chápu, že nyní díky posledním patchům je Zerg na koni oproti ostatním rasám. Ale musím se zeptat. Nezdá se vám, že až moc lidí hraje Zergy a neumí to?
já většinou jedu cooperativu v roli Random. A to co vidím u "spoluhráčů" z toho mi vstávají vlasy hrůzou. A kupodivu jen u zergských hráčů...
Například poslední dobou jedu na Very hard (dojíždím achi), tam už se počítá že jsou hráči se zkušenostmi, kteří techují, nebo dokáží namasovat správný počet jednotek a podpořit vás, či to vyřídit sami.
Příklad - neuvádím příchozí vlny oponentů, v případě nutnosti naleznu nějaký replay s touto situací...
Jedu za Tosse, spoluhráč za Zerga :
-klasický začátek, bloknu rampu, jelikož vím, jaké jsou možnosti creepu. Gateway, Core, mezitím 4 zealoty, 2 stalkery, rozjíždím Immortaly.
- Zerg v době výstavby Cybernetic Core, kdy je jasné, jak pojedu asi tech, staví 2. expanzi na minerálu pod rampou
. Z 70% mi oznámí, že vyžaduje abych postavil cannony a bránil jej - v době, kdy jedu immortaly a je jasné, že každý mineral je drahý. Nutno podotknout, že ve fázi, kdy mám 2x Warpgate a kdy já vlastním kolem 10 zealotů, 6 stalkerů, 4 sentry a 2 immortalů, Zerg nemá ani linga, co víc, ani spawning pool (nedivte se, tohle je dost častá situace, i přesto, že jeho druhá expanze už naplno těží).
- Pokud je oponentem Zerg, rozjíždím Colossy s thermal lance. Zerg se konečně rozhodl udělat Spawning pool a cca 4 banelingy
.
- v době, kdy útočím se skupinou čítající blinkující stalkery, chargeloty, HT, dvěmi třemi DT, sentry, Colossy, Immortaly a pár Fénixy, vše s minimálně dvojkovými upgrady, Zerg mě podpoří zhruba 30 lingy (bez upgradu, ani speed), 4 roachy a 10 banelingy. Všichni jistě víte, že kolem 15. minuty je tohle u Zerga setsakra málo a vše mu zemře na Siegatech, Colosech, nebo jiných ranged, ještě než se do báze oponenta dostane.
- na závěr je nutné podotknout, že můj drahý spoluhráč, hrající za zerga, s pohledem na své zničené báze, které jsem mu odmítl dále podporovat, mě nazve noobem a odejde.
Tímto se chci zeptat, setkáváte se s tím často? Nebo na to prostě mám smůlu?