StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je sob 05. črc 2025 0:02:17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 81 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Další

Změníte si rasu?
ANO 2%  2%  [ 1 ]
NE 98%  98%  [ 45 ]
Celkem hlasů : 46
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Změna při novém patchi?
PříspěvekNapsal: sob 26. bře 2011 14:49:51 

Všichni by si hlavně měli uvědomit, že ladder je čistě o trénování, o zlepšování skillu a ne o nějakém skóre :D Za w/l ratio na ladderu si nic nekoupíte ani nedostanete. Na výsledcích záleží akorát v turnaji, tak kašlete na ladder a jděte turnajovat :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 26. bře 2011 14:53:50 
 ICQ  Profil

Pokud nejsi v masteru nebo v broznu, tak w/l raito bude vždy kolem 50% a není to ukazatel skillu. Když budu mít v gold divizi člověka co bdue mít 70% w/l tak ho to co nevidět povýší (to nevím jak by to teď kolidovali s těmi sezónami).

Takže pokud jsem v diamondu a mám w/l 52% a týpek co je o 500 bodů nedemnou má 49%, znamená to, že jsem lepší? Pravděpodobně ne. Protože já někde v prostřed divize dostávám lidi z platiny a s high/low diamondu a proti takovým si vedu s těmi 52%. Zatímco druhej týpek dostává high diamondy a low mastery proti kterým si vede s 49%. Takže i když to podle W/L nevypadá, tak on je fakt lepší.

Jde o to, že ten matchmaking systém ten jedinej údaj - W/L - znehodnocuje a znepřesňuje.

btw. kdyby odtajnili těch statistik víc, jakou správě ty statisky na mapách a proti různým rasám, pak by si z toho člověk mohl udělat lepší obrázek a snad i přesnější, ale to prosté W/L co tu bylo dříve nebl dobrý ukazatel.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 26. bře 2011 15:04:12 

Když to bereš takhle, tak to můžeme dát pryč i W/L třeba u CSka ... Protože to je taky údaj k ničemu. Protože ta smrt mohla být lagem nebo náhodným granátem ... camperem atd ... Ale rád bych viděl reakci CSkařů, kdyby se to stalo. Nikdo nezastírá, že ten údaj je nepřesný ... Ale má svůj smysl.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 26. bře 2011 15:10:19 

elkar píše:
Takže pokud jsem v diamondu a mám w/l 52% a týpek co je o 500 bodů nedemnou má 49%, znamená to, že jsem lepší? Pravděpodobně ne. Protože já někde v prostřed divize dostávám lidi z platiny a s high/low diamondu a proti takovým si vedu s těmi 52%. Zatímco druhej týpek dostává high diamondy a low mastery proti kterým si vede s 49%. Takže i když to podle W/L nevypadá, tak on je fakt lepší.

Nevím, zda o tom víš, ale to, koho ti hledá matchmaking systém, není závislé na tvých bodech v divizi. Ostatně já jsem toho živým příkladem, v průběhu posledních pár týdnů jsem se vyšplhal z nějakých 800 bodů na tuším 1400 bodů. Drtivá většina mých soupeřů ale byli lidi s 3000-3300 bodů.

Takže když ty máš 52% w/l a o 500 bodů míň než někdo, kdo má 49% w/l, u mě bys prvním pohledem byl lepší ty.

Jinak matchmaking systém se sice snaží u hráče udržovat 50% w/l, ale to neznamená, že všichni mají přesně těch 50%. Někdo má víc, někdo (horší) míň. Když nejsem ve formě, třeba po dlouhém nehraní, mám problém se udržovat na těch 50%, když jsem dobře rozehranej, mám naopak víc. Prostě to pro mě ukazatel vždy byl a je. Kromě toho, jak jsem tu už několikrát psal, je pro mě velmi motivující hrát dál a vyhrávat, když mám špatné w/l, zatímco počet winů v profilu pro mě není motivace absolutně k ničemu, spíš právě naopak.

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 26. bře 2011 15:11:46 
 ICQ  Profil

HelmutStein píše:
Když to bereš takhle, tak to můžeme dát pryč i W/L třeba u CSka ... Protože to je taky údaj k ničemu. Protože ta smrt mohla být lagem nebo náhodným granátem ... camperem atd ... Ale rád bych viděl reakci CSkařů, kdyby se to stalo. Nikdo nezastírá, že ten údaj je nepřesný ... Ale má svůj smysl.

To nemlžeš porovnávat. CS je v tomto primitivnější. Tady je složitej systém kterej v rámci regionu musí posuzovat desítky parametrů, aby ti vybral vhodnýho soupeře a ten systém docela funguje.

Mimo to, nechápu, že ti lidi nadávaj na blizzard, jaký jsou nebo nejsou. Tahle fabrika na hry patří do světový špičky a co se týče podpory tak ji maj výtečnou. Já hrál napřímklad několik MMORPG, kde se dovolat reakce adminů bylo nadlidský. U blizzu všechno funguje jak má a tohle taky nebyl poslední patch.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 26. bře 2011 15:14:34 
 ICQ  Profil

Pralev píše:

Takže když ty máš 52% w/l a o 500 bodů míň než někdo, kdo má 49% w/l, u mě bys prvním pohledem byl lepší ty.

No a to právě vůbec nemusí bejt pravda, protože ti dva dostávaj soupeře na jiný úrovni. Přece je obecně známý, že když v lize vyhrávám, tak mě to začne "testovat" proti silnějším hráčům.

btw. Ano ty body nehrajou roli, tak jsem to ani nemyslel.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 26. bře 2011 15:15:47 

Ano a právě v tom je pointa toho, co se snažím říct. Když ti to jde, hledá ti to lepšího soupeře (aby to w/l ratio zkrouhlo na 50% opět). Pokud máš tedy lepší w/l ratio, znamená to, že dáváš i ty lepší soupeře. Což dokazuje, že to JE důležitý ukazatel.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 26. bře 2011 15:18:59 

elkar píše:
Mimo to, nechápu, že ti lidi nadávaj na blizzard, jaký jsou nebo nejsou.

Jde oto, jaci byli driv a jaci jsou ted. V podstate od fuze Activision a Blizzard. Vsechny ty nesmysly s absenci lan, skryvani proher kvuli motivaci a podobnej bullshit co predvadi je fakt k placi

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 26. bře 2011 15:25:43 

Tokadub píše:
LOL.

If you can't understand why a diamond player who is 180-60 is a better potential team mate than a diamond player who is 400-390 then you are either trolling or an idiot.

With this new change all diamond and below players will have no distinguishing feature. A great upcoming diamond player who will be masters league soon will be indistinguishable from a guy who doesn't even deserve diamond and gets carried.

Win-loss record in conjunction with their league and number of games played is WAYYYY more valuable in determining how good they are compared to only their league and win count.

People who can't understand these simple concepts should not be commenting. They are obviously the ones who are ashamed of themselves and want blizzard to cover up where they wet the carpet.

I am not even against hiding losses for below masters AS LONG AS ITS AN OPTION.

+1

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 26. bře 2011 15:31:06 

Pralev píše:
Tokadub píše:
LOL.

If you can't understand why a diamond player who is 180-60 is a better potential team mate than a diamond player who is 400-390 then you are either trolling or an idiot.

With this new change all diamond and below players will have no distinguishing feature. A great upcoming diamond player who will be masters league soon will be indistinguishable from a guy who doesn't even deserve diamond and gets carried.

Win-loss record in conjunction with their league and number of games played is WAYYYY more valuable in determining how good they are compared to only their league and win count.

People who can't understand these simple concepts should not be commenting. They are obviously the ones who are ashamed of themselves and want blizzard to cover up where they wet the carpet.

I am not even against hiding losses for below masters AS LONG AS ITS AN OPTION.

+1

+1

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 81 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina