MaHi píše:
Začínal jsem v bronzu, takže si troufnu říct, že vím o čem mluvím
Jo, ale jak jsi začínal v Bronzu? Po nějakých disconnectech při Placement matchích? A pak jsi během chvilky šel přes ligy až do Diamantu? Musíš si uvědomit, že tihle lidi, co jsou tady v Bronzu, nikdy předtím nehráli BW ani W3... Já když si vzpomenu, kolik let jsem hrál BW a jak jsem tenkrát nechápal ani ty úplně nejzákladnější principy... třeba jsem měl zafixováno, že na 1 base těží 12 workerů... a fakt jsem odehrál desítky, ne-li stovky her a nedělal jsem víc workerů... Nebo jsem dlooooouho nehrál nikdy s víc jak 1 expou, prostě 2 base Zerg
A takovýhle chyby tomu začátečníkovi vůbec nedochází a hledá problém jinde - v micru (utíkání před bouřkama) nebo strategiích.. Si pamatuju, jak jsem byl nadšenej, když jsem objevil combo Zealoti + HT a pár desítek her jsem nejezdil za tosse proti Zergovi nic jinýho.. a docela jsem tím kamarády v klanu dával
Ani mě nenapadlo, že moje celkový macro šíleně sux, prostě jsem věřil tomu, že klíčem je ta strategie a že zrovna tahle je ultimátní...
Edit: A to vůbec nemluvím o tom, jak jsem několik dlouhých měsíců hrál na battle.netu single player stylem - udělat pořádnou obranu, aby se mi přes ni soupeř nedostal, a namasit něco "neporazitelného" (Guardiany, Battlecruisery, Carriery...), s čím pak přejedu vše. Tímhle stylem jsem jako kluk ostatně hrával všechny hry, třeba i Heores of Might and Magic
Na compa to výborně fungovalo a na jinou mentalitu při multiplayeru se těžko navyká...
Já ty hry nehrál(jen singl a něco málo po LAN), ale v SC2 se mi podařilo zlepšit se docela rychle, během bety jsem se vypracoval do platiny za Z a za další 3 měsíce diamond za R. Stačilo si něco přečíst, na něco se kouknout a trochu se zamyslet. Je pro mě dost nepochopitelné, jak někdo, kdo to aktivně hraje, ještě k tomu za jednu rasu, se nemůže za 3/4 roku dostat z bronzu. TAkové věci jako MaHi psal v tom posledním článku(základy), to by snad každému mělo dojít selským rozumem, že je třeba používat skupiny nebo rally point.