tak, máme tu nějaké updaty. Leveling systém a změna menu. Podělte se o dojmy
Pozitiva :
+ Menu. Nový vzhled zajisté potěší. Rozhodně je přehlednější než předchozí verze, troufám si říci, že je snad i lepší, než prvotní verze ve WoL.
+ zkušenosti. Systém levelů u každé rasy je rozhodně přínosem. O člověku to řekne aspoň trochu jak umí hrát. Zkušenosti nejsou za každou blbost, ale za rozšířenou paletu užití. Dosti to připomíná CC Red Alert 3
+ APM a Supply Effiency ve score Summary. Ano, dost to chybělo. Tyto fakta člověk zjistil až z replaye. Jejich lepší zjistitelnost je rozhodně přínosem.
+ Portréty a Obtisky (Decals). Rozhodně pozitivum. Až vyjde finální verze HotS, rozhodně to uvítám. Ono mít portrét za 500 rasových her a čekat na 1000. výhru, to je dlouhá doba. Tento systém ji aspoň trochu zaplní.
+ Race a Map report
+ Nové mapy. Přeci jen je nová sezóna, ale dost mě potěšilo, že se objevila Antiga Shipyard.
+ zničitelné šutry u vchodu. V WoL to byly neaktivní Supply depoty, zde máme další obdobu.
+ těžiči/báze. Jistě mnoho hráčů potěší, že na hlavní budově již permanentně není vidět počet těžičů, ale zobrazuje se jen při najetí na budovu.
Negativa :
- HODINY....tohle je něco, co mi v menu zásadně chybí. Odehrál jsem několik ranních her, ale neměl jsem možnost kontrolovat aktuální čas. Je možné, že se to nově někde musí nastavit, ale tuto možnost jsem nenašel.
- u score summary mi chybí počet workerů. Je to jen detail, ale nyní se to musí kontrolovat v replayi, což není například pro takové low hráče, jako jsem já, ideální.
- abych moc nechválil menu, nelíbí se mi celkově systém oken. Zavírat křížkem vpravo bych ještě unesl, ale ta mnohokrát okopírovaná šipka pro návrat v levém horním rohu? Tlačítko "Back" bylo lepší.
- co se týče Decals ve hře, celkově hlavně u Tosse mi vadí, že jsou tyto nově přidané poněkud větší. Je to sice jen o zvyku, ale můj prvoní dojem byl zhnusení (přeci jen to vypadalo, jako když malé dítě udělá velkou skvrnu).
- Lagy. Sem tam se to sekne. jasně, je to Beta, ale před updatem nebyl problém.
- Shutdown. Po 2 odehraných hrách mi HotS Beta spadlo a nahlásilo neidentifikovatelnou chybu. Po odeslání hlášení o pádu Blizzardu se hra znovu spustila.
- chaos ve "View profile". Chtěl jsem si zobrazit po odehrané hře profil jednoho mého protihráče a -nějak- se mi namísto toho přidal do friend listu. Stalo se to sic jen jednou, možná můj omyl po rozkliknutí nabídky, ale za zmínku to stojí.
- load screen před načtením mapy není upraven pro širokoúhlé monitory. I když mám nastavení upraveno tak, aby s šířkou nebyl problém, pouze u load screenu je obraz při krajích značně seříznut.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
I přesto, že Negativa převažují drobně Pozitiva, nové změny se mi líbí. Je to dosti o zvyku, jako asi u všechno