amiga píše:
Doceal s pobavením tady pročítám ty vaše příspěvky. Nevím, těžko říct. Můj názor ale je, že hra je +- balanced. Balanced natolik aby neovlivňovala výsledky konkrétních her. Pokud je výsledek zápasu ovlivněn z 95% schopnostmi hráče, 2% štěstím a 3% imbalancí, myslím, že je vše v pořádku.
Mimochodem hraju za Terrana, Gold league - furt mě to testuje na platinu ale dělám spoustu věcí blbě, takže setrvávám.
Z osobní zkušenosti - během včerejška na mě 2 Zergové těsně před GG vyřvávali jakej jsem noob, gay, f..'n terran, panč se jejich armády naprosto roztřískaly o předsunutej klín v podobě: cca 10 Thorů, 16 sieged tanků, pár hellionů na krytí ze předu před havětí, 1 Raven a cca 10 Vikingů. Jak je to imbalanced a že proti tomudle prostě nemá Zerg counter. No a pak jsem hrál 2 další hry taky vs Zerg a dostal js na prdel. Prostě byli šikovnější, chytřejší, měli víc zkušeností nebo co já vím co všechno.
V této souvislosti - mohl by někdo prosím jen pár krátkých rad jak na toho Zerga? Vím, že je tady o tom článek ale jedná se o něco jinýho. O psychiku. Prostě na Zerga jedu pokaždý tanks+thors+hellions+raven a v poté přidávám i Vikingy. Pokud mě nechá zerg rozjet, těžko to pak už zastaví (klidně mu tím rozkrájím i 3 po sobě postavený army). Ale toť vše. Má naprostou map controll, rozleze se všude. Nemám prostě vůbec odvahu se někam vydávat. Jen obsadím natural, poté třeba expu a turtlím (jedná se tedy o Zerga). To mi hrozně vadí ale...bojím se. Když pojedu MM, banelingy ještě pokryju Hellionama ale ten Fungal Growth od Infestora, ten zmastí celou grupu ani nemrknu. Když budu dělat dropy, mutové mi medivaky vždy dostanou. Vikingy tam do toho pekla (s mutama) ani nemá smysl pouštět. Prostě vím, že je to v hlavě, chce to jen prolomit ale nemůžu si pomoct, nemám odvahu se proti Z "odturtlit". Což je špatně, vím to - ALE CO S TÍM??? Moc díky a sorry za lehkej offtopic v druhý polovině příspěvku.
me se docela osvedcilo snazit se zerga od zacatku hry harrasit, musi misto dron stavet armadu a pomalu tim nabira skluz, kdyz se navic podari s banshee nebo hellionem vymlatit cast tezby, tak je jeste veseleji...
Mozna napisu/udelam nejaky tutorial na TvZ, prijde mi to jako hrozne easy matchup, zerg nema moc veci, kterymi by mohl prekvapit a se kterymi by mel terran problem a terranovi staci jen nebyt pasivni. Jeste by to mozna chtelo, abych dal par her s nejakym opravdu dobrym zergem (nekdo kolem 2500+ bodu), abych moh porovnat TvZ v celem spektru ruznych skillu, ale nevim, jestli nekoho najdu