ghostdog píše:
no právě že mutaliskové se zastaví nad mým nexusem a začnou ničit proby a co já tam mám šaškovat s fenixama? na co mi pak je že střílí i za pohybu když nepotřebuju utíkat ale potřebuju útočit
Neber to jako osobní útok, ale fascinuje mě, jak někdo z Bronzu odpovídá tímhle tónem lidem z Diamantu a Masteru, kteří se mu snaží poradit. Opravdu myslíš, že to víš lépe než oni?
Když se zastaví nad tvým Nexusem a ty přiletíš svými Phoenixi, tak buď ručně zadává attack na Proby, čili máš volnou ruku v sestřelování mutů i bez micra - cenově se to brutálně nevyplatí jemu, i kdyby ti stihl pobít celou těžbu, protože přijde o daleko dražší armádu Mutalisků (předpokládám samozřejmě z hlediska macra vyrovnanou hru, ne že on má 4 expanze a útočí ti na tvou jedinou základnu).
Když dá nad Nexusem jen attack move, tak ve chvíli příletu Phoenixů se Mutaliskové rozletí na ně - micruješ tak, jak už ti bylo porazeno. Samozřejmě při kroužení a couvání se pohybuješ směrem od Prob, ne k nim
Edit: Btw když na tebe Zerg jede muty, hodně se vyplatí do každé základny k těžbe dát 2-3 kanóny, oni ti Zergové vždycky nejdřív chtějí zničit kanóny, aby měli volnou ruku na zabíjení Prob, a ty mezitím stihneš stáhnout Phoenixe a Stalkery