StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je pon 10. bře 2025 11:37:35

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 236 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Lama gamer aka diskuse pro lamky
PříspěvekNapsal: čtv 21. říj 2010 8:48:40 

tak tady mel ten pylon postavenej blbe. osobne pri hre jsem cekal, ze tam ma mimo dohled jeste jeden (nebo ma schovanyho druhyho proba v pozadi a jak vylezu, naseka tam dalsi pylony za hradbu cannonu)
ja s timhle vylejzanima a probijeni se polem cannonu nemam dobry zkusenosti a na zacatku hry zbytecne ztracenej kazdej marinak boli.
No to generovani SCV, to o me vis:) jenze jak jsem locknutej v bazi, mineral field vytezim vic, ale prijem plynu zustava a abych to utracel jen za marinu, ktera ani nesjede z rampy, to mi prijde jako waste a zjevne to za dane situace stacilo bo i tak jsem mel nasysleno docela dost mineralu.
jak dopadl muj prvni pokus o expu jsi videl :?
kdyby ten ocas switchnul na VR nebo sel na carriery, rozmazl by me na kasi
--------------------
hodne vtipny video PvT http://www.youtube.com/watch?v=6iQKS-acY7U

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 21. říj 2010 13:47:46 

Pralev píše:
alieno píše:
Za terrana air? Terran ma dle meho mineni suverene nejhorsi air... antiair neuzijes na zem (viking), banshee jsou jak z papiru (btw za zerga proti nim nedelam nic jineho nez kralovnu/dve/dle potreby, pak me tesi ze to jel terran, protoze se zbrzdil, a mi nic neudelal), BC jsou podpora, ne hlavni palebna sila... Sice hydry nejsou nejlepsi counter, ale verim ze ve chvili kdy ty budes mit BC/banshee/vikingy, tak budu mit takove mnozstvi hyder, ze padnes behem par okamziku.... Nooo a pokud jde o to, pretlacit corruptory vikingy... musis brat to, ze zerg je luxusne reaktivni rasa, za par okamziku Te permasi, pokud je rozjety (ikdyz bych stejne sel do ground, proc neudelat s 1/3 tve army vec k nicemu? Na zemi je znici speedlingove [viking]).

A hrál jsi všechny tři rasy nebo Randoma? Nehrál, že? Tak tu nesuď, kdo má nejhorší air, protože suverénně nejhorší air má samozřejmě Protoss.

Hral jsem terrana, hraji zerga, hral jsem chvilku i protosse - k srdci mi vsak nesel. A ano, terran ma desny air. Je to jak papir (to co utoci na zem). Jako antiair ok (a to jen diky reaktoru), ale proti groundu je uplne k nicemu. Banshee jsou drahe, a vazne nevydrzi vubec nic. A mobilita? O tom si nech zdat. Nebo se zkusim vyjadrit jinak, u terrana air jako podpora pro zem, ale jako palebna sila nic moc. A hod si vikindy na zem, uvidis co se s nima stane, nez se rozjedou...
SC2mi proste prijde jako hra, ktera hraje na ground+air-support - a presto paradoxne: za zerga muzes postavit poradny air (v praxi asi nerealne, bo tolik casu nemas). Podle toho co jsem zazil, tak to jde i za tosse (zadny zazrak, ale jde to, opet ale u her, kdy hrajes FF simcity)... zkus to stejne za terrana :-) Proste je to pouze support (medivac/BC/raven), antiair(viking), nic s funkci "cistim kudy chodim"
Nehodnotim veci, s kteryma nemam zadnou zkusenost, to se radsi zrdzim komentare.

2Pralev: s tema bananama mas pravdu, vidis, to jsem zapomnel ;-) Ale i tak maji 30hp :-) A na rampe "v rade za sebou, tri prasatka jdou...." Vazne mi dost casto prijde zbytecne nicit terranovi wall na mapach, kde neni moc prostoru (mala rampa) kdyz vim/cekam, ze tam ma army (byt jen cast).

2Balty: Samozrejme, ale to chce uz notnou davku mikra :-) Holt je to o tom, ze terran muze blit vikingy po dvou, that's all, na vetsinu hracu staci, hele ono je to stejne jak s mutama, 1-2 veze par mut neznici, ale chce je to stahovat, a healovat... Obecne - kdysi jsem hodne hraval w3, a to myslim vazne az moc :- / No a tehdy byl dobry zvyk stahovat jednotky zpet, a lecit je. Jenze toto u SC nefunguje (je proste rychlejsi). Ale muty jsou preci jen dost drahe (v prvni fazi), takze se to vyplati ;-)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 21. říj 2010 15:40:48 

o tohle se musim podelit, treti video uz je jen reznicina, ale prvni dve jsou aspon z myho pohledu dost vyrovnany a brutusalne akcni, jen nechapu, proc terran nesel ani do jedne ravenky, mel strach z phoenixu? DT mu to docela zavarili bych rekl.
a prestoze uzasne snipoval, HT a jejich storm ho proste desive devastovala :?
Maka.Prime v ZergRanGae
http://www.youtube.com/watch?v=AXwKweuxepw
http://www.youtube.com/watch?v=Ky4JnbBiRFk
http://www.youtube.com/watch?v=3n-sGEdgO9I

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 25. říj 2010 7:08:55 

Muže mi prosím někdo poradit, jak se bránit za protose proti rychlemu marine rushy?
Terran udela 6-8 marinaku a jde na věc.
Zealoty mi ukituje, stalkera rozstrili a sotva ho nějak udolam, je tam s další, ještě silnější várkou...

Ne velkých mapách by to snad ještě nějak šlo, ale na malé. I když jsem věděl co jede (proba) nedokázal jsem to vyhrát.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 25. říj 2010 7:41:56 
 ICQ  Profil

Enchanter píše:
Muže mi prosím někdo poradit, jak se bránit za protose proti rychlemu marine rushy?
Zealoty mi ukituje, stalkera rozstrili a sotva ho nějak udolam, je tam s další, ještě silnější várkou...

Ne velkých mapách by to snad ještě nějak šlo, ale na malé. I když jsem věděl co jede (proba) nedokázal jsem to vyhrát.

Na to aby k tobě vběhl s 8 mariňáky tak to chvilku trvá pokud scoutneš že vbázi má jedno depo jdeš scoutovat s další probou až uvidíš jeho barackas ještě nemá marinu pošli pár workerů na zabití scv i první mariny máš o hodně víc workerů protože on strávil sovje minerály na barrackas místo na scv počli z lajny tak 5 prob a znič mu barrackas zatímco se ti staví zealot pokud uděláš správně zničíš mu barrackass a se svými zealoty mu zničíš bázi

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 25. říj 2010 8:12:16 

BorderKeeper píše:
Enchanter píše:

Na to aby k tobě vběhl s 8 mariňáky tak to chvilku trvá pokud scoutneš že vbázi má jedno depo jdeš scoutovat s další probou až uvidíš jeho barackas ještě nemá marinu pošli pár workerů na zabití scv i první mariny máš o hodně víc workerů protože on strávil sovje minerály na barrackas místo na scv počli z lajny tak 5 prob a znič mu barrackas zatímco se ti staví zealot pokud uděláš správně zničíš mu barrackass a se svými zealoty mu zničíš bázi

do you think so? Ja bych spis rekl ze se tomuhle ubrani rychlim scoutem. Kdyz to uvidi tak rychle udela 2x sentry a FF na rampu a zadny imperialista nasi vesnici neprojde.

Yarin vs Internet Live Po, St, Pá ve 20:00
Yarin vs Ladder Live Út, Čt ve 20:00

Obrázek

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 25. říj 2010 9:04:56 

jj, FF mi vzdycky udela trochu caru pres rozpocet, potom drtim aspon to, na co dostrelim. Takze pokud zacal wallovat vstup, strilim aspon po pylonu. Kazdopadne toss by mel zacit urychlene zbrojit, protoze se mu usadlim pred bazi a pak podle toho, co ma postaveno, pritahnu jeste s ravenem a PDD nebo ghostem a EMP, pak uz se dovnitr casto protlacim pokud se na me dobre nepripravi

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 26. říj 2010 7:34:42 

Docela zajimavy napad, zatim v plenkach:
http://graphstarcraft.albert-hwang.com/

Pro pilovani BO je to velmi pekne, v podstate to dokaze resit i otazky, jestli jeste zahajit staveni SCV, nebo zahajit stavbu. Kolik presne bude mineralu, abych mohl neco zacit stavet. Jestli to vyvojar dotahne dokonce, mame se na co tesit. Doplnit jeste seznam BO, tak presne uvidite celkovy plan vyladeny do optima.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 26. říj 2010 14:59:41 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

afischer píše:
Docela zajimavy napad, zatim v plenkach:
http://graphstarcraft.albert-hwang.com/

Pro pilovani BO je to velmi pekne, v podstate to dokaze resit i otazky, jestli jeste zahajit staveni SCV, nebo zahajit stavbu. Kolik presne bude mineralu, abych mohl neco zacit stavet. Jestli to vyvojar dotahne dokonce, mame se na co tesit. Doplnit jeste seznam BO, tak presne uvidite celkovy plan vyladeny do optima.

Je to pekne graficky, ale lepsi pro podobne veci bude nejaky skutecny optimalizator. Musim se uz konecne dokopat k tomu abych vytvoril matematicky model SC2 vc. bitev. :D

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 27. říj 2010 11:35:29 

tak a ted potrebuju poradit taktiky:

1) zerg -> roach spam
zergove kolem me uz v podstate rezignovali na jakoukoliv taktiku a hrnou jenom roache a to ve velkym, otazka je, jak EFEKTIVNE reagovat
- zjistim ze jede roache nekde kolem 5. minuty hry, v te dobe mam vetsionou 2 raxy + 1 tech, 1 plyn, 3 depa par marinaku. co ted?
? 3 rax (2 techy) a hrnout marinu a mary? v jakem poradi? upgrady predpokladam conclusive a stimp
? pokud tuhle taktiku, kdy/v jake sile vyrazit na push?
? mam jit do banshee? vyplati se investice? neudelat radeji ravena a seeker missile (jak jede roache, na 90% bude nasledovat burrow a snaha se mi prohrabat do baze, seeker dava area damage a ma ramcove uplatneni i proti mutum, kdyz je reaktivne vypusti) pokud jet fast starport, jaky je BO?
? nebo se vybodnout na starport s techlabem a radeji jit po sanitkach
? ma cenu se poustet do siege? nejet radeji thora? (predpokladam, ze kdyz mu failne roach opruz, switchne na muty a v tu chvili je moje army maru na 2 veci.
? kdyz detekuju, ze povali roache, ma cenu se poustet do helionu a sanzit se prudit u harvestru (zvazime-li "bronzove APM a adekvatni zvladani multitaskingu)

2) ghost BO proti tossovi
pokud chci naflakat tossovi pomoci ghosta, jaky by jste radili BO? jet 2 plyny nebo jeden?
obecne jedu 9 supply, rax, supply, gas, rax, supply atd
s tim, ze nekde kolem 7 minuty jsou cca 3-4 mary a cca 7 mariny a dalsi na ceste, raxy jedou vsechny. nekde pred osmou minutou vyrazim na push (stimp a conclusive se dokoncuji v dobe, kdy vyrazim)
jak jede cokoliv jinyho nez 4 gate, vetsinou neni problem
proti 4 gate a pokud zacne dobre pouzivat FF, vzdavam push a stahuju se z dosahu. v takovym pripade bych se ale uz potreboval doplnit o ghosta a vyrazit znova (to mame rekneme neco kolem 9-10 minuty) dosavadni praxe je, ze tou dobou se mi dokoncuje starport (bez addonu) a zacina se stavet medivac jenze diky chrono u tosse to medivac nevytrhne a po 10 minute uz MM(M) proti tossovi neni ucinny, dle mych zkusenosti nejpozdeji 11:30-12:00 doplnuje o colosa a to uz musim mit ve vzduchu vikingy

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 236 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina