Mollar píše:
Nevim jak v tve lize, ale me nedela problem counterovat 6-8 hellionu dostatecnym poctem zerglingu. Clovek se jen nesmi bat a pekne ty helliony obklicit a ukousat. Jak zacne clovek zmatkovat a necha se vyprovokovat k pobohani zerglingama tam a zpatky, tak dojde k jejich spaleni, pokud ale zerglingove helliony obklici, v podstate zadny splash nedostavaji, protoze plamen se siri smerem ven od hellionu pouze pres jednoho zerglinga (+ přes ty, co behaji okolo)
No nie som ziadny master, ale toto skusalo uz dost ludi a ak nazazmentkujes s tymi hellionmi tak sa to v drvivej vacsine pripadov nepodari, ina vec je ked ich nazenes do rohu alebo zautocis z dvoch stran, na jeden stop spalis minimalne 6-10 zerglingov ktore su v predu, dalsia vec ze hellion ma dlhy cooldown na utok (2,5s) takze ked ich zastavujes v spravnych intevaloch (nie moc skoro) mas pohodu. V tom case hry zerg nema dostatok zerglingov aby znicil tie helliony v poli, ina situacia uz je v base, kde ma vyhodu terenu zerg. V tomto pripade naozaj ide skor o pocty a pri 6-8 hellionoch uz mas na 99% dostatok na to aby si sa vysporiadal zo zerglingami. A kym si to brutalne neposral tak sa ti podari minimalne znicit plno zerglingov a zerg zostava bez army, ty mas dalsie helliony na base, T musi udrzat tento tlak.
Je pravda ze toto vacsinov hravam pri nejakom 2 factory builde (hellion, neskor hellion thor + marine) podla situacie expandujem alebo idem one base (v pripade ze zerg mrte tlaci na zerglingy/bany/base contain) kym sa necitim na to ze pushnem zerga az k jeho base. Ak ide zerg dost vela zegling/bane idu vtedy muty neskor takze dostanes trocha casu navyse. Takto to hravam ked vidim (resp. si myslim) ze zerg ide mutaling. Uspesnost je cca. 80-90% (ked to zahram dobre), ked to aj poserem tak zostava na 60-70%. Ale toto su skusenosti proti tak goldu/platine, funguje to relativne dobre aj v teamovkach. Ak sa zerg rozhodne prejst alebo pridat par roachov na obranu tak sa musis pripravit na tie muty - to jest priorita je thor a nezabudnut turretky, tie sa snazim stavat okolo 7-8 minuty skoro vzdy keď dem proti zergovi. Neni to nic svetoborne ale da sa v pohode zahrat.