Maverick píše:
Satikus takze podle tebe je muta haras uplne v pohode balanced ? I sam blizzard to vi ze to je velky problem a co se divam na stream par top evropskych tossu tak ti s tim taky maji problem a nadavaji na to.
I kdyz se posledni dobou zameruju na zergy, stejne jsem na druhym acc random a neprijdou mi muti zase tak hrozni, mozna je to tim, ze se vetsinou snazim hrat bud agresivne a souper nema tolik prostoru k nejakymu velkymu harrasu a nebo sedim nekde v bazi s armadou a pak je to v pohode, protoze samotni mutalisci toho moc nezmuzou.
V ZvZ mam infestory/hydry/queeny, tam ty mutalisky moc resit nemusim.
V TvZ mam v mainu a naturalce (podle mapy samozrejme) 2-3 turretky a opravujici scvcka a nekde pobliz hromadu marinaku, nez tam marinaci (pripadne thor) dobehnou, tak sice treba 1, 2 nebo i vsechny 3 turretky znici, ale pochcipa mu par mutu a moc se mu to nevyplati - on prijde o gas a mineraly, ja jen o mineraly. A pokud jde nicit nejaky barracks nebo supply, tak tam jsou marinaci/thor driv, protoze tyhle budovy stavim bliz k rampe (vetsinou) a nez znici treba barracks, tak tam uz jsem (a i kdyby, tak ztrata barracksu neni zase tak hrozna vec).
Na vzdalenejsi expy stavim treba PF a pokud je mutalisk heavy, tak treba i 6 turretu.
A pokud uz ma mutalisku 30, tak ja uz jsem vetsinou na 3-4 bazich a uz to pro me neni takovej problem, proste si vyberu podle okolnosti, jestli pujdu branit bazi a nebo pujdu do utoku - v obou situacich mi neco znici, ale pak se musi pakovat - budto utyct od mych marinaku nebo letet nekam branit.
V PvZ dokud nevylezu z mainu + expy to stalkeri s blinkem ubranej naprosto bez problemu, pokud zerg necpe uplne vsechno do mutalisku (i upgrady), tak muzu klidne staklery rozdelit na dve pulky a jednu mit v mainu a jednu na naturalu.
Dal zalezi na tom, co jedu za tech - kdyz jedu DT, tak jdu harrasit expy a pokud je moc nehlida, tak muzu vesele dal sedet doma a zabrat treti, kdyz jede jen ty muty, tak z nich udelam archony a kdyz jede mutaling, tak zase ke stalkerum pridam par sentry a tak 3 colossy a samozrejme chronoboostuju upgrady, takze s upgradama nad zergem vedu...
Nevim, me osobne mutove nijak unbalanced neprijdou, mozna je to tim, ze jsem jen top dia a v masteru/gm je to jinak, ale jsou veci, ktery me ohledne balancu vadej vic
Mutalisk harras me vadi asi stejne jako dropy, popravde nydus mi vadi obvykle vic, ty muty nejak cekam, ale nydus cloveka casto trochu prekvapi/zaskoci