Zpět k téma ZERG: (rád bych vaše názory a zda máte k tomu někdo nějake info z ofic forum)
Ve stručnost ohledně těch force fieldu jsou proti terranum v začátku hry velice důležité bez nich by byli prvotní marauder/marines pushe smrtící, tak že TvP co se týče FF balance vyhovuje ovšem na zergy pokud se dobře nahází je nemožné porazit, příklad je takové GSL oGsMC proti jiným top zergům, i když je to jiná liga než jsme my, tak právě korejci by měli být měřitko pro blizzard co je OP, protože právě oni velice rychle odhalí ale hlavně využíjí jakýkoliv unbalance hry. Je jasné že kdyby se FF úplně odstranili, tak by to nešlo jak z důvodu TvP tak i proto že zerg by byl proti protosům OP, chtělo by to nějaká CD nebo limit za sekundu kolik jich může max toss naházet, protože takhle to má zerg velic těžké :/ Jak sleduju bratra zerg master 61rank. Tak mě to jen podporuje v téhle doměnce.
Jak tu ještě zazněli rady pro zergy, jak na death ball protosse(doufám, že to bylo v tomhle topicu)
Tak bych ještě přidal jednu co jsem slyšel od bratra, je prej nemožné vyhrát v macro hře nad protosem když si dělá 4 bases a má svůj death ball. Na tohle je prej jedinej counter, kterej jsem videl jak ho hraje a musim říct že je parádní.
Je to složité zahrát je je na to potřeba trening nic méně
1)když toss dělá 4 base je poměrně nachylnej na transport jednotek a toho se dá využít, výzkum rychlosti overlordu a nakladaní vojáků udělat hydry a naložit tak 10-20 do overlordu a to same ale další zkupinu miže tech hyder byt i min, a normalně se vylodit v jeho main base hydry mají obrovskeý dps do budov jak se zacne blížit protoss arms naložit a uletet a druhou skupinou se vylodit u jeho expi zničit probs a snipnout nexus tohle opakovat. Je potřeba neustalej tlak a trochu štěstí aby tossovi neruplo v bedně a nešel counter attack do téhle chvile by měl mít stratu hodne budou a jeho těžeb a vy by jste měli mít natechováno na brood lordy pokud nemá void rays mass stalker colos (nejsilnejší combo tosse) tak s trochou micra by melo být vytězství vaše.
Tohle je složité zahrát a chce to cvik. Jen míšu co mi řekl brart, že bez dropu overlordu na několika mistech naráz nejde toss porazit v delší macro hře.
Snad to někomu pomůže