StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je pát 22. lis 2024 21:09:27

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Queen of blades kniha
PříspěvekNapsal: úte 07. pro 2010 10:53:27 

Ahojte mate niekto precitanu knihu Queen of blades z vydavatelstva Fantomprint ktora nedavno vysla? Zaujimal by ma Vas nazor na nu ci sa ju oplati kupit :) cital som par zahranicnych recenzii ktore sa ale dost lisily niekto vravi ze to je fajn a niekto ze je to brak ... tak by ma zaujimalo co si o tom myslite ci sa to oplati kupit dakujem dopredu za nazory

Odpovědět s citací  

Předmět příspěvku: Re: Queen of blades kniha
PříspěvekNapsal: úte 07. pro 2010 13:35:03 

Mattik píše:
Ahojte mate niekto precitanu knihu Queen of blades z vydavatelstva Fantomprint ktora nedavno vysla? Zaujimal by ma Vas nazor na nu ci sa ju oplati kupit :) cital som par zahranicnych recenzii ktore sa ale dost lisily niekto vravi ze to je fajn a niekto ze je to brak ... tak by ma zaujimalo co si o tom myslite ci sa to oplati kupit dakujem dopredu za nazory

Pokud seš zvyklý na kvalitní literaturu ala Sapkowski, tak to opravdu není nic moc. Každopádně takové byly i předchozí díly. Jedná se spíše o oddechovku od průměrného spisovatele.

Já jsem to začal číst ve chvíli, kdy jsem měl rozečtenou jinou knihu od "lepšího" spisovatele a ten rozdíl je znát. Chybí popisnost, atmosfera a celková motivace postav. Přišlo mi, že autor musel psát podle určitých kolejí a nemohl se rozepsat jak by bylo potřeba.

Jako kniha pro fanoušky to je dostačující, jako kniha pro náruživého čtenáře ne. Já jsem zatím v půlce, takže je možné že mě ještě něco překvapí. :) Nicméně zajímavé to je až tak od 3tí kapitoly.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 07. pro 2010 13:50:51 

Tuhle konkrétní jsem nečetl, ale četl jsem několik podobných ze SC, W3 a Diabla a imho jsou to všechno fakt amatérské slátaniny :) Pro fanouška hry super, jednou (a naposledy) si to přečte, aby se dozvěděl různé zajímavosti a finesy ze světa své oblíbené hry, ale ve srovnání s "normální" literaturou (například cokoli od Clavella, Waltariho, Kinga, Simmonse, Remarqua a spousty, spousty dalších) to dopadá fakt špatně :)

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 07. pro 2010 14:03:41 

Každopádně to, co má teprve vyjít (Dark templar trilogy) by měla být už trochu lepší liga. Od dané autorky jsem už jednu knihu četl (z Warcraftu) a ze všech autorů mi přišla nejlepší.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 10. pro 2010 10:37:26 

môj názot na ňu je slabota čítal som už rychlost temnoty, a stíny xelnaga a tie sa mi páčili a táto neviem to povedat ale niečo jej chýba, možno je to naozaj tým že je to velmi vložené do deja sc. Jako nápad vložiť dej do pohladu Raynora ktorý uviazol na chare nieje zlý ale nejak sa s tým nemožem ztotožniť proste Raynor stále pobieha po planéte vždy narazí na tossov alebo zergov a vypočuje si ich dialógy. Neviem troska tomu chýba nejaka iskra zápletka. Podobná knižka je WC: the lich king tiež prakticky len opísaný dej hry a kto ho pozná prinesie len málo nového.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 10. pro 2010 21:42:32 

mam precteny vsechny cz knihy z W prostredi i SC prostredi a v porovnani s SC knihami je bych mozna rekl na urovni krizove cesty hodne pomaha ze si sam dokreslujes trochu souvislosti z kampane SC 1 za zergy pokud si ji hral nastup je postupny ke konci sem byl dost napnutej jak se to vlastne vyvrbi

Odpovědět s citací  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina