází, řekněme i bezpečný kontrol, kde neriskují nic, aby takového kontrolu dosáhl toss musel by okolo báze rozmístit cca 5 obsů/jednotek a stále by to nebylo ono a riskval by hodně surovin a oslaboval tím army. Co si například o tomhle myslíte? Má to tak být, nebo nemá, je to velká výhoda pro zbylé dvě rasy nebo není???

Ja bych teda radsi obse nez oviky a tumory

Ty máš hodně plynu, co? :P
Pokud toho obse slevní, tak to bude v pohodě, jediné co mě mrzí je, že to zabírá supply, kterého je vždy málo :))

Už dlouho nikdo nenerfnul zergy - creep tumor bude mít supply požadavek! TAK! Tím se to srovná! :)) :D

Kdysi když jsem byl někde v bronzu mi někdo vytknul, že pylony stavím zbytečně k sobě. Od té doby když jich mám nějaký ten nezbytný počet v základně u budov tak jich buduji i v nějakém tom okruhu základny, například abych viděl po celém svém klifu a někdy i kolem něj, na strategická místa a podobně. Jasně, tohle mají ostatní také v podobě supply depotů a overlordů, ale když já tohle udělám tak mám dostatečný rozhled a také pak mohu kamkoliv warpovat vojáky blíž k bitvě.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 12. pro 2010 15:26:06 

saltazar píše:
Kdysi když jsem byl někde v bronzu mi někdo vytknul, že pylony stavím zbytečně k sobě.

To jsem byl já :D

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 12. pro 2010 15:31:17 

Pralev píše:
T.iN.T.a píše:
A jak to odporuje tomu, co celou dobu tvrdi ta druha pulka hracu co neni v ty tvoji myslenkovy "TisOP" sekte.? ;)

Upřímně moc nechápu, kam míříš, ale pokud je to myšleno tak, že se vymlouvám na imbalance po nějaké své prohře proti Terranovi, tak ocituju sám sebe (z tohohle topicu):

Pralev píše:
Grobe píše:
Je to jednoduché, prohráváme, kvůli tomu, že děláme chyby. Když se podívám na replay, kde jsem prohrál, zamyslím se a řeknu si, kde jsem udělal chybu. Když se podíváš na replay ty, zaymslíš se a řekneš si, co je kde imba.

Btw zrovna můj poslední článek na blogu (Jak hrát - analyzujeme replaye) tvrdí přesně pravý opak toho, co tu o mně teď píšeš ty :)

Opravdu nechápu, proč na mě lidi útočí stále dokola těmi stejnými argumenty, jako třeba že hledám výmluvy pro své prohry, když už jsem tu mnohokrát napsal, že nejintenzivněji ten imbalance vnímám právě tehdy, když hraju sám Terrana :) Nebo proč mi někdo neustále podsouvá, že si tady nebo na blogu jen neplodně stěžuju, naříkám a nic konstruktivního nevymyslím, když většina mého blogu jsou zaměřením rady pro hráče, jak hrát a jak se zlepšovat.

V blogu, kde radím hráčům, jak zlepšovat svou hru, se pochopitelně snažím nasměrovat je k tomu, aby nehledali problém v imbalance, ale ve svých chybách, protože zvlášť u těch slabších ten imbalance hraje jen malou roli (resp. hraje velkou roli v tom, že jedna rasa - Terran - se ovládá výrazně snáz než jiná rasa - Zerg - takže v zápase dvou stejných začátečníků TvZ vyhraje pravděpodobně Terran). A stejně jako mnozí Terrani zde ani já nemám v lásce lidi, kteří tu hru vůbec neumí hrát, dělají úplně základní chyby a po prohrách se vymlouvají na imbalance.

Mnohokrát jsem ale tady i jinde zdůrazňoval, že tohle není vůbec můj případ nebo můj přístup. A to, že na té low úrovni ten imbalance roli nehraje, protože je výrazně zastíněnej daleko důležitějšími problémy (nedostatečná těžba, průzkum, produkce, countery atd.), neznamená, že ten imbalance neexistuje.

Snad si už rozumíme (teda mám dojem, že si rozumíme celou dobu a jen rýpeš :D ).

Jedna z mala veci v cem si rozumime/shodneme se je ta pasaz o narocnosti ovladani TvZ u zacatecniku. Zacatecnici v tom lespim pripade maji zkusenosti z jinejch strategii a naky spawnovali larev a vubec zergska filozofie hrani je dost odlisna od cehokoliv s cim se mohli setkat a zvyknout si na to nakej cas zabere. A tim to konci, na mid-pro urovni uz je tohle zazity. A na ty low urovni zase dostavaj spis rape nakym 6poolem/cannon rushem/VR/mutas atd. nez nakou virtualni imbalanci.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 12. pro 2010 15:54:23 

Pralev píše:
saltazar píše:
Kdysi když jsem byl někde v bronzu mi někdo vytknul, že pylony stavím zbytečně k sobě.

