Stoky píše:
77White: To co tu popisujes se hodi pro nejakou pozdejsi fazi hry. ja samozrejme znam mechaniku, ktera jednotka "counteruje" kterou (i kdyz tohle counterovani moc rad nemam). Me jde spis o to ktera strategie counteruje kterou. Ja jsem se asi sparne vyjadril, ale nechci vedet ze ghost je dobrej proti immortalovi, ale ze treba 1rax expo counteruje 3gate robo. Resp se chci spis zeptat na zmenu strategie, protoze MM vim ze se hralo kdyz sem hral naposledy pred pul rokem, ale chapu ze se za tu dobu hra posunula jinam. Moje otazka je spis da se early expo ubranit proti 3gate robo? A nebo jaky mam zvolit herni styl kdyz 3gate robo uvidim?
Beru to ze strany. Ja vim co presne dla nepritel a tak se tomu chci prizpusobit a maximalne vyuzit tehle informace (napr. kdyz vidim ze terran jede fast 1/1/1 - resp banshee, tak si pripravim ebay, par turetu, trosku pritlacim na marine a pri tom si muzu vesele expandovat). Jinak nez tu nekteri zacnou vymyslet moznosti, tak si prosim uvedomte za mam od nejake 6.minuty observera v mainu.
Ano, da. Stavis jednotky, makrujes a skautujes.
Tvoje otazka je tak bolestive obecna, ze asi lepsi odpoved nedostanes.
Nehrajes zerga, nemusis volit strategii podle protosse, counter strategie sou blbost. Je jenom par veci, co te donuti vyrabet primy counter, bez ktereho to nejspis nerozdejchas - kolosove a HTcka. Uz od zacatku hraju hru tak, aby nekam smerovala, nemuzu najednou po zjisteni 3gate roba zacit strategii rapidne menit. Kor kdyz hrajes FE build, tam proste musis vedet, jak chces navazat. Kdyz zjistis, ze je toss na jedne bazi moc dlouho a oskenujes main a najdes 3gate robo, vis ze utok prijde do par minutek. Zarid se podle toho, postav bunkry, kdyz zautoci tak stahnes scv na opravu. Taky vis, ze nemuzes moc techovat a ze musis rychle vyrabet nejakou armadu.