StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je stř 04. pro 2024 20:14:46

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Postup do vyšší ligy vs. intenzita hraní
PříspěvekNapsal: úte 27. pro 2011 7:56:28 

Zdar, dotaz zejména na ostřílené borce - je nějak zohledňován při postupu do vyšší ligy počet odehraných zápasů či se jede čistě dle výsledků (poměr výher a porážek a náročnost soupeřů)? Tím myslím, že pokud např. někdo za sezónu bude mít skóre 18/20 (výhry/prohry) a někdo 65/100 proti podobným soupeřům, zda nebude ten první "sankcionován" za málo her a nedopadne to tak, že toho příležitostného hráče to nechá ve stejné lize, ač poráží i silnější soupeře a téměř neprohrává, a toho co hraje více za výsledky posune výše? Prostě jestli tam není nějaký koeficient intenzity hraní co tohle ovlivňuje.
Já měl s kámošem v 2v2 skoro pocit, že to tak je - měli jsme poměr asi 40/60, většinou při hraní s jednu či o dvě ligy vyššími soupeři a i po vyhraném mezisezóním zápase nás to nechalo stále v bronzu (a to jsem docela prskal :lol: ), teprve když jsme vyhráli i následující tři zápasy, byli jsme odměněni stříbrem ;) Zaslouženě, řekl bych :mrgreen:

Odpovědět s citací  

Předmět příspěvku: Re: Postup do vyšší ligy vs. intenzita hraní
PříspěvekNapsal: úte 27. pro 2011 11:36:38 

Zdar, taky sem nad tím dlouhou dobu laboroval, ale jediný co mi z toho vyšlo, je, že to nemá cenu řešit, až na to budeš mít tak tě to promotne. Jinak princip je asi následující. Hraješ ve svý lize, dostáváš podobně skilově obdařený jedince, pokud je více porážíš než s nima prohráváš, začne ti to dávat jedince na vyšší úrovni, logicky i z vyšší ligi, pokud i ty občas dáš a máš pozitivní W/L, tak ti to začne dávat favored a slightli favored, což je pro mne jasná známka toho, že mne to chce v nejbližší době promotnout, pokud z nich určitý procento porazíš, deš do vyšší ligy. Momentálně se opět dostaval ty favored, 90% zápasů jsem projel, tak že žádný povýšení :oops: . Jinak pár krát se stalo, že někdo měl W/L jak prase a ne a ne promote, tam ale byla nějaká chyba, kterou časem odstranili, možná je to i tvůj případ, co se teamovek týče , nemožu sloužit, páč je nehraju, ale předpokládám, že to bude +- stejný. Ještě doplňuju, že je jedno na jakým seš místě ve své divizi a myslím, že je i jedno kolik máš odehráno, vše je to o tom skrytým ratingu.
Tak že řekl bych že takhle to nějak funguje...

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 27. pro 2011 12:04:53 

System se snazi te drzet na 50/50 win/lose ratio, takze kdyz budes vic vyhravat tak des vys. A to ze dostavas favored nebo slightly favored neznamena ze si neco vyhral v rade a ze ti to dava najednou silnejsi hrace. Ten system proste hleda nake protihrace a ne vzdycky ti to prideli nekoho kdo ma stejny mmr jak ty, obcas ma vyssi nebo nizsi a od toho se odvozuje kdo je favored

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 27. pro 2011 12:30:14 

Maverick píše:
System se snazi te drzet na 50/50 win/lose ratio, takze kdyz budes vic vyhravat tak des vys. A to ze dostavas favored nebo slightly favored neznamena ze si neco vyhral v rade a ze ti to dava najednou silnejsi hrace. Ten system proste hleda nake protihrace a ne vzdycky ti to prideli nekoho kdo ma stejny mmr jak ty, obcas ma vyssi nebo nizsi a od toho se odvozuje kdo je favored

Tak já mám favored jen když se chystá promote, to pak sou všichni protihráči favored nebo slightli favored, pokud se promote nechystá tak mám všechny event.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 27. pro 2011 13:26:45 

