Deimos547 píše:
deacon píše:
Deimos547 píše:
Takže jestli je to narážka na to že pvp je o scoutu tak dobře : 2gate/Forge/4gate(1gas)/ Tech > více lotů > chargelot/archon > více stalkerů či sentry> immicy kollosové, obsem se koukneš jestli není 4gate warpprism apod. stačí? Pak ještě mužeš scoutnout stargatu, blinkery ninja expand, je toho spousta.
Pokud jsi chtěl narazit něco jiného tak odpust, nemyslí mi to zase tolik :D.
Chtěl jsem narazit na to, že scout v PvP je docela obecná záležitost, buď víš o gas buildu a nebo víš o fast agresi, jinak víš houby. A když blbě zvolíš, tak padneš a další možný scout je jenom blbostí protivníka nebo observerem/phoenixem/halucinací. O scoutu to prostě není, je to o sakra dobrém odhadu trendů. Ten opening je nicneříkající :-)
V tom případě by ale PvP byla nahoda, ale gas build, muzes scoutnout podle pomeru WG jednotek treba. Mě spíš štve když na máš proxy 2gate a ty ho scoutnes na poslední, to se neda dat
Ale houby, poměr u stargate a robo buildů je stejný +-. Pokud ty jednotky staví dozadu za "jednu" sentry + 2 stalkery, které aktuálně vidíš, tak víš houby s octem, probu ti sejmou jak nic a ztráta stalkera může být kritická v případě blink buildu. A ve chvíli kdy víš, tak už může být pozdě. Tradiční gas opening je tak obecný a univerzální, že prostě na jistotu jít nelze. A vo tom to je, že jde o loterii, co zvolíš.
Je to stejné, jako když Terran udělá early wall, ty se nedostaneš dovnitř a jediné co vidíš je rax bez addonu a bunkr s marinz. Za nimi může být hromada čehokoliv(2 další raxy, factory a starport, nová base...). Zatímco Terran si hodí scan, ty to buď musíš odhadnout nebo jít do roba :-).
Jsou situace, kdy scout jednotek je fail jak noha a buď víš, co je současným trendem(např. já bych si vsadil na 1-1-1/Stargate build v případě více sentries, jinak blink), nebo jdeš do scoutující budovy(robo, stargate) případně techu(halucinace) :-)
Co se proxy 2gate týká, tak není problém je na 3 z 4 map, kde se používají, scoutnout(Temple, XelNoha a Shakuras).