Spicak píše:
čus , chci se zeptat jak hrát proti terranoj kterej jede -Helliony , tanky , thory , vikingy , tanky . a něco málo marináků.
nemůžu za boha toto porazit. všechno mi to countruje.
Jak ?
To proto ze neberes v uvahu vsechny faktory.
1.) ta armada ja nemobilni...takze jak tu bylo receno nydus na druhou stranu mapy (nejlepe na cerstvou expu a nebo do mainu na produkcni budovy), mutaliskove, drop. Pokud toho vyuzijes tak tam prijede situaci resit heliony a mozna vikingy...takze roachove a je to.
2.) Ta armada je sice stavena "proti vsemu" ale ty to "vsechno" posilat nemusis. Tady se to nejlip vyresi klasickym just f**king kill him. Kdyz vezmes treba roache s par infestory (infestor je counter na vsechno
) tak helioni, vikingove, marinaci nedelaji roachum skoro nic. Thori jsou tak vyrovnani tak jedine co ti tam pak vadi jsou tanky. Na ne bud nejaky ten infestor a nebo k nim prolezt zakopanejma roachema a nebo proste k nim dojit...roach je skoro zadarmo (oproti terranske armade). Kdyz si vyberes lingy (taky zadarmo) tak proti linguj jsou dobry helioni a marina, zbytek nestoji za nic...takze infestor ling, par fungalu a nema zase sanci. ale ve chvili kdy posles 50 lingu, 20 roachu, 10 hyder, 5 BL a 15 mutalisku...tak to proste counteruje kazdy kousek (vikingove maji na co strilet thorove maji na co efektivne strilet atd.).
3.) vzdycky plati nevyhoda na strane utocnika a to ta ze obrance si vybira kde se bude branit. Takze pokud je terran dobre postavenej (treba v nejaky ulicce a ma treba jeste vyhodu klifu) tak do nej proste neutoc...pokud ale zautoci tak se budes asi chtit branit na volnem prostranstvi kde budes moct zautocit najedou vsim treba ze tri stran.