satik píše:
a co se expeni tyce, tak se snaz stavet expy spis blizko sebe, abys to moh lehce branit a to tak, ze command centrum udelas v bazi a pak preletis a hned po pristani zacnes delat fortress
a jinak se snaz hrat aktivne, treba delat vysadky - jeden medivac + 4 marauderi se stimpackem a jit po dulezitych budovach a nebo 4 helioni a jit po dronach
Jasne v tychto pirpadoch idem na planetarku hned ako pristane, co je ale riziko je ustat to bez toho aby ta nasiel, co je niekedy loteria ze ci si vybral dobru lokaciu, kde zerg malo scoutuje
K tomu dropu, nikdy som to neskusal (marauder drop) nemam dost dobru predstavu co zvladnu 4 marauderi znicit nez pridu tie zerglingy - vacsinou si zergovia nechavaju cast armady doma (mozno tak 1/4-1/3 a zbytok kontroluje mapu) takze casto je ten vysadok neefektivny (bolo to inak ked mali este Z budovy podstatne menej HP)
V tom by som sa rad poucil - kedy a kam robit vysadok?
Stoky píše:
Zalezi na tom co si predstavujes pod pojmem map control.
Scouting? Viking, nebo SCV nebo scan pozdeji treba sensor towery
Vojenske ovladnuti uzemi? na siege tankach postavena armada s decentrnim anti air a turrety kde se jen da...je to otazka spis counteru...i kdyz siege tanky "counteruji" skoro vsechno
Pokud bliz specifikujes co mas na mysli, muzu ti bliz poradit...
V podstate oboje, zerg mi nedovoli scoutovat - Scv sa nechyta, lebo nikam nedojde Viking by siel ale potrebval by som skor zistit co na zaciatku hry (ako som uz pisal)
Tanky pouzivam malo proti Z kym nevidim ze ide roach/hydra. Proti sling/bane - muta naozaj neviem co zahrat (asi by slo Thor + hellion, co je ale problem vyrobit rychlo a z jednej tazby + tie bany su pre helliony dost problem aj slingy ak ich je moc)