Shang píše:
Jumbik píše:
Takže když máš dobrý kabelový připojení, tak ti bohatě stačí základní 2Mbit,
Ty si myslíš, že světlo se přenaší rychleji s dobrým kabelem než se špatným ?
Nemluvil jsem o kvalitě kabelu, ale například kvalitě providera.
Rozdíl mezi digitální a analogovou ústřednou, rozdíl v serveru z roku 2004 vs 2009, rozdíl v páteřním připojení .... o kvalitě kabelu nebyla vůbec řeč. Jediný co by mohlo rozhodnout je jestli máš doma kvalitní router nebo swith z číny za 100 Kč, ale největší rozdíly jsou vždy a budou v providerově logistice a hardwaru. Proto jsem zmiňoval Wifi připojení u kterého záleží na mnoha jiných faktorech než u kabelů. Například počasí, kvalita signálu, kvalita antén, typ routerů na jednotlivých access pointech, počet lidí v jednom hubu... atd. Jsou vyjímky, kdy i Wifi může být velmi kvalitní, ale to už se bavíme o profesionálních řešeních za desetitisíce. Dělal jsem ve firmě, která připojovala lidi k Wifi pro celý okres a můžu ti říct, že pokud bych nemusel, tak bych si ho nikdy nevzal.
Většině her by dnes stačil i 56K modem, pokud se jedná jen o komunikaci při samotném hraní, ale problém je jakmile jsi z hry venku a čekáš například na stažení tabulek, menu atd. Nicméně pořád platí, že kvalitní optimalizovaný network kod neposílá více než několik Kilobitů/bytů za sekundu!
Jednoduchý test... stáhni si analytickou aplikaci na sledování sítě, nebo i blbej windows task manager by to mohl zvládnout a sleduj datové přenosy při hraní hry.