Lajtra píše:
Cau.
Starcraft je zlo..Nici to moje zdravi a muj stul,do ktereho mlatim,kdyz prohraju a ze tech proher ale je...
Posledni dobou narazim na Protose,kteri jedou 1 base a 4-5 Gateway..pro me = GG...Jak se proti tomu branit? Mam odpovidat stejnym poctem raxu? Toss proste namasi armadu a cca v 15 minute jde na me...kdyz si prihodi jeste HT,tak chudak muj stul..Jasne,na HT ghost,ale to me pc a ani me APM nedavaji...
Diky za reakci..
Lajtra
Hmmm, nie som z daleka tak dobry hrac ako ostatny ale nejak mi to nesedi.
4 gate - fajn taktika ale dost all in pre tossa ak terran netechuje a toss utoci, je super pre zle nacasovany stim push.
1 Base 5 GW a tech na HT je zle ze si ho nechal, skratka by si v priebehu tej hry ak ides len 3 rax musel mat na to mu to znicit ho,lebo ma strasne vela prachov v budovach.
- moznost je ghost (tech jednej budovy a druhej rafinerky v rozumnom case vsetko ostatne mas), ako ho zahras je len tebe a tom co vidis, ak ide 1 base 5 gw a HT najskor nema obsa mozes ist cloak a hocico, dokonca aj atomovku, funguje to, ak obsa ma nevadi este lepsie silnejsi tech z jednej base.
- dalsia moznost je Drop, expa, siege tanky.
jedniny protosky one base tech ktory ta realne ohrozuje je robo (osobne mam najviacsi problem s 3gate robo openingom). Alternativne je dobre nacviceny 4 gate ale s tym sa moc nestretnes a mas skor problem tam ze si znicite armady a ides s tossom do mid eventualne az late game. Expa hra velku rolu.
V bronze proste protos nemoze vyhrat one base kym neurobis vyslovene hlupe chyby. (teda 15 minut na jednej base, co sa realne asi ani neda ked tazis normalne, v 15 minute uz davno nemas co tazit). T moze protosovi uspesne zmarit scout, P tvoj scan nema moznost vyriesit, a ty vies na co sa mas pripravit kym P ide na slepo.
Posadis sa mu pred bazu tak aby ta nemohol zhora ohrozit a zaroven nemohol z base vyjst von. Potom uz len nezaspat a nenechat si MM armadu po nim a pockat si na 5-6 kolosov alebo HTcka a neskusat zautocit ked na to nemas (teda hore nevidis a on tam ma celu aj ked podstatne mensiu armadu, ak sa takto rozbijes stratis vsetky vyhody co si pred tym mal navyse si dokonca pozadu s techom. Mas minimalne 5-6 minut na to aby si sa rozhodol pre cokolvek co chces (okrem Mass BC).