ghostdog píše:
saltazare přesne todle by mě zajímalo - jak reagovat na soupeřovu taktiku, ale to asi nejde prostě jinak než trénovat, trénovat, trénovat... samotné countery jednotek jsou hloupý způsob jak se učit hrát... jen tak mimochodem ty thory začal dělat terran až po tom co viděl moje voidy ... void asi bude proti thoru counter ale jde taky o to jak je právě použít
co jet jako toss na MMM když mi colose zniči jednim stimpackem, zealoty umikrují stimpackem a slowem... jaký mix jednotek použít na shluk MMM jednotek a jak se svoují amrádou postupovat?
mě příjde že jediné řešení je tahat takovou armádou na místo kde se nemůžou rozprostřít do lajny , ale to jde těžko když se stimpackem běhají 2x rychlejí a já 2x pomaleji spomalen slowem maraudera
mimochodem na mutalisky a jinou vzdušnou havět mi příjde lepší jet voidy, protože fénixové mě příjdou zkrátka jako plivanec do moře dokud jich není aspoň 20 a stále nemikruju směrem od nepřítele
Pokud začal dělat thory jako odpověď na voidy tak je tvůj protivník ještě více neznalý counterů jak ty. Proti voidům se odpovídá spíše clasickou marinou.
Nemůžeš vyhrát s protosskou armádou bez micra proti terranské armádě s micrem, tak si to tedy popsal.
Samozřejmě stačí si colose držet za armádou a nesmíš si ho nechat zničit zadarmo. Nezkušení hráči jsou schopni s celou armádou jít přes pravý klik myší na toho jednoho colose a o zbytek se nestarají, tím pádem ty s ním uhneš a celá tvá armáda má freekilli. Samozřejmě samotní zealoti jsou téměř vždy k ničemu protože jsou fakt pomalí, musíš je kombinovat se sentry nebo range jednotkami minimálně.
Mutalisk je counter na voida a ať si aklain tvrdí co chce tak s nimi nemáš proti mutům v odpovídající cenně šanci ať už je to myšleno teoreticky či prakticky. Phoenix při přímém střetu s nimi také prohraje, musíš je neustále držet v pohybu, mutové střílí jen když zastaví, phoenix ne. Chce to už trochu pokročilejší micro, hold trénovat. Až se to naučíš tak s 10 ti phoenixi sundáš v pohodě i 40 mutalisků.
Nejlepší by bylo hodit sem replay.