Pralev píše:
Na MMM má Zerg dost counterů, jak banelingy, tak fungal growth (ideálně obojí), s tímhle problém fakt není. Ale mech je problém obrovskej, je to asi stejná sranda jako to EMP v TvP. Zkrátka na kombinaci Hellioni + Tanci + Thorové nemá Zerg
žádnej counter, jde to counternout v zásadě jen třemi způsoby:
1) Brood lordi. To ovšem předpokládá, že Terran je lama, nechá mě na ty BL vytechovat a ještě si nima nechá prvním útokem sejmout něco kritického (celou armádu, hlavní base apod.), pokud ne, rychle udělá pár Vikingů a je po Brood lordech. A že Mutové owní Vikingy? To ano, jenže Thorové owní Muty a to tak, že mnohem víc
Jako 2-3 opravovaní Thorové sejmou prakticky neomezené množství Mutů a to i pokud ten Zerg bude mikrovat a dávat je od sebe.
2) Mapcontrol + přeexpovat a přemasovat Terrana. To už tu někdo výše zmiňoval. Tohle taky předpokládá, že soupeř je horší než vy. Ona ta mobilita je Terranovi celkem ukradená, protože jednu expu na každé mapě si pokryje tanky z mainu a 4 gejzíry plynu stačí na mech po celou midgame. Jakmile je ve hře pár Thorů a tanků, jde se zvesela do útoku a Zerg tohle prostě nemá jak odrazit.
3) Utraliskové, roachové, lingové - tohle mech relativně dává, ale zase vyžaduje to splněný bod 2), což je problém, pokud to ten Terran umí hrát.
Jinak se můžu takřka podepsat pod to, co psal deacon. Win/loss ratio je úplná kravina v nějakém porovnávání úspěšnosti ras. A Terran samozřejmě je OP, protože horší Terran dá celkem snadno lepšího Zerga a Protossa (taky hraju Randoma a taky jsem několikrát za Terrana dal Zergy a tosse, kteří byli podle všech aspektů (maponctrol, micro, APM...) lepší než já).
Nazor randomaka je pro me cennejsi nez 10 zaujatejch tossu/zergu;) Nerad bych abych tu byl jako nakej propagator terranu, kdyz sam je primarne nehraju, ale nak me proste neserou kdyz proti nim mam hrat:) Ted teda musim uznat, ze dost zacloumalo moji virou v jakz takz vyrovnany SC fakt, ze kamos kterej je podle vseho horsi se dostal s MMM do platiny^^ Ono asi pro nas obycejny smrtelniky co nejsou top diamant, je proste snazsi udelat MMM a jediny micro s tim je pred bojem jebnout stimpack a pak jenom behat sem tam. Toss i zerg to ma tezsi umicrovat, ale rozhodne to neni instant win;)
Nicmene na ty spicce bych teda cekal, ze kdyz za T hraje pomalu 1/2 lidi, ze to T budou vyhravat jeste daleko vic. Co jsem v posledni dobe zachytil tak ze by to byla od T naka ownage mi fakt neprijde - treba se na to profici uz naucili hrat..
Zajimavej pripad Dimaga, kterej nejdriv breci jak jsou terrani OP a ''vyhrozuje", ze je taky zacne hrat a pak se zergem projde do finale kde ukeca DeMuslima na 2 mapy na switch stran a vyhraje i finale:))) NICE
http://www.gosugamers.net/starcraft2/news/12804-go4sc2-29-dimaga-vs-demuslim-in-the-finalA tady komentar #1 je taky priznacnej.
http://www.gosugamers.net/starcraft2/news/12807-socke-huk-qualify-for-nvidia-gosucup-playoffGood that there's no terran, I could already hear all the whining about imbalance if those 3 protoss were terran >.< Anyway gogo HuK Jsem zvedavej jak dopadne IEM / GSL, skoro bych se vsadil ze T nevyhraje;) Bohuzel kdyz jo tak bude tim, ze je OP, kdyz ne tak to bude nahoda, pripadne se to bude davat za vrub xtra skillu dotycneho
Nejakej
lehci balanc patch by po skoro mesici od vydani vubec neskodil. Na to, ze v bete jich bylo snad 16 tak ted se jim uz moc nechce a radsi resi blbosti jako zmena nicku..