Stealman píše:
Zenedar: Prosimtě a co teda v týmovkách rozhoduje když ne skill ? Co je to za kravinu cos teď napsal :-D V týmovkách snad za nás hraje AI nebo co ? :) Neříkáš to náhodou jen proto, že zřejmě týmovky nehraješ. V týmovkách hrajou ti samí lidé jako v 1v1, jen taktiky a strategie jsou jiné. Ale skill tam rozhoduje o výhře/prohře uplně stejně, nebo jakou o tom máš představu ? :)))
Upřímně po zhruba roce hraní SC2 mi přijde že naopak týmovky jsou na opravdový skill náročnější, protože 1v1 na ladderu vypadá asi tak, že většina lidí neustále opakuje ty samé buildy, ty samé mechanicky naučené postupy, tomu ty řikáš skill ? V 1v1 kdo první rushne v pravou chvíli vyhrál, v týmovkách to tak naštěstí nemusí vždy být (někdy ale taky). Tam musíš kombinovat více typů jednotek, kooperovat s dalšími lidmi a vůbec brát v potaz mnohem širší spektrum událostí, to ale pro tebe asi není "skill" jak se zdá. Každý si asi pod tím slovem představujeme něco jiného.
Ty to nečteš, viď? Ty umíš jenom psát to svoje a být spokojený jak prase v žitě, co?
Observe:
Zenedar píše:
pokud se tu chces ohanet ligama minulou sezonu s tomikusem ve 2v2 rank 1 master v regionu asi 70 nejlepsi par a hrali jsme pouze 2x random carrier muze byt pouzit bud v pralesni lize a nebo v nejakym FF FFA ale ne v klasicky standartni hre protoze lepsi hrac ti udela neco co to snadno zabije predevsim coruptora vikinga a dalsi podobny srandy a ozbvlast jak je 2v2 dynamicky od zacatku si namassit 10 carrieru do takovy faze hry by ses nedostal ani z pulky vsech her a vyhral bys toho jen zlomek protoze lepsi souper proste nebude jen sedet na prdeli a cekat az si udelas 10 carrieru
a platina je v teamu pralesni liga protoze muzu hrat jen double 6pool nebo double 4gate a dostanu se do masteru s prstem v nose protoze teamovky nejsou solo kde to je o skillu mnohem vic
A ano, Zenedar má pravdu, v XvX; X > 1 tě může dost potáhnou alík. Já takhle dostal v 2v2 mě a jednoho silvera do diamondu naprosto s přehledem, přitom ten silver to vůbec a totálně nestíhal. Prostě jsem mu řekl udělej marinu, stim, medivacs a hromadu upgradů, já se postarám o zbytek ... bam. Tohle v 1v1 prostě nelze, tam se nemůžeš spoléhat na to, že tě zachrání alík, že ti přihraje gas, když on jede min heavy units, tam se musíš snažit
ty sám, nikdo jiný to za tebe neudělá. A to je právě ten rozdíl v skillu. Navíc některé kombinace jsou vždy silnější než jiné v týmovkách(IMO nejsilnějším kombem je TP).
Takže asi tak.
Btw carrier používám dost v PvZ a je to jednotka, kterou akorát dávám najevo, jak silnou převahu mám(používám 2gate 1robo 2base build into macro mode, v podstatě death ball složený z colossů, void rayů a později přihazuji carriery a když zerg namassí corruptory přepnu na hromadu gateway jednotek, čímž ho zabiju(kldyž to nevzdá dříve) :)). Jinak je carrier k ničemu, je pomalý, dlouho mi blokuje stargate a min/gas, vyrábí se ukrutně dlouho(vzhledem k tomu, co to umí).