elkar píše:
Takže pokud jsem v diamondu a mám w/l 52% a týpek co je o 500 bodů nedemnou má 49%, znamená to, že jsem lepší? Pravděpodobně ne. Protože já někde v prostřed divize dostávám lidi z platiny a s high/low diamondu a proti takovým si vedu s těmi 52%. Zatímco druhej týpek dostává high diamondy a low mastery proti kterým si vede s 49%. Takže i když to podle W/L nevypadá, tak on je fakt lepší.
Nevím, zda o tom víš, ale to, koho ti hledá matchmaking systém, není závislé na tvých bodech v divizi. Ostatně já jsem toho živým příkladem, v průběhu posledních pár týdnů jsem se vyšplhal z nějakých 800 bodů na tuším 1400 bodů. Drtivá většina mých soupeřů ale byli lidi s 3000-3300 bodů.
Takže když ty máš 52% w/l a o 500 bodů míň než někdo, kdo má 49% w/l, u mě bys prvním pohledem byl lepší ty.
Jinak matchmaking systém se sice snaží u hráče udržovat 50% w/l, ale to neznamená, že všichni mají přesně těch 50%. Někdo má víc, někdo (horší) míň. Když nejsem ve formě, třeba po dlouhém nehraní, mám problém se udržovat na těch 50%, když jsem dobře rozehranej, mám naopak víc. Prostě to pro mě ukazatel vždy byl a je. Kromě toho, jak jsem tu už několikrát psal, je pro mě velmi motivující hrát dál a vyhrávat, když mám špatné w/l, zatímco počet winů v profilu pro mě není motivace absolutně k ničemu, spíš právě naopak.