StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je pát 22. lis 2024 21:39:18

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 260 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 26  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Novy nadejny projekt?
PříspěvekNapsal: pon 11. dub 2011 17:11:18 

v pripade dalsi shody davam ja hlas Elkarovi protoze z toho co sem vycetl me prej porazi :P tak sem zvedav

a uz sem lama jak svina :D :-*

PříspěvekNapsal: pon 11. dub 2011 17:15:06 

No já bych nejraději vyděl Zasze, protože by to bylo zajímavější, sice PvP ale krásně by si tam mohl demonstrovat ty svoje články v přímém přesnosu. Není nic lepšího než praktická ukázka. :) Ale jináč je mi to jedno.

PříspěvekNapsal: pon 11. dub 2011 17:16:10 

omlouvam se.. ondik 1 hlas zasz 1 hlas elkar 0 a enix 2.. .takze hraju proti enoxivy podle hlasovani.. v 21:00 na chanelu showmatch3 i pro observery to plati :P zatim se mejte

PříspěvekNapsal: pon 11. dub 2011 17:38:39 

hm, škoda, příští týden už se zúčastnit nemohu :( co takhle dát zápas ještě po tom tvém dnešním jen tak for fun?

PříspěvekNapsal: pon 11. dub 2011 17:48:55 

ondik píše:
hm, škoda, příští týden už se zúčastnit nemohu :( co takhle dát zápas ještě po tom tvém dnešním jen tak for fun?

Ondíku tak máš žezlo ode mě:)) Já si dělal jen fun že chci hrát:) Tak mu dej co proto:)

PříspěvekNapsal: pon 11. dub 2011 18:04:58 

ok.. tak vs ondik :)

PříspěvekNapsal: pon 11. dub 2011 18:27:00 

Uz se tesim az vas budu v obsu pomlouvat :lol:

PříspěvekNapsal: pon 11. dub 2011 22:13:23 

Tak a je to za nami, 3. showmatch prave skoncil. Po odehrani, jak uz je tradici z predeslych showmatchu, si vsichni observeri a 2 zucastneni showmatche dali pratelske micro..... ale ted uz zpet k showmatchi..

tuhe boje zacli na mape shatered temple, kde ondik zvolil fast expanzi, aklainovi se podarilo probehnout mu do mainu s par lingama kterej mu postupne celej znicil, takze vysledek tehle hry uz byl temer dany, ondik vsak nic nevzdaval a i pres obcasne otravovani mutalisku vydrzel az do zaverecneho boje kde 20 banelingu prorazilo ondikuv wall a mohlo nabehnout devastujici komadno mut a lingu,, ondik pise gg a aklain vede 1:0

2 mapa byl taldarin altar, ondik voli strategii 16 nexus, protoze aklain je T, ten vsak zvolil klasicky fast thor + marine rush, 1. utok pocitajic 2 thory 8 scv a skupinu marinaku ondika zahnal, takze mu expu znicil, a temer totozne jak v prvni hre pak kontroloval jen situaci a doplnoval armadu, kterou pak vyslal do zaverecneho boje z ktereho tesne vysel vitezne aklain, tudiz 2:0

treti mapa, a metalopolis, aklain opet voli Z a vsazi vse na strategii 15 expa 15 pool, ondik jede opet fast expu s forge, jakmile ovsem vidi ze aklain jede tenhle build chytre reaguje canon rushem, aklain to ovsem hned spozoroval a ackoliv uz od zacatu vedel co se chysta.. zazmatkoval a nedokazal tenhle rush odvratit.. je nucem expu rusit.. pridava hatch v mainu a 2 gasy.. ondik nadale macruje.. aklain pridava baneling nest a vsazi vse jen na to... scoutujici zergling ukazuje pouhy 1 canon, aklain se chysta na vec,, morfuje banelingy a uz se pripravuje na utok.. ovsem pak vidi to velke zklamani kdyz vidi dalsi canon a treti temer dokoncen.. je nucen se dat na ustup... pote aklain zabira gold a stavi roache... ondik se vydava na utok.. aklain to sporozoval a zacina masove produkovat roache a zerglingy... ac vystavil sve mineraly a larvy do prazdna, ondikova armada byla prilis silna a rozdrtila aklainovu na prach.. aklain je nucen psat GG a nastava zachrana ondika a snizuje na 2:1

aklain voli mapu shakuras plato " nebo jak se to pise :D " a i kdyz uz od pocatku presne vi co jeho souper pojede, protoze sam aklain je zkuseny Protoss tak nedokaze hru obratit ve svuj prospech, ale to malicko predbihame :) aklain voli totoznou strategii jako v 1. mape.. tzn 14 gas 15 pool speed.. 6 lingu.. expanzi... prvni haras ukazuje co ondik jede a aklain jen prikyvuje ze presne tohle cekal... rychle techuje na hydry.. ovsem pote opet zmatkari.. a zacina hra plna missclicku.. v 8 me minute se rozhodne pro drop,, ktery vsak dokonci pres vsechny ty missclicky az v minute 12te kdyz uz je pozde, ondikova armada obsahuje mnoho colosusu a zealotu.. a ac aklain opet mackal z larev maximum... ondik prorazil obranu a doslova uzhavil vsechnu armadu a dotahl na 2:2

drama teprve zacina.. pres jasne prvni 2 vitezstvi aklaina ondik nabira druhy dech a 2x s prehledem vyhraje on..
zaverecna mapa.. xel naga caverns, aklain nechce riskovat a dava si svoji main rasu P... hra zacina.. ac to vsichni asi cekali.. aklain nejede zadny proxy rush.. 2 gate agresi atd... jede v poklidu standart.. scoutujici proba mu odhaluje ze ondik vsazi na korean 4 gate.. aklain pridava 2 gate a snazi se co nejrychlleji vyprodukovat stalkery at muze snipovat proby stavejici pylony... vse se dari jak ma a aklain postupne znici vsechny 3 proby ktere se pokousely pylony stavet, ondik pridava po neuspechu robo.. aklain blink a forge, pac se obaval DTcek... po dokonceni blinku aklain jde otravovat a zaroven stavi expanzi..
blink stalkery drzi ondika na clifu, ovsem drzi si odstup protoze hromada zealotu sentry imortalu a stalkeru budi celkem strach, proto aklain pridava charge pro sve zealoty. pridava dalsi 4 gate, roztezuje expu, a stavi a stavi armadu.... vypada to ze ondik jde do pushe, aklain se stahuje a v mainu se formuje pro obranu.. ondik avsak nikde tak vyrazi aklain... sveho soupere potka az pod svym mainem chranici svoji expu.. bitva zacina.. chargeloti z leve strany.. stalkeri se priblinknou z prave,, uzamknou ondika ktery pres veskerou snahu je nucen psat gg a

Aklain vs Ondik konci score
3 : 2

replaypack:
http://www.sendspace.com/file/lkxqiw

nyni mate opet 6 dni na zasilani vyzev.. vidite ze aklain neporazitelny neni jak se doted zdalo,, proto doufam ze se to konecne trosku rozjede a prisi tyden uvidime na trunu noveho krale...

dekuji ondikovi za dnesni showmatch a napinave hry a observerum za jejich zajem..

PříspěvekNapsal: pon 11. dub 2011 22:20:10 

takže malé zhodnocení z mého pohledu..

Aklain vyhrál v showmatchi 3:2. Gratuluji.

První hra proběhla na Shattered temple, Aklain zvolil Z. Já tradičně forge expand, jelikož jsem viděl zápas mezi Aklainem a Saltazarem, očekával jsem stejnou taktiku, tedy hodně speedlingů a přechod na rychlé mutalisky ze dvou bází, rozhodl jsem se tedy pro 6 gate push, který tuhle strategii při dobrém timingu poráží. Přidal jsem kvůli zerglingům navíc jeden cannon a byl připraven na runby..který přišel a já ho nebyl schopen ubránit, takže už bylo de facto rozhodnuto. Přišel jsem o main+core a Aklain mě pomalu dorazil mass mutama.

