Epilog k první epizodě.
Letěl jsem, máchal jsem svými obrovskými křídli, a rozhlížel se po nádherné krajině ubíhající pode mnou. Najednou jsem spatřil člověka, který něco házel do řeky. přistál jsem před něj. Klekl si na kolena a něco říkal, jeho slova však zněla velice špatně, jakoby je někdo říkal z velké dálky nebo za zamčenými dveřmi. Sežral jsem ho. V tlamě jsem ucítil sladkou chuť krve. někde mezi zuby mi uvízlo kus jeho střeva. Podíval jsem se do řeky poblíž, byl jsem DRAK!
Vyděšeně jsem se probudil. Nade mnou se skláněla dračice, ovšem měl jsem pocit že ji odněkud znám. "Ležž, klidně" znovu jsem si lehl. Byl to jenom sen. Kupodivu zvláštní sen, takhle reálný jsem ještě neměl. Uvědomil jsem si, že ležím na něčem měkkém, otočil jsem hlavu abych si to prohlédl, byli to jakési kusy kůží a trávy. Nade mnou bylo širé nebe. Namáhavě jsem ze sebe dostal: "Ddíky" Poprvé jsem byl rád, že jsem se přidal k drakům. "Chhtěla jsem ti ulovit něco k jídlu..." podívala se zahanbeně na zem: "Ale nevím, jakýý druh jídla jíšš" Vyjmenoval jsem ji všechno, co bych se současným hladem zvládl sníst. A zároveň jsem se zeptal: "Proč mi pomáháš?" Dračice se začala zmenšovat. Její tlama se vpíjela do obličeje, hruď se ji abnormálně ztenčovala, Místo drápů se ji na nohou a na nohou objevili krásné nehty. Ocas společně s křídli téměř zmizel, místo šupin seji utvořila nádherná (lehounce zelenkavá, ale toho by si nikdo nevšiml pokud by nevěděl o tom, že je to dračice) kůže a šaty naopak rudé. Měl jsem pocit, že je to sen tak jsem se praštil jednou rukou, marně, jen mě víc bolela hlava. Na místě kde stála dračice byla nádherná žena, s velmi, velmi vyvinutými rysy. "Protože jsi mi zachránil život"dodala tenkým, naprosto dokonalým hlasem. "Poslední zkouška,"zamračila se:"Byla jsem v podobě, jakou jsi viděl, když jsi se probral, naopak má nynější podoba, byla pouhou iluzí. Nebýt tebe, nechali by mně zemřít." Podařilo se mi posadit. Proč? zeptal jsem se. "Sice ti dlužím svůj život, ale toto je tajemství jen mezi mnou," tvář se ji zkřivila nenávistí: "A jím." Raději jsem se dál neptal.
O hodinu později
Seděl jsem na okraji strmé skály a sledoval jsem draky poletovat okolo skal. Dračice byla zrovna na lovu. Ovšem něco malého letělo přímo ke mně. Bylo to dračí mládě, ovšem velikostí by se už rovnal dospělém člověku a věkem nejspíš okolo 50 let. Dráček přistál vedle mně. Podíval jsem se na něj, roztomile dával najevo svůj strach ze mně. "Kkrá Zlátý chhh-ce s vámi mluvit." Dráček si oddechl jakmile vyřídil vzkaz. Usmál jsem se:"Bohužel, sám se odtud nedostanu, neumím létat" Dráček odletěl. Doufal jsem, že tím neurazím jeho rodiče nebo samotného Zlatého. Ale skála byla opravdu velmi strmá. Najednou jsem uslyšel za zády šustot spousty malých křidýlek, něco do mě strčilo a já jsem. Letěl. Ohlédl jsem se, za oblečení a za kůži mě drželo zhruba půl tuctu malých dráčků. Nahlas jsem se zasmál. Draci jsou úžasní...
V Síni Zlatého bylo neobvykle rušno, viděl jsem že spolu hovoří jak samotný vládce této krajiny, tak asi pět zástupců pěti dračích králů, byl tam: Purpurový, Zelený, Černý, Hnědý a Modrý Zlatý s nimi hovořil v rodném jazyce (vymýšlím, co nejdřív to půjde tak vám sem dám česko - dračí slovník základních pojmů i když to ještě potrvá...) Draci seděli v půlkruhu okolo Zlatého, během diskuzí zůstával Černý mimořádně tichý. Zlatý si poté všiml mé přítomnosti. "Omlouvám sse že tě ruším Modrý, ale důvod pro kterou jssem tuto radu ssvolal právě přiššel. Všichni dračí králové se otočili na mně.
Po několika hodinách...
Pětice vládců vyšla z jeskyně a odletěla, každý svým směrem. Jen Zlatý se na mně díval. Potom dodal: "Upřřímně nesnášším ležž, ovššem, ssám jsem se jí dopusstil. Můj vládce se podíval do země jakoby sbíral odhodlání, poté směrem ke mně natáhl svůj krk: "Ve sskutečnosti, ti dva, co se dostali až ke třřetíí zkoušcce, uspěli. Jeden z nichh, velkký mág, usspěl ješště když byl můj otec Zlatýým. Nyní vyučuje naše potomsstvo, v uměních proměn, v lidskéém jazyce, a ty nejnadanější, v magii. Ty jssi nadáán, protto za ním půjdešš a budešš se těšit z jeho moudrossti. Bylo mi jasné, že ve skutečném boji by mi můj nevyužitý potenciál chyběl, ovšem ještě jsem se chtěl zeptat na něco: "Můj králi, smím se zeptat, kdo byl ten druhý co prošel třetí zkoušku?" "To jméno ti assi nicc neřekne, našli ho purpuroví... Prýý byl velice nadanýý, tak jssem jim dovolil jej učit, pokud projde mými tesssty, tušším že se jmenoval Kain.
Konec epilogu, doufám že se vám mé vyprávění líbilo. Víte vše, co potřebujete vědět, já teď budu u vyučování u Morphina (ten o kom mluvil Zlatý), takže si dám na chvíli pauzu, a budu uvažovat kam se bude můj děj ubírat dál. Mimochodem, rozhodl jsem se, že vám dovolím aby draci měli normální jména, jen prosím aby nebyli ani lidská (Karel, Katherine) ani infantilní nebo zvířecí (Zoubek). To jest vše, jakékoliv informace budete potřebovat, zeptejte se.
_________________ "Zabít nebo být zabit není nic nepřirozeného... Narozdíl od života beze smyslu." "Dlouhý styk se zlem, stejně jako s dobrem vede k tomu, že v něm člověk nalezne zalíbení..." -Lucius Annaeus Seneca Můj YouTube blog Rytíři!
|