StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je pát 22. lis 2024 21:30:37

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 69 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Procesor a grafika na SC2
PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 16:01:25 

Pralev píše:
Ok, kdybych si tedy chtěl pořídit Core i5 (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=78635) místo toho Core i3, jak jsem psal předtím (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=72249), nebyly by to pro mě zbytečně vyhozené peníze z okna?

Nárůst ceny je docela značný (chtěl jsem se původně vejít cenově do 10k bez DPH) a přijde mi, že právě na SC2, o které mi jde primárně, je zlepšení minimální (pokud vůbec a pokud ne dokonce zhoršení). Bohužel ale beru v potaz, že s nějakým patchem nebo datadiskem by mohl přijít i upgrade technologie, podobně jako se tomu stalo u WoW (nejdříve nepodporoval dvoujádro, od nějakého patche nebo datadisku ano), tzn. že by třeba HoS mohl podporovat 4-jádro a pak by ten vybraný Core i5 byl určitě lepší.

Nic jiného než SC2 prakticky nehraju, videa nerenderuju, na multitasking ve Woknech si nepotrpím, stejnak jsem zvyklej výpočetně složité věci (jako je třeba RARování nějakého brutálně velkého souboru) nechávat jet přes noc; kvůli tomu prostě prachy navíc dávat nechci.

Koukal jsem třeba na tyhle testy - http://pctuning.tyden.cz/hardware/procesory-pameti/16098-core-i5-600-a-core-i3-500-32nm-dvoujadra-westmere?start=10 - a nemůžu si pomoct, mám prostě dojem, že se mi to Core i5 nevyplatí (o Core i7 neuvažuju už vůbec, to mi absolutně nestojí za ty prachy).

Taky jsem četl nějaká fóra, kde lidi píšou (zhruba před necelým měsícem), že kombinace Core i3 a GTX460 na současné hry naprosto pohodlně stačí na nejvyšší detaily a velká rozlišení.

Souhlas. Podivej se: jsou lidi, ktery vzdycky budou tvrdit, ze poznaj rozdil mezi 130fps a 150fps a ktery budou presvedceny, ze jedine high end je to spravny. Mame v klanu treba jednoho borce, kterej snad nikdy nemel GK za min. jak 10k (pokud to nebyli 2 v SLI :D ) a je mu uplne jedno, ze si koupi neco za 22k a za 3 mesice stoji treba 16k :)) Proste mezni mira uzitku u HW rychle klesa ;) Tim chci rict, ze pokud si psal , ze to budes pouzitat hl. na SC2 a nezajima te jestli ti to utahne crysis na 4xAA, nebo 8xAA, tak ti uplne staci i ta "blba" i3 nebo naky srovnatelny AMD. Tim ze zaplatis o cca 75% vic za i5 tvuj mezni uzitek rozhodne tolik nevzroste, kor kdyz si psal, ze to ani nebudes provozovat na fullHD rozliseni..

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 16:17:21 

130 a 150 sice neni zadnej rozdil, ale 10 a 30 fps uz je rozdil sakra velikej. Kdyz uz do neceho davam 10k , tak se sakra budu snazit at mam za ty penize to nejlepsi . je lepsi k rozpočtu pritlacit 2 k a uzit si kvalitu i v budoucnu nez se pak vztekat nad pomalou sestavou. Starcraft 2 je sice v 1v1 pomerne nenarocnej, ale v custom mapach a velkych bitvach exceluje a dava zabrat i hodne vykonym strojum.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 16:39:39 

Tomkalhotka: Předně, FFA a Custom mapy mě absolutně nezajímají :) Zajímá mě pouze 1v1 a 2v2 (tohle vím za ta léta hraní SC:BW a W3 naprosto jistě).

Obecně máš určitě pravdu, že když už cpu do něčeho 10k, je lepší dát raději 12k než bejt za rok naštvanej, že se mi to v HoS třeba pocukává (ačkoli teda zcela upřímně (naivně?) věřím, že s tím Core i3 a GTX460 se to cukat určitě nebude ani v datadisku a snad ani v druhém datadisku; ale druhý datadisk bude až za dlouho a to už stejně asi bude nějaký další upgrade mého HW). Nicméně je zrovna 4-jádro to, co mi v SC2 pomůže? Upgraduju to jen kvůli SC2, ničemu jinému. Když vypláznu o ty 2k víc, nebudu mít paradoxně menší FPS s tím Core i5 než i i3? Podle té frekvence procesoru a testů, jak jsem dával link, mi to tak přijde (2 jádra z těch 4 nevyužije SC2 vůbec, a ta zbylá dvě jsou pomalejší).

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 16:53:04 

Tomkalhotka píše:
130 a 150 sice neni zadnej rozdil, ale 10 a 30 fps uz je rozdil sakra velikej. Kdyz uz do neceho davam 10k , tak se sakra budu snazit at mam za ty penize to nejlepsi . je lepsi k rozpočtu pritlacit 2 k a uzit si kvalitu i v budoucnu nez se pak vztekat nad pomalou sestavou. Starcraft 2 je sice v 1v1 pomerne nenarocnej, ale v custom mapach a velkych bitvach exceluje a dava zabrat i hodne vykonym strojum.

Tak nevim na cem to hrajes ty, ale ja sem zatim zazil jenom jednou, ze by mi fps kleslo nekam k nehratelnejm 10ti fps a to na customce, kde se FURT generovali jednotky az pres BC nebylo videt na zem. A to prosim pekne na 3roky stary sunce C2D@2.66Ghz, 2Gb ram a 320MB 8800GTS pri medium/low detailech @1920x1200.
Proste tvrdim, ze za 10k svuj cil splni bez problemu a jeste mu nejspis neco zbyde. 2k navic sice neni moc, ale zalezi jak se na to koukas - muze to bejt +20% cena za +nekolik malo % vykonu navic, kterej stejne uz v SC ani nepozna. Nebo to muze bejt taky new HDD/periferie/darek pro starou/4akcie CEZu/kopa piv, proste neco co ma vetsi smysl nez rozdil mezi 80 a 85fps ve SC ;)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 17:19:18 

protoze hrajes medium/low . Ja mam vse na Ultra ve vysokem rozliseni a to prece pralev chtel. Kompa mam noveho. Phenoma 965, Radeonku 5770 , 4gb ram ddr3 . Kompik me stal 14 k, ale da se poridit i levnejc .

Frči na tom prave i ty nejnarocnejsi mapy , ale citim, ze FPS uz hoodne klesa, proto rikam, ze sc je velmi narocna hra.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 17:21:12 
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Pralev píše:
Tomkalhotka: Předně, FFA a Custom mapy mě absolutně nezajímají :) Zajímá mě pouze 1v1 a 2v2 (tohle vím za ta léta hraní SC:BW a W3 naprosto jistě).

Obecně máš určitě pravdu, že když už cpu do něčeho 10k, je lepší dát raději 12k než bejt za rok naštvanej, že se mi to v HoS třeba pocukává (ačkoli teda zcela upřímně (naivně?) věřím, že s tím Core i3 a GTX460 se to cukat určitě nebude ani v datadisku a snad ani v druhém datadisku; ale druhý datadisk bude až za dlouho a to už stejně asi bude nějaký další upgrade mého HW). Nicméně je zrovna 4-jádro to, co mi v SC2 pomůže? Upgraduju to jen kvůli SC2, ničemu jinému. Když vypláznu o ty 2k víc, nebudu mít paradoxně menší FPS s tím Core i5 než i i3? Podle té frekvence procesoru a testů, jak jsem dával link, mi to tak přijde (2 jádra z těch 4 nevyužije SC2 vůbec, a ta zbylá dvě jsou pomalejší).

Pokud to mas opravdu JEN kvuli SC2, tak ctyrjadro bys vyuzil leda pri nahravani obrazovky (tam je to HODNE znat), ale jinak by ti asi stacilo opravdu i jen to dvoujadro :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 17:24:22 

T.iN.T.a píše:
Souhlas. Podivej se: jsou lidi, ktery vzdycky budou tvrdit, ze poznaj rozdil mezi 130fps a 150fps

v nekterych hrach to poznat je, dokonce je hra, ve ktery ti bez problemu bez jakyhokoliv ukazatele poznam, jestli jede 125fps, 250fps, 333fps nebo 500fps
(zrovna v SC2 to od 60 vejs uz vicemene nepoznas)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 18:35:06 

satik píše:
T.iN.T.a píše:
Souhlas. Podivej se: jsou lidi, ktery vzdycky budou tvrdit, ze poznaj rozdil mezi 130fps a 150fps

v nekterych hrach to poznat je, dokonce je hra, ve ktery ti bez problemu bez jakyhokoliv ukazatele poznam, jestli jede 125fps, 250fps, 333fps nebo 500fps
(zrovna v SC2 to od 60 vejs uz vicemene nepoznas)

Obzvlaste na standartnich 60Hz LCD je to znat ^^

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 18:59:54 

T.iN.T.a píše:

To bylo k 60fps u SC2 nebo k tem vysokym fps u ty jiny hry? :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 19:47:13 

satik píše:
T.iN.T.a píše:

To bylo k 60fps u SC2 nebo k tem vysokym fps u ty jiny hry? :)

Tim sem myslel, ze LCD vetsinou maj tak 60Hz obnovovaci frekvenci, takze ze ti na to LCD blika GK 500x za sekundu je celkem jedno, pokud mas tech 60+ fps stabilne ;)

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 69 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina