Výpis zkratek, čemu podle mě nerozumíte -_-
lot-zealot
chon-archon
htčko, ht-High Templar
goon-dragoon
rvr-reaver
cors-corsair
IM(H)O-in my (humble) opinion, podle mého (skromného) názoru nebo taky podle mě
DT-Dark Templar
DA-Dark Archon
BC-battlecruiser
MU-matchup
dmg-damage
gg-good game nemusim ani prekladat =.=
PvZ, ZvT atd-Z-zerg, T-terran, P-Protoss
Citace:
A zadruhé co se porovnávání Protossů a Terranů proti Zergům týče má pravdu. Plague je svině, to ti nikdo nevyvrací, ale Protossové jsou na tom oproti Terranům mnohem líp, protože těm zbývá nějaký štít, nanějž plague nezabírá.
Terrani si to sice mohou opravit/vyléčit (i když já BW moc nehraju, takže nemám mediky) ale jaká je pravděp., že se k tomuhle dostanou, když hned v zápětí přijde útok. Než něco opravíš/vyléčíš je to v luftu. Protossům po plagu zbyde ještě šít, který je udrží na živu dost na to aby odrazili nebo aspoň dostatečně oslabili jejich útok, než přijdou tvoje posily nebo než se dostanou k tvojí druhé obranné linii.
A co se EMP týče, tak ano, Terrani můžou pěkně "odštítovat" Protosse ale pořád jim zbývá obyč. HP a to spolu s tím, že maj velmi silné útoky dokáží nadělat značné škody než zemřou. A když přežijou, tak se jim zase dobije štít. A zadarmo. Terrani si opravu budov/strojů musí platit a Zergům se HP dobíjí pomaleji než Protossům štít. A to nemluvím o tom, že si můžeš zaletět k Shield Battery.
Plně souhlasím.
Protossove-borci píše:
btw....přirovnával sem carriera k battlecruiserovi . třeba když de zerg terran a protoss ve FFA...ty se tady akorát vytahuješ jak seš dobrej a že hraješ na nake evropske urovni bo co...já si radši zahraju starcraft doma a su spokojenej, jinak brood war když vezmeš, tak teoreticky vyváženej není vůbec...kuli protossům a jejich funkci u dark archona např. ovladání SCV nebo drona
TEORETICKYje nevyvážený, ale
PRAKTICKY je vyvážený. To co si zmínil ohledně DA s tím MC(mind control) na tohle nemáš vůbec v normální hře čas. Přiznávám, jednou jsem tohle v PvT a PvZ viděl, ale stejnak už byla v obou případech hra rozhodnuta dávno před jejím koncem. MC se nejede skoro vůbec(všimni si toho skoro..), protože:
a)nemáš čas, protože musíš zvládat kupy jiných věcí.
b)než si vystavíš víceméně slušnou armádu o 50/50-200, utratíš na to haldy surovin. 400(u zerga 300)na hlavní budovu, pak ještě stavět overy/supply, kteří stojí každý 100 a konečně pár jednotek které se pohybují v ceně 50-150min a 25-225gasu, což máš cca okolo 2500-4000minerálů a 1000-3500gasu+ještě nezbytné postavení DA a vyzkoumání MC což ti zhruba dělá přes-3000min a 2000gasu(to jsou předběžné výpočty, nechce se mi to teď počítat přesně)za což můžeš nakoupit OBROVSKOU army. Čili, obětoval bys tedy zhruba 30lotů nebo 25-30goonů nebo 7chonů+1ht za pár jednotek kvůli, kterým bys ještě musel dlouhou dobu čekat?A to ještě do toho nepočítám růžný upgrady pro ty jedotky >.<
Btw, klidně si smažte můj účet, ale já se tu vyjadřuju slušně, nenadávám, neflamuju a nespamuju, jen se vyjadřuju k věci T_T