To jak funguje systém postupu už chápu, jen by mne zajímalo, zda je nějak zohledňováno množství odehraných zápasů či je to fuk a určuje se to jen čiště podle výsledků, tzn. 20 či 100 zápasů za sezónu = žádný rozdíl či to jen občasné hraní prostě člověku neumožní jít výše, i kdyby hrál opravdu super.
To, zda dostáváme even match či favoured soupeře jsem nesledoval, bohužel, ale kvalitnější soupeře jsme poráželi dlouho a proto jsem se cítil "dotčen", když nás to nechalo v bronzu ;)

Jinak SalamCZ - čet jsem téma o banu a děs a hrůza :? Nicméně gratuluji k navrácení účtu :lol:

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 27. pro 2011 13:36:50 

Tyckin píše:
To jak funguje systém postupu už chápu, jen by mne zajímalo, zda je nějak zohledňováno množství odehraných zápasů či je to fuk a určuje se to jen čiště podle výsledků, tzn. 20 či 100 zápasů za sezónu = žádný rozdíl či to jen občasné hraní prostě člověku neumožní jít výše, i kdyby hrál opravdu super.
To, zda dostáváme even match či favoured soupeře jsem nesledoval, bohužel, ale kvalitnější soupeře jsme poráželi dlouho a proto jsem se cítil "dotčen", když nás to nechalo v bronzu ;)

Jinak SalamCZ - čet jsem téma o banu a děs a hrůza :? Nicméně gratuluji k navrácení účtu :lol:

Co vsechno je zohlednovano nikdo nevi. Nicmene pochybuji ze by hrace s mensi aktivitou "trestaly". Naopak by zlepsovali jejich rating. Pokud se ti zda ze hraci co hraji vice her dostavaji promote casteji tak proto ze se rychleji zlepsuji.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 27. pro 2011 15:22:02 

yuna2424 píše:
Tyckin píše:

Co vsechno je zohlednovano nikdo nevi. Nicmene pochybuji ze by hrace s mensi aktivitou "trestaly". Naopak by zlepsovali jejich rating. Pokud se ti zda ze hraci co hraji vice her dostavaji promote casteji tak proto ze se rychleji zlepsuji.

presne tak, ak hras viac, rychlejsie sa zlepsujes a tym aj postupujes vyssie, neni problem pocas jednej sezony sa dostat s uplneho dna bronzu do platiny

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 27. pro 2011 17:13:06 

Hele já vůbec netuším jak jsou či nejsou aktivnější hráči povyšováni, spíše mne napadlo, jestli naopak nejsou ti pasivnější nějak znevýhodňováni stylem "hele, ten hraje málo, necháme ho tam kde je i když mu to jde, ať nezabírá místo na žebříčku když skoro nehraje".
Ale to vědí asi jen kucí u Blizzardu, jak to celý funguje že :lol:

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 27. pro 2011 17:25:24 

Tyckin píše:
Hele já vůbec netuším jak jsou či nejsou aktivnější hráči povyšováni, spíše mne napadlo, jestli naopak nejsou ti pasivnější nějak znevýhodňováni stylem "hele, ten hraje málo, necháme ho tam kde je i když mu to jde, ať nezabírá místo na žebříčku když skoro nehraje".
Ale to vědí asi jen kucí u Blizzardu, jak to celý funguje že :lol:

nie, tak to nefunguje, ak hras viac, rychlejsie ti rastie MMR a tym ides hore, otom je to cele

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 27. pro 2011 18:48:17 

Eh, co je MMR? :P
Chápu-li dobře, hraju-li velmi málo a přitom dobře, na postup se načekám, do doby než "nasbírám" patřičné množství výher proti lepším soupeřům? Tzn. vyhrát 14 z 15 mi samo o sobě nestačí, ale když udělám 30 z 50, už to bude dost? (jen náhodně plácnutá čísla pro názornost). Prostě, že hra "potřebuje" jisté množství výher než si řekne "OK, tan to fakt umí a půjde výš".

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina