Salam píše:
...Jinak sem ses žádnou jinou jednotkou co je nová v HOTS nesetkal a ani u oponentů.
...taky co by jsi chtěl. (z pohledu Goldu) -> :
Tempest je proti bio (MMM, roach+hydra, zealot+stalker) jednotkám k ničemu a kdo jede ty masivní, má mapcotrol a o tempestech ví. Mimochodem, někdy v prosinci byl v betě ještě použitelný. Pak mu hrubě ubrali dmg a za ty zdroje se už více dnes vyplatí Carrier
Swarm host, když už se na něj zerg dokliká, zjistí, že produkce Locustů je pomalá a pokud oponent umí používat detektor, pak jsou to i rychle vyhozené suroviny. Pochybuji, že to někdy překoná použitelnost Infestora. Celkově bych místo něj radši viděl Lurkera, jehož je vlastně náhradou.
Widow mine je kapitolou sama o sobě. Je sice použitelná, ale za 2 supply? to leda jako blok expanze v počátcích hry. Jede-li Terran bio, může jich pár vyžít jako kontrolu perimetru, nebo ji dropnout do oponentovy báze. Ale v případě mechu je to nepoužitelná věc.
MamaCore je zato ovšem věc velice užitečná. Jednak proti Reaperům. Avšak mě osobně se dost vyplácí v případě umístění blízkého oponentova mainu. Ono sejmout pár těžičů, než přiletí Oracle a vyčistí těžbu, to nikdy není na škodu. Ovšem zatím jsem se v HotS nedostal do situace, kdy bych z ní potřeboval dělat Mothership
Hellbat je trochu OP
možnost healu v kombinaci s MMM, to je trochu moc silné. Já jej využívám pouze v případě mechu, kde prakticky tankuje dmg před tanky, pokud zrovna nelikviduje těžbu v Helion módu.
Jo a Siege Tank bez nutnosti vyzkoumat siege? to je trochu blbý vtip, pokud člověk nehraje za terrana