Poté, co dostal Zhol' ak najíst a napít, okamžitě usnul. Zlatý trval na tom, aby o něj bylo co nejlépe postaráno, přes jeho fyzický stav bylo zřejmé, že černý drak musel většinu cesty běžet, křídelní blánu měl probodnutou a začal se mu na ní tvořit hnis. Také měl potlučené celé tělo, nejspíš z pádu. Ovšem bez důkladné prohlídky si tím nikdo zatím nemohl být naprosto jistý. Dračí císař věděl, že se něco děje. Příliš velká souhra náhod v jednom jediném dni, podle Madrakova výrazu právě teď nastal čas, převzít zpět vládu nad Zlatými horami. Zlatý se snažil rozluštit hádanky, které mu přinesl dnešní den. Snad dostane víc odpovědí z právě zachráněného černého draka, naděje, že se Černému a jeho kmenům nic nestalo, je však velmi mizivá.
Začalo se stmívat, pár osamělých draků ještě křižovalo oblohou. Avšak i ti se pomalu snášeli zpět do svých jeskyní. Osamělý tvor se s povzdechem začal proměňovat. V závoji noci působila jeho proměna jako přízrak povstanuvší ze země. Jakmile i poslední původní rysy jeho postavy vymizeli. Vzepjal svá křídla a vznesl se do své jeskyně. Přístál na skále, která slouží jako vstup do jeskyně. Cítil, že něco není v pořádku, něco se světem děje. Ospale vkročil dovnitř. Místo aby si jeho oči museli zvykat na tmu, tak jej oslepilo zářivé světlo. Vše okolo něj bylo bílé, vznášel se v prostoru bez prostoru, kde nic bylo všude a kde nic leželo na ničem vedle ničeho. Překvapený Ssarekai zamrkal zda se mu to nezdá. Snažil se někam pohnout, avšak podle čeho mohl poznat, že se skutečně pohnul? Pokud dobře viděl, tak všude okolo něj bylo nic a nicota. Pokud zde existoval čas, tak podle čeho jej má určovat? Podle tepů vlastního srdce? Podle dechu? Ačkoliv se zde dalo dýchat, nebylo to nutné. Ssarekai se zadrženým dechem vystačil na 300 tepů vlastního srdce a potom ho to přestalo bavit. Pokusil se zavolat o pomoc. Kupodivu se mu z další náhlé změny prostředí zvedl žaludek. Nyní se ocitl v místnosti tak temné, že ani nevěřil, že je to možné... Alespoň zde bylo něco, čemu se dalo říkat podlaha a gravitace. Než si jeho oči stačili zvyknout na šero, ozval se všude okolo něj Hlas: "Jsi zde? Proč?" "Já nevím, kdo jsi? Ukaž se!" Kolem dokola zněl tajemný šepot, ten mě začínal dohánět k šílenství. Nestačilo že jsem prošel několika dimenzemi, nakonec budu muset mluvit to tmy. "Já, najednou jsem se ocitl, ani nevím kde, prostě někde, kde nic neexistovalo, a potom jsem zavolal o pomoc a objevil jsem se zde, vysvětlíte mi někdo co se tady děje a dělá mi trochu problém, mluvit do tmy..." Pokusil jsem se upřesnit, svůj příběh. Poté se ve tmě cosi zhmotňovalo, rozeznával jsem obrysy. Někoho, kdo zde být nemůže nebo ano? Naproti mně se posadila Kyuubi.
_________________ "Zabít nebo být zabit není nic nepřirozeného... Narozdíl od života beze smyslu." "Dlouhý styk se zlem, stejně jako s dobrem vede k tomu, že v něm člověk nalezne zalíbení..." -Lucius Annaeus Seneca Můj YouTube blog Rytíři!
|