Geene píše:
Ted trosku odbocim dokaze nejak terran zabranit expandovani zerga v 14hatch 15pool? Hraju to proti kazdemu terranovi z diamantu a nikdy me jeste v early nesundal, jednou jsem mel namalo kdyz jel reaktor udelal 7 marin a poslal na me mariny plus asi 6 SCV jako zivy stit ale to uz jsem mel druhou hatch a napopoval lingy a pak uz se vezl. Me ted prijde terran v early game docela slabej proti zergovi. Ti reaperi predtim me ani tak nestvali nez je nerfli, stejne jsem skoro vzdy jel hned prvnich 100 plynu do speedu a aspon byla od nej nejaka agrese, ted se mi proste zda ze terran toho nemuze moc zezacatku delat pac mariny jsou proti tezicum slaby a na heliony nema 2/3 terranu v diamandu takove micro aby udelali nejakou skodu a kdyz uz posle marin vic zerg ma zerglingy.
Na druhou stranu v late game to terran zase silne vyrovnava

Ale ten speed mohli reaperum nechat mno aspon tedla podle me. Co vy jak vnimate to ze se reaperi uz tolik nejedou?
Ja k tomuhle muzu rict jen double helion, nezabranim expe, ale vyuziju zpozdeneho poolu a navic natural casto byva pred uzkou rampou (snad krome jungle basin). Jinak to sice nehraju, ale videl jsem parkrat klasicky bunker rush, kdyz zerg vcas nezareauguje a nestahne drony na obranu a zabiti SCV, tak se s expou muze rozloucit. Ale pro terrana je to trosku riskantni, protoze tim "vyhodi" 100 mineralu a kdyz se to nepovede tak ho to zbrzdi (sice stavbu muze zrusit, ale tech 100 mineralu do BO proste chybi).
Ja mam prave problem s tim ze hraju proti zergum double helion a scoutujici drona mi brzdi factory a je docela rozdil prijet do mainu (resp na natural) braneneho quenou a nebo 3 roachema (resp. 3roachema nebo 6). A tohle prave dela tech 15 sec harasu na zacatku

Jinak reaper je pro me skoro mrtva jednotka a reaper se speedem uz uplne mrtva. Videl sem ho parkrat pouzivat na scoutovani (na Kulas Ravine na Xel nagu nad naturalem a na Metalopoli na Xel nagu a na third expu), ale nikdy nebyli vic nez dva a tomu se delat upgrade proste nevyplati...