Stoky píše:
Vymejslite tu uz vazne kraviny...wtf dota?? to preci neni o hotkeys...to je jako bych si stezoval ze si nemuzu predelat UI, protoze sem na nej byt zvyklej jinak z wowka...a navic sem byl z CS zvyklej...jaktoze se pres B-4-1 nestavi marinak? Kazda hra je uplne jina...
Teorie je stejne takova ze si ruce musi zvyknout na nejake nove nastaveni, to jestli budu mackat pro staveni marinaka A nebo Q je stejne fuk, protoze si musim zapamatovat ze to je marinak...takze to na co sem byl zvykly s Age of Empires me nijak netizi...
A at bych mel bindy jakekoliv tak nikdy nebudu koukat klavesnice obrazovka atd. Proste ve chvili kdy zapnu dotu tak tiny bude mit toss a avalanche na TV a malicek mi bude ovladat attack, stejne jako kdykoliv pred tim...kdyz pustim WoW tak bude Mortal strike porad na F a v SC bude stim porad T...a nejakej grid me vazne netizi...protoze moje ruce si asi dokazou nejak ojedinele prepinat profily a vase ne
A nebo to bude tim, ze misto vmysleni podobnych veci si dam par desitek her a zvyknu si na hru.
Ja chapu jak to rikas ty, ale taky se na to musis podivat s moji strany. Hral jsem 3 nebo 3,5 roku W3 a prakticky jsem nehral nic jineho. Od prvni hry jsem si nastavil custom zkratky podle gridu a tak jsem proste jel 3 roky a hral a taky hodne zalezi jak to hrajes. Az prohrajes na turnaji protoze jsi zmackl blbou klavesu tak si to dvakrat rozmyslis. Me opravdu nebavi se ucit znova u starcraftu ze se nejaky marinak vyrabi na m nebo co nebo jeste hur mackat B P abych postavil pylon v Brood Waru. Mam proste naucene buttony podle pozic protoze pisu roky bez divani na klavesnici a proste mam zapamatovane buttony podle pozic v tom gridu ktery je od SC pres W3 (popripade dotu ktera ma stejny interface jako W3) az po SC2 stejny grid a stejne rozdeleni (jenom s kazdou hrou pribyva novy sloupec). A opravdu me nebavi prohrat 40 her jenom kvuli tomu ze si nepamatuju zkratu jakou se stavi zergling, zbytecna ztrata casu a o tom ta hra vubec, ale vubec neni. Takhle k tomu sednu a hraju jako kdybych tech 40 her co ty jsi ztratil odehral a hraju to za kazdou rasu uplne stejne vubec si nemusim pamatovat nejake zkratky a reknu ti ze az tam pridaji novou jednotku s novyma skillama popripade noveho hera treba v dote tak kdyz vim co delaji skilly tak ji rovnou umim hrat a nemusim se to ucit mackat a delam to proste automaticky. Nevim proc se branit pokroku a jit o krok zpet nebo ti treba vadi ze se da v SC2 oznacit vic budov najednou a chtel bys to jak v jednicce pekne hezky po jedne? Myslis si ze o tom ta hra je? A taky je to o case. Zkus hrat proste 7 let neco s jednim interfacem a pak si povime jak se ti to libi. Taky nemam problem mackat jine klavesy v CS, ale na druhou stranu si tam taky nastavim bindy abych nenakupoval pomalu jak lama B-4-1, ale jednim stiskem tlacitka za 0,2 sekundy kdyz to ta hra dovoluje
. A ti reknu, ze se pristi hru od blizzardu typu SC2 nebo W3 naucim ovladat urcite rychleji nez ty pokud tam bude podobny interface a nastavitelne custom keys, ale ty asi mas casu neomezene