Druhá hrá byla na Tal Darim Altar SE, Aklain vzal terrany a já se rozhodl pro nexus first. Obyčejně se snažím rychle dostat na 6 gatewayí a namasit základní armádu s upgrady, viděl jsem však velmi rychlou factory a musel tak po 2 gatewayích přidat robotics facility kvůli možným bansheem (terranova obvyklá reakce je buď fast cloaked banshee nebo push s MM). Aklain však zvolil thory, zlomový byl asi první push, kdy jsem neviděl žádnou jeho expanzi a naopak viděl útočící SCV, takže jsem se rozhodl obětovat expanzi s tím, že když ubráním tenhle allin, budu mít vyhráno. Aklain se však stáhl, expandoval a v dalším pushi s několika thory+ghosty mě zastihl mimo pozici a tak vyhrál.

Obě dvě hry jsem byl velmi nervózní a jakoby nějak ztuhlý, nemohl jsem se vůbec dostat do hry, což trvalo vlastně celý showmatch, ani se raději nebudu dívat do replayů na mé APM.

Trochu uvolněněji jsem nastoupil do třetí hry na Metalopolis, kde Aklain vybral zerga. Opět jsem zvolil mé klasické forge expand, jelikož jel ale aklain překvapivě hatchery first, rozhodl jsem se mu znepříjemnit život cannony. Po neúspěšném pokusu o zničení cannonů zrušil hatcherku a já věděl, že už bych hru neměl prohrát. Zvlášť po neúspěšném pokusu o baneling bust (jestli se tomu dá tak říkat). Po pár warp cyklech jsem se rozhodl jít soupeře zabít, což se i přes mé strašné micro povedlo.

Ve čtvrté hře na Shakuras hrál aklain opět zerga a nejspíše poučen z poslední hry, zvolil bezpečnější build. Jelikož jsem očekával stejnou taktiku (slings+fast muty), opět jsem chtěl jet 6 gate push, bohužel celý build jsem nějak nesmyslně pokazil, měl jsem míň prob, míň gatewayí, menší income, míň jednotek..přesto jsem si říkal, že push by mohl být při daném timingu účinný. Velmi nemilé překvapení pro mě však byly hydry, v té chvíli jsem byl tedy dost pozadu (hydry>>GW jednotky). Rozhodl jsem se tedy po cruncherovsku zakempit a pokusit se zerga přejet 200/200 death ballem. aklain mi překazil plány dropem do mého mainu, který jsem docela slušně ubránil a jelikož jsem už dříve scoutnul jeho další expanzi, řekl jsem si, že teď je asi největší šance ho přejet. I když těsně, povedlo se a zápas směřoval do finálové hry.

Ta se odehrála na Xel Naga, Aklain si na rozhodující hru vzal své oblíbené protossy. Protože to udělal i v poslední hře v minulém showmatchi, která se také hrála na xel naga, téměř s jistotou jsem očekával proxy 2 gate zealoty. Zvolil jsem tedy 10 gate a po scoutnutí standardního buildu mi nezbylo nic jiného, než zvolit korean 4 gate rush. Aklain ho však přečetl, rychle vyrobil stalkera a já i přes 2 proby nebyl schopen warpnout 4 pylony protože build byl opět nesmyslně opožděn. Tím bylo o výsledku celého showmatche de facto rozhodnu, měl jsem menší armádu, o dost menší počet prob (při k4g se jich dělá většinou jen 17), byl jsem pozadu s techem. Aklain neudělal chybu, techoval na blink stalkery a expandoval, podobně jako v první hře se jednalo o pomalou smrt.

Nejsem spokojen s předvedenou hrou na žádné mapě, nejvíc mě asi mrzí prohraná druhá hra, kterou bych normálně na ladderu velmi pravděpodobně vyhrál. Snad to příště bude lepší :)

EDIT: heh, proč to píšem oba :lol:

PříspěvekNapsal: pon 11. dub 2011 22:21:15 

lol nice.. ted si kazdej muze precist jak to hraci sami videli :D
a to sme se ani nedomlouvali ze to takhle kazdej sepisem.. :D

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 260 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 26  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina