Zergové se mně rozhodně nezdají jako nejsilnější rasa. Pokud to někdo doopravdy umí a hraje za protossáky, tak má jednoznačně vyhráno. Já osobně hraji za Terrany a nemám v Zergech nepřítele ...
Na začátku mě rashnout zearlingama ( ve většině případů ), ale to už je rozmetávám hellionama a za pár sekund hoří jako vánoční stromeček. To je ale jen začátek. Pak když už jdou buď do mutalisků, anebo do kombinace zearlingové + hydralisky, tak se podle toho zařídím, díky včasnému průzkumu ( ve 2vs2 využiji chvatně souseda k sebevražednému scoutingu
).
Zergové mají jinak strašně zranitelné a slabé jednotky, když hned na začátku odhadnete soupeře, jakým směrem se bude ubírat. Navíc stačí pár upgradů a Zerg během chvilky leží rozplácnutý na zemi.
Nejhorší jsou ale upřímně noobové
. U nich totiž člověk nikdy neví, a tak jejich anarchistický micro management jednotek vás občas překvapí ... a leckdy bohužel dostane.
Za protossáky jsem proti nim hodně využil high templáře a phoenixy. Nesetkal jsem se snad se zergem, který by kombinoval více jednotek dohromady.
Osobně si myslím, že za velké Z je hrát velmi složité, protože když vás nepřítel drží pořádně v šachu, tak neexpandujete a jste dead ...