To jsem byl já :D

Jasně, já jsem si jen nebyl jistý tak jsem tě nezmiňoval. :) Každopádně ať tu na tebe bude házet kdokoliv cokoliv tak já jsem na tvé straně, tvé články i rady mi ve hře docela dost pomohli když jsem v září začínal tohle hrát a i dnes si novinky na tvém blogu rád přečtu. Ovšem jak říkám, MMM mi nepřijde OP, popravdě nejvíc se bojím zergů když je má v ruce dobrý hráč, to byste měli řešit. :) Hráče který umí dobře makrovat a hraje za zergy, to je jasné OP. :D

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 12. pro 2010 15:57:44 
 ICQ  Profil

saltazar píše:
Kdysi když jsem byl někde v bronzu mi někdo vytknul, že pylony stavím zbytečně k sobě. Od té doby když jich mám nějaký ten nezbytný počet v základně u budov tak jich buduji i v nějakém tom okruhu základny, například abych viděl po celém svém klifu a někdy i kolem něj, na strategická místa a podobně. Jasně, tohle mají ostatní také v podobě supply depotů a overlordů, ale když já tohle udělám tak mám dostatečný rozhled a také pak mohu kamkoliv warpovat vojáky blíž k bitvě.

Tohle se IMO nemyslí, tady jde spíše o to, že na některých mapách, abys zabránil dropům(resp. abys o nich věděl včas), musíš nutně obsadit kraje mapy, neb ani pylon na kraji do vzduchu nevidí(scrap station např.). Cesty k tobě jde kontrolovat přes idle probe :-).

saltazar píše:
Jasně, já jsem si jen nebyl jistý tak jsem tě nezmiňoval. Každopádně ať tu na tebe bude házet kdokoliv cokoliv tak já jsem na tvé straně, tvé články i rady mi ve hře docela dost pomohli když jsem v září začínal tohle hrát a i dnes si novinky na tvém blogu rád přečtu. Ovšem jak říkám, MMM mi nepřijde OP, popravdě nejvíc se bojím zergů když je má v ruce dobrý hráč, to byste měli řešit. Hráče který umí dobře makrovat a hraje za zergy, to je jasné OP

No, mě teda Maraudeři se stimem štvou maximálně a rád bych jim ho sebral. Ten dmg output mě tolik netrápí jako spíš fakt, že ty děfky pak umikrují přes CS cokoliv až na collose/air u P...

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 12. pro 2010 16:20:10 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

Suhlasim, to navrhujem uz davno... oodbrat im stim, alebo im aspon zrusit zrychlenie pohybu.
Ale neva... som radomak a za terranov vela vela vyhravam ;)

* SC2: GoodWill#320
* D3: GoodWill#2306
* LoL: GoodWill SK

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 12. pro 2010 16:28:06 

deacon píše:
No, mě teda Maraudeři se stimem štvou maximálně a rád bych jim ho sebral. Ten dmg output mě tolik netrápí jako spíš fakt, že ty děfky pak umikrují přes CS cokoliv až na collose/air u P...

Zase když chceš za protosse zabránit dropům, tak snad máš nad nepřátelskou armádou nějakého toho observera, většina terranů se proti nim moc nebrání jen sem tam nějaký když jde do útoku tak si nad ní hodí scan. :) Ovšem hold je to minus mno.

Já když vidím že má armádu s více jak 50% z marauderů tak automaticky když to jde jedu air, protože máš pravdu, že proti takové armádě nemáš moc šanci když je to ještě terran co umí microvat.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 12. pro 2010 17:52:32 

Balty: myslim ze neviditelnej a celkem levnej observer je to nejlepsi co muzes mit....

a uz sem lama jak svina :D :-*

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 12. pro 2010 18:04:11 

Tak se taky přidám :D

Nemyslím si, že se dá imbalance objektivně posuzovat podle jednotlivých věcí (MULE, stimpack...), ale jedině podle výsledků v turnajích. V GSL 3 se do čtvrtfinále dostali 3 T, 3 P, 2 Z; do semifinále 2 T a 2 P. Takhle tedy určitě nevypadá imbalance ;) Navíc je podle mě GSL nejprestižnější turnaj a má největší vypovídací hodnotu.

Na druhou stranu do finále IEM V v Evropě se dostalo 10 T a 2 P, ale zase v základních skupinách bylo 15 T a jenom 5 P a 4 Z, takže se dal vysoký počet terranů ve finále čekat (i když ne tak vysoký :) ).

Každopádně terran je lehce OP, ale rozhodně ne nějak významně. Navíc s každým dalším patchem se hra vyrovnává a ostatní rasy se rychle učí využívat svého potenciálu a jsou čím dál lepší = terran už dlouho OP nebude.

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 445 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 45  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina