Pralev píše:
Safe Haven - byl jsem zvědavej na rozhovory s doktorkou, proto jsem tuhle misi nechával až na konec a místo Vikingů jsem do té doby jako anti-air používal Wraithy a Goliathy. Každopádně triviální mise. Masovat Vikingy, odstřelit v protosských základnách Warp Prismy, pak sejmout Nexuxy z cliffu. Poslední Nexus z cliffu sundat nejde, ale to už má člověk 20+ Vikingů a už to dá bez zadrhnutí attack-movem. Zachránil jsem všechny tábory, Purifier stihl zničit 2 (stejně jako když jsem to dával na Hard).
Včera jsem zkoušel achievement na hard obtížnost a nebyl jsem to schopný dát. Na brutal si to neumím představit. Hrál jsem tuhle misi před "The Dig", abych v ní měl vikingy a viděl nahoru na útesy, až budu ničit budovy pomocí tanků kvůli achievement (verze, kdy jsem jako pozorovatele používal barracks nebyla tak úspěšná
).
Masoval jsem vikingy, při náletu na poslední gateway jsem jich měl 20-30 a i když jsem šel po všech warp prism, vždycky stihl vytvořit slušnou letku a do toho házel stormy. Zbylo mi většinou prd a purifier už mezitím nalétával na předposlední základnu.
Asi používám špatně mikro, ale nevím co dělám blbě. Snažil jsem se vikingy rozdělit na tři skupiny a nalétávat z různých stran na prismy. Zkoušel jsem i část nechat ve vzduchu a část na zemi. Nejhorší ale bylo, že už mě tlačil čas a neměl jsem už dostatečnou armádu, abych zastavil purifier.
Takže mi došlo, že možná mám úplně blbé návyky od počátku, a proto...
Dotazy na zkušenější :- Jak správně používat attack move?
- Rozložit útok na více nepřátelských jednotek, nebo útočit na jednu po druhé?
PS: Nakonec jsem se na to vykašlal a nahrál kvůlu achievementu save z normal kampaně, kde jsem save haven dělal až na konci. Vykosil jsem to bez problémů s vikingama a banshee (s pomoci science vessel). Když jsem potom nemusel dělat achievement v rozehrané hard kampani, měl jsem víc času a počkal jsem si na purifier nad poslední základnou.