Nikde taky netvrdím, že zergy nějak ovládám, pro mě je to nejtěžší rasa a umím ji nejmíň.
Několikrát jsem je zkoušel a bylo to na mě prostě takový moc rychlí, moc jsem to nestíhal. O používání různých hotkeyů atd vím, ale přesto už si to vše musíš nastavovat a hlavně hlídat, nechápu proč to bliz neudělá jako u tossů, máš malou ikonku a přesně vidíš kolik gatewayí je právě rdy, nemušíš klikat na žádný číslo, abys zjistil kolik máš larev v zergově případě. Prostě ikonka pod W jak u tosse, koukneš "aaaaha 6 larev rdy" click 6 roachů pohoda, žádná starost.
To je jedna z mnoha věcí, další je ten screep, bez něj jsou jednotky znateně pomalejší, některé skoro neschopné pohybu, toss ani terran něco takového nemusí zas vůbec řešit. Pak to spawnování larev, jak už tu bylo řečeno, když to zerg zapomene tak může mít docela i problém, když toss zapomene boost nebo terran mule, tak se nic hroznýho zas neděje, ale zerg je na rychlé obnově svojí army velmi závislý a ty larvy si prostě 2x naráz na hatcherku nehodí.
Je to v podstatě hromada drobností, které sa dají různýma zkratkama celkem dobře vyřešit, ale už to jsou akce navíc a další soustředění a hlídání navíc a do toho pak ještě boje, kde třeba v PvZ, si zerg fakt nemůže dovolit posílat army přes A, pár stormů a je v hajzlu celá army.
Jinak topic je blbě nazván, mělo by to být zjednodušení ovládání zergů, nechápu proč by se mělo něco pořád ztěžovat.
Kdyby se stížili terrani, tak by se musel nejspíš stížit i toss a to sakra ne, dosud stále ještě nstíhám vše jak bych chtěl.
Takže závěrem, zerg je pro mě a klidně řeknu, že prostě celkově je, nejtěžší rasa na macro a pár usnadnění v podobě nějakého larva managementu a třeba creep managementu by asi uvítalo hodně zergů.