čau,
jsem Platinovej Toss. Mám za sebou asi 1.500 her, začínal jsem v bronzu. Hraju víkendově. V platině se zatím držím.
Vše co tady bylo popsáno, je důležitý. Řek bych k tomu pár svejch postřehů.
Jak jsem se dostal z bronzu do zlatý? = nic jiného než 4gate all in. Furt a dokola.
Dobře jsem se ho naučil a natrénoval, nejprve build order a pak když už jsem měl zažitej build order, vychytával jsem micro. Hodně jsem se toho tam naučil.
Ve zlatý jsem začal hrát jeden, nevím jestli tak uplně build, ale spíš bych řekl opening. Tedy otevření, česky. Přirovnal bych to k šachu. Otevření může bejt nacvičený, dál se pak ale musíš rozhodovat podle situace.
Ve zlatý jsem si dal za cíl jednu věc: najít build a systém, kterým se ubráním všem all inum a umožní mi hrát macro hru. Teda vzít druhou bázi a tak nějak expandovat a pokračovat. Vybral jsem si za tosse build 3gate, Robo, zealot, stalker, sentry, Immortal, expa.. a často taky první útok, nebo jenom aspoň fake útok. Tenhle build jsem trénoval(včetně nějakejch modifikací který vyplinuly z obrany proti allinům, které jsem naskautoval).
Tímhle postupem a jistým klidem(po pár návštěvách psichiatra
) jsem se dostal do Platiny. Základní věci mám zažité, jako samo my jde stavění pylonů, utrácení peněz, výroba prcků, postupně jsem si to zažil. Zezačátku to byl samozřejmě taky problém .... jasný.
Jak a proč teď prohrávám? Nevím, jen myslím, že Většinou Špatné rozhodování, nebo špatně zvolený countr jednotek, nebo blbý scout - nedostatečný. Hlavně to rozhodování. Rozuměj, Co udělat po tom, co něco naskautuju .....
Myslim, že zlatá/platina, už je nutno znát otevření ostatních ras a umět se jim bránit. tzn. tzv. zvolit vhodný "countr"
Co mě na tom nejvíc bavilo ve zlaté ... bylo odrážení allinů. To mě bavilo nejvíc. Ten hřejivej pocit kdy, jo , zvládl jsem to. Umikroval. Teď už je jenom otázka času kdy tě přejedu, ten je super. V těch nižších ligách jezdí hodně hráčů allin.
Rada pro ty stříbrné a zlaté? Od platinového? Přečtěte si můj přispěvek a třeba se inspirujte
. Určitě je dobrý se naučit build (otevření) a jeho modifikace v příípadě nutné obrany. Zautomatizovat některé činnosti, naučit se je a dostat pod kůži (supply, těžiče) a pak se hrou bavit, určitě a opravdu se bavit
gl hf! Vzhledem k tomu že je to kontaktní hra a musíš přesně reagovat na protivníka, kterej je člověkem, je každá hra jiná a unikátní.
Taky jsem někde četl, že korejci serou na buildy a jedou podle toho co je napadne. Párkrát jsem to taky zkusil a někdy to vyšlo. Prostě se tím bavit. Ten ladder system je podle mě perfektní a člověka zabaví.
howgh