StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je pon 10. bře 2025 11:22:52

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 236 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Lama gamer aka diskuse pro lamky
PříspěvekNapsal: stř 20. říj 2010 11:07:48 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

Ja doporucuju bejt proste proti zergum agresivnejsi...drtiva vetsina zergu v nizsich ligach jede fast spire, nebo neco takoveho. Coz znamena ze na obranu pouzivaji zerglingy a queeny (plus obcas jednou banelingy, ale po jsou porad jen light lingove). Helion je dobry ne na obranu zdi (protoze ma docela male staticke DPS/cena), ale ma velikou vyhodu ze pomalu strili a ma bonus proti light. A protoze zerg na zacatku nema nic jineh nez light (drony, lingy, queen) tak je to velice efektivni.

Na obranu bych je ale nenechaval za zdi ale spis pred rampou aby se mohli pri strelbe pohybovat (vystrelit-popojet-vystrelit-popojet). Jsou mimo creep jen o neco malo pomalejsi nez zerglingove a rychlejsi nez banelingove. A ve chvili kdy se dostanou do tezby tak pachaji obrovske skody. Nehledne na to ze pokud je treba nechas za wallinem, tak treba baneling bust zbori cast wallinu (suply depa) ale to je veskera skoda kterou udela, protoze nasledny utok sfouknes helionama. Jen je potreba porad davat pozor na blingy, protoze helion je light a tak tri blingove staci na zabiti heliona (nebo skupiny helionu).

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 20. říj 2010 11:18:28 

Jeremiasz píše:
jaky ma helion range? udrzi wall proti banum, kdyz stoji za nim?

jinak k tvymu komentari a slabinam myho napadu.
- to kempeni u wallu musi neco vydrzet proti banum ale nemelo by me obirat o gas, takze tak akorat, ale ne prestrelena obrana marinou a helionama. Teoreticky kdyz mu zacnu vysirat brzo bansheema, mel by trochu zmenit investicni politiku.
- jde o to, jak zareaguje na banshee a otazka je, jestli jde zerg zlomit silou pomoci BC (pokud bych se soustredil jen a pouze na air).
- pak je jeste moznost ho jen postrasit jen prvnima 2 banshema, ale neinvestovat dal do cloake a dalsich banshee, ale syslit heliony za prebytecny mineraly a jak ho vydesim prvnima bansheema, vratit je na obranu baze/expy, prehodit factory se starportem na techlabu a jet thory + heliony (kterych uz bych tou dobou mohl par mit a hned po switchi jim dodelat pre-igniter + ze starportu par vikingu proti mutum, kdyby chtel prudit v tylu.

s thorama asi budu muset posilat par SCV na pohotovy opravovani, protoze takhle ze startu jeste nebude cas a finance na upgrady (btw cemu dat prednost? stit nebo attack?)

Za terrana air? Terran ma dle meho mineni suverene nejhorsi air... antiair neuzijes na zem (viking), banshee jsou jak z papiru (btw za zerga proti nim nedelam nic jineho nez kralovnu/dve/dle potreby, pak me tesi ze to jel terran, protoze se zbrzdil, a mi nic neudelal), BC jsou podpora, ne hlavni palebna sila... Sice hydry nejsou nejlepsi counter, ale verim ze ve chvili kdy ty budes mit BC/banshee/vikingy, tak budu mit takove mnozstvi hyder, ze padnes behem par okamziku.... Nooo a pokud jde o to, pretlacit corruptory vikingy... musis brat to, ze zerg je luxusne reaktivni rasa, za par okamziku Te permasi, pokud je rozjety (ikdyz bych stejne sel do ground, proc neudelat s 1/3 tve army vec k nicemu? Na zemi je znici speedlingove [viking]).

Wall neni vsechno ;-) Banelingove by se pres to meli vzdy dostat, ale na zniceni par banelingu je to fajn (stve me to, jako zerga..., wall prakticky nerozbijim, zabiram mapu, a snazim se hlidat souperovu expu + mutaliskove...). Kdyz vyleze, dostane po papuli, a zase se schova... proc probijet neco, co mi za to nestoji? Stejne mu dojdou mineraly (thx to muly).

Na par helionu (skutecne jen na par) jsou speedlingove super ;-) s modrym plamenem je to horsi, ale taky se da (jen nebehat v rade za sebou ;-) Roache jsou lepsi, samozrejme. Timto jsem ale chtel rict, ze se speedi daji stale vyuzit.

BCckama nicis hodne veci, ale je to support jednotka (dulezite slovo: support)... ne hlavni DMG dealer. Pokud nemas nejaky stit, tak mi prijdou celkem k nicemu. Nooo a pokud jedes mas air (s BC pomaly jak prase), tak se Ti muze stat, ze Ti zerg s jednotkama bude jednoduse utikat (obehne zbytecnyma zerlingama, a mas prd na obranu.. stahnes-li se, davas mu map-control). Obecne to je duvod proc miluji zergy... jsou proste "rychli"

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 20. říj 2010 11:18:55 

Jen dodám, že Queena je Armored.

A mimochodem, Banelingové nejsou Light :) (to si málokdo uvědomuje, každej by od takové nestabilní hromádky kyseliny čekal, že bude Light :D )

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 20. říj 2010 11:21:01 

alieno píše:
Za terrana air? Terran ma dle meho mineni suverene nejhorsi air... antiair neuzijes na zem (viking), banshee jsou jak z papiru (btw za zerga proti nim nedelam nic jineho nez kralovnu/dve/dle potreby, pak me tesi ze to jel terran, protoze se zbrzdil, a mi nic neudelal), BC jsou podpora, ne hlavni palebna sila... Sice hydry nejsou nejlepsi counter, ale verim ze ve chvili kdy ty budes mit BC/banshee/vikingy, tak budu mit takove mnozstvi hyder, ze padnes behem par okamziku.... Nooo a pokud jde o to, pretlacit corruptory vikingy... musis brat to, ze zerg je luxusne reaktivni rasa, za par okamziku Te permasi, pokud je rozjety (ikdyz bych stejne sel do ground, proc neudelat s 1/3 tve army vec k nicemu? Na zemi je znici speedlingove [viking]).

A hrál jsi všechny tři rasy nebo Randoma? Nehrál, že? Tak tu nesuď, kdo má nejhorší air, protože suverénně nejhorší air má samozřejmě Protoss.

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 20. říj 2010 11:45:40 

taky bych rekl, ze teran nema spatnej air, to ze nema univerzalni neznamena, ze nema spatnej, bohuzel dle mych dosavadnich zkusenosti zerga ve vzduchu nepretlaci, ale jako support pozemnich to neni spatny, jen proti zergum nemuze jet unifikovanou army, protoze ten bastard behem chvile namasi adekvatni counter.

presto porad nevim jak ho pretlacit, pokud ho nedam behem zacaktu, mid je problem a late je v podstate pro me gg, na zemi to rozbije kombinaci banu a roachu a za nema par ultralisku na dorazeni. pac a pusu. tank je ok na obranu expy, ale do utoku je to moc pomaly. navic jak s terranem tak s tossem uz dokazu drzet krok co se prijmu tyka, ale za zergem vzdycky svinsky zaostavam, rusit mu expy je (muta)problem. vubec ten mutaliskovej hit and run mi dava poradne zabrat :D njn, dalsi vyzva pote, co terrany a tosse uz davam relativne dobre.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 20. říj 2010 12:07:12 

U T je problém s air že není universální. Jinak jsou vikingové fakt dobří ve vzdušných bitvách. Banshee se používají skoro jen na harass. A BC také skoro nikdo nestaví.

Weezing.856

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 20. říj 2010 14:34:39 

no s BC uz me 2x pekne vydrbal. postavil mimo bezne scanovane oblasti 2-3 starporty udelal par marinaku a kolem 8-9 minuty mel venku uz 1. a za chvilku uz druhej BC, bylo to v dobe, kdy jsem sice uz tlacil a probil jsem se az k starportum (nebo je nahodne objevil jako schovany proxy), ale nez jsem ji sestrelil, BC uz byl venku a rozsekal me do mrte :)

je to tricky build, docela riskantni, ale kdyz se povede, je to gg

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 20. říj 2010 15:13:27 

Pralev píše:
suverénně nejhorší air má samozřejmě Protoss.

S tímhle zas moc nemůžu souhlasit já, podle čeho bereš protosův air jako nejhorší? Samozřejmě jde právě asi o úhel pohledu, z mého pohledu mají všechny rasy stejně silnej air, akorád s různými výhodami a nevýhodami, jako všechno v cs2. Například Phoenix, je nejrychlejší jednotka ve hře, má dva útoky, může "útočit i na zem" a útočí i za pohybu a co mě příjde jako absolutní špica je to, že i couvá :D Vždy když s phoenixama ustupuju, tak letěj krásně pozadu a pálej po nepříteli, při dobrým micru je to podle mě jedna z nejlepších air jednotek. další je VR, taková průměrná jednotka řekl bych, ale výborná na ničení silných jednotek a budov a nakonec Career, rychlost nic moc, ale dobrej dmg a hlavně je to výborný krytí pro pozemní vojsko, jakmile vylítnou ty letadýlka, tak velká část soupeřovi armády se začne zajímat o ně než o silnější jednotky na zemi. Když to srovnám s terranem i se zergem, tak fakt nevidim v jejich jednotkách nic extra oproti protossovi, každej má něco a rozhodně mi nepříjde, že by někdo byl nějak "slabší".

Pokud to bereš čistě jen jako air vs air souboje, tak stejně nemůžu moc souhlasit, narozdíl od ostatních ras má protos všechny jednotky se schopností útoku air - air, to zerg ani terran nemají, takže za prota je zas výhoda, že ať si dělá cokoli, může s tím bojovat ve vzduchu :) Btw Souboj viginks vs phoenix vyhrávají phoenixové ne? Aspoň z mých zkušeností, to tak zatím vždy dopadlo, ale nevím teď z hlavy jejich přesná čísla hp dmg atd.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 20. říj 2010 23:28:14 

tak tu mam jednoho toss betonare. Pokud nekdo z novasu trpi frustraci, kterou jsem si prochazel diky tomuhle ja, muze se inspirovat. Urcite to slo zahrat i lip, ale ja mam z tehle taktiky deprese a myslim ze tohle da tossovi vzdycky naskok. taky diky tomu natezil cca 2x tolik co ja, ikdyz jsem mu ojizdel expy a devastoval co slo, dlouho jsem se nemohl hnout z mista.

mel jsem obavu, ze mi neco takovyho udela u baze, tak jsem projel ji no a pak jsem postavil racks a to uz sly cannony nahoru. je to prasecina

Přílohy:
Xel'Naga Caverns betonar.zip [35.99 KiB]
335 krát
Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 21. říj 2010 7:57:50 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

Jeremiasz píše:
tak tu mam jednoho toss betonare. Pokud nekdo z novasu trpi frustraci, kterou jsem si prochazel diky tomuhle ja, muze se inspirovat. Urcite to slo zahrat i lip, ale ja mam z tehle taktiky deprese a myslim ze tohle da tossovi vzdycky naskok. taky diky tomu natezil cca 2x tolik co ja, ikdyz jsem mu ojizdel expy a devastoval co slo, dlouho jsem se nemohl hnout z mista.

mel jsem obavu, ze mi neco takovyho udela u baze, tak jsem projel ji no a pak jsem postavil racks a to uz sly cannony nahoru. je to prasecina

Urcite to slo zahrat lip...treba kdyby si misto prvniho kanonu zabil ten pylon co ho napaji, tak si pak v klidu mohl dojit zabit tu probe. Jinak ten pylon sel marauderem zabit celou dobu mimo dosah kanonu (kanon ma range 7 marauder 6 a pylon stal pred kanonem). Kanony nemuzou strilet kam nevidi, takze si staci stoupnout tak aby proba na strilejici marinaky nevidela a je taky vyhrano, to same si pak mohl udelat s tim tankem. Dal si mel celou dobu 1500-2000 neutracenych mineralu (klidne dva dalsi raxy a v klidu si utratit co mas nasetreno). Jinak uplne si prestal delat SCV. Jedine co je potreba tak na to myslet...napr. v case 4:32 5 sec koukas (current APM = 0) jak marinaci strili a to same v 5:09. Natezil 2x tolik co ty, protoze ty si se za celou hru nedostal nad 17SCV (mozna v poslednich minutach) a on jel konstantne na 30+probach.

Na druhou stranu dobra reakce, ze si zbytecne neposilal male armady na smrt v malem mnozstvi, a dropem si se zachranil. Resp. o cele hre rozhodla jina vec, a to ze tvuj souper byl zbytecne agresivni a neustale utocil do tvych tanku nad rampou. Jen ukazu proc si vyhral na Unit Losts:
8.minuta 100:900
10.minuta 500:1500
14.minuta 500:2800
20. minuta 1900:7600
26. minuta 3500:14400

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 236 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina