StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je pát 22. lis 2024 21:48:46

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 122 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: PvT Protoss IMBA
PříspěvekNapsal: pát 19. lis 2010 16:54:20 

Nuda, nuda. Hlavne, ze to funguje :-) Sice mam s cols porad problemy, ale funguje to. Ted jsem dal platinu. Ani nevite, jakou mam radost. Nuda, tsss :-D

Stoky, you are my hero :-)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 19. lis 2010 18:53:02 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

saltazar píše:
Stoky->ještě že takhle nehrajou všihni terrani, po shlédnutí toho tvého replaye absolutní nuda. Neříkám nic proti strategii, je očividně účinná, protože já hraju hodně podobným systémem co jel tvůj protivník většinou proti terranovi. Ovšem je to prostě hra o ničem a jestli takhle vážně jedeš všechny TvP tak nechápu že tě ta hra ještě baví.

Nuda?? Proc? Ono je to ciste o pristupu. Me treba bavi sedet hodiny u singlu proti AI, nebo v build testeru a zkouset a trenovat build. Muzes brat SC jako hru a nebo jako sport. Hru si zahrajes a treba se u ni pobavis. Ale pokud se chces zlepsit musis zvladat zakaldy a na tech teprve se da stavet. Kdyz bych ve fotbale neumel kopnout do mice, taky se tezko dostanu do sestavy. Ze ty lidi bavi trikrat tydne chodit na trenink, ja si radsi zahraju s kamarady na placku ;)

Ja samozrejme takhle vzdycky nehraju a taky to podle toho vypada. Ale posledni dobou zkousim obcas ciste makro hru. Proste takovy terransky swarm :D. Je to podobne, jako bych mimo hrani na placku chodil jeste behat aby se mi na placku hralo lip. A me bavi i to behani :D A to ze tenhle styl hry funguje, je proste o tom ze na tom placku hraji se mnou lidi, ktery sice koukaj na prvni ligu a teoreticky vedi jak ma vypadat ktera klicka ale zabehat si nejdou.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 19. lis 2010 19:37:27 

Stoky píše:
Nuda?? Proc? Ono je to ciste o pristupu. Me treba bavi sedet hodiny u singlu proti AI, nebo v build testeru a zkouset a trenovat build. Muzes brat SC jako hru a nebo jako sport. Hru si zahrajes a treba se u ni pobavis. Ale pokud se chces zlepsit musis zvladat zakaldy a na tech teprve se da stavet. Kdyz bych ve fotbale neumel kopnout do mice, taky se tezko dostanu do sestavy. Ze ty lidi bavi trikrat tydne chodit na trenink, ja si radsi zahraju s kamarady na placku ;)

Ja samozrejme takhle vzdycky nehraju a taky to podle toho vypada. Ale posledni dobou zkousim obcas ciste makro hru. Proste takovy terransky swarm :D. Je to podobne, jako bych mimo hrani na placku chodil jeste behat aby se mi na placku hralo lip. A me bavi i to behani :D A to ze tenhle styl hry funguje, je proste o tom ze na tom placku hraji se mnou lidi, ktery sice koukaj na prvni ligu a teoreticky vedi jak ma vypadat ktera klicka ale zabehat si nejdou.

Podle tvých příspěvků to vypadalo že takhle hraješ proti protossům pořád tímhle systémem. :) Já to jako sport beru, ale stejně jako ve všech svých koníčkách jsem takový spíše průměr a tak to hraju hlavně pro zábavu, možná je to tím že to fakt hraju zatím krátce. Ovšem to neznamená že se nehodlám stále zlepšovat a časem to vytáhnout alespoň do toho diamondu když hodlají přidat ještě další ligy. Ale nedej bože že by to fungovalo třeba zrovna proti MM, abych jel půl hodinovou hru jen systémem že bych stavěl třeba jen zealoty a sentry, to bych vážně nemohl. Jasně, někdo prostě odehrává celý match s 2-3 druhy jednotek, já mám rád rozmanitou armádu. Povětšinou stavím všechny jednotky gatewaye v early game a pak podle toho co jede soupeř do toho natáhnu minimálně další 2-4 druhy jednotek.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 19. lis 2010 19:58:02 

tolko zvastov o apm :0)
hlavne si treba uvedomit ze realna minuta sa lisi od tej zo starcraft, kde sa hra na very fast a pokial viem, tak sa z toho pocita aj apm(aspon v bete to tak bolo). vacsina vami spominanych top diamond hracov ma vacsie apm ako potrebuje... kazdy spamuje, niekdo menej niekdo viac.
v kazdom pripade apm je pre mna ako POSLEDNY ukazovatel. dolezite je co klikas... darmo budes mat mega armadu ked ju posles na smrt do tankou...

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 19. lis 2010 20:55:49 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

uhLYk: Asi sis spletl topic...o APM se flamuje a whinuje jinde :D

saltazar: Abych hral 30 minut jen MM, to opravdu nehraju...tohle je asi prvni hra, kdy sem sel ciste jen MM (krome her, ktere souper vzdal do 10.minuty). Nepopiram ze MM je casto core moji army proti tossovi, to proto, ze jsou solidni proti gateway, a jsou schopni zabit i jiny tech i kdyz ho treba primo necounteruji. Tady sem chtel jen ukazat, ze na low-mid urovni je porad makro>vsechno ostatni. Nepotreboval sem resit countery, neresil sem mikro jednotek nebo nejake fancy dropy. Proste sem se jen snazil makrovat a i tak tam mam v makru obrovske chyby.

Schvalne to zkus v nejake hre for fun stavet jen treba zealot staleker. Proste se soustredit jen na makro. Makro je zaklad pyramidy, nad nim je asi counterovani jednotek a jejich pohyb a rozmisteni (zkracene taktika), pak upgradovani, a pak asi mikro. Cim uzsi zaklad pyramidy je tim uzsi jsou i dalsi stupne...

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 28. pro 2010 17:03:50 

Tak uz mam 2100 bodu a platina nikde. Muze za to kdo? No P samozrejme :-)

Udelal jsem si soukromou statistiku:

T v Z - 12 zapasu, 10 vyher (gold, platina)
T v T - 15 zapasu, 11 vyher (gold, platina, diamond)
T v P - 13 zapasu, 2 vyhry (gold, silver)

Za me je tedy v TvP porad neco neco spatne ;-) Pokud nehraju 2x lip jak souper, a nebo do nedam do 5ti minut = nema sentry, tak absolutne bez sance.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 28. pro 2010 17:18:30 

kori píše:
Tak uz mam 2100 bodu a platina nikde. Muze za to kdo? No P samozrejme :-)

Udelal jsem si soukromou statistiku:

T v Z - 12 zapasu, 10 vyher (gold, platina)
T v T - 15 zapasu, 11 vyher (gold, platina, diamond)
T v P - 13 zapasu, 2 vyhry (gold, silver)

Za me je tedy v TvP porad neco neco spatne ;-) Pokud nehraju 2x lip jak souper, a nebo do nedam do 5ti minut = nema sentry, tak absolutne bez sance.

toto hovori podla mna o jednej z troch moznosti:
nevies to proti P hrat alebo
su T tak OP proti Zergom ze ich porazas velmi lahko...a ostatni Terrani tiez.. alebo
proti P potrebujes aj nejake micro... ktore proti Z nepotrebujes vobec a proti T velmi malo...

nad tym by si sa mohol zamysliet :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 28. pro 2010 17:34:25 

Jestlize porazim platinovy a diamond hrace T (proto jsem to uvadel do zavorky), tak zase tak spatne nehraju. P si me dava silver... asi to na ne neumim, no.

Ted jsem sice dal platinovyho P, ale ten jel canony a VR, takze to nepokladam za hru ;-)

nejvic me sere, ze ikdyz mam vetsi armu, tak me stejne da. Naposled MMM + tanky (stity, stim, conclusive) vs Z + Stalker + immortal (1!) a pri primym stretu jsem to projel. Bylo to asi 82 / 72. To jsem teda cumel, jak je tohle mozny :-(

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 28. pro 2010 18:06:01 

A já měl za to že TvP je pro terrana pohodičková záležitost když si vezmu že má MMM a countery na to co protosove pouzivaji jako counter MMM.

Skutečně ta statistika vypovídá o tom že neumíš hrát proti tossovi. Sry ale z 13 zápasů 2 výhry? To je hodně slabý. Koukni kdyžtak na nějaký replaye nebo sem hoď nějakej svůj ať vidíme.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 28. pro 2010 18:12:47 

Stoky píše:
uhLYk: Asi sis spletl topic...o APM se flamuje a whinuje jinde :D

saltazar: Abych hral 30 minut jen MM, to opravdu nehraju...tohle je asi prvni hra, kdy sem sel ciste jen MM (krome her, ktere souper vzdal do 10.minuty). Nepopiram ze MM je casto core moji army proti tossovi, to proto, ze jsou solidni proti gateway, a jsou schopni zabit i jiny tech i kdyz ho treba primo necounteruji. Tady sem chtel jen ukazat, ze na low-mid urovni je porad makro>vsechno ostatni. Nepotreboval sem resit countery, neresil sem mikro jednotek nebo nejake fancy dropy. Proste sem se jen snazil makrovat a i tak tam mam v makru obrovske chyby.

Schvalne to zkus v nejake hre for fun stavet jen treba zealot staleker. Proste se soustredit jen na makro. Makro je zaklad pyramidy, nad nim je asi counterovani jednotek a jejich pohyb a rozmisteni (zkracene taktika), pak upgradovani, a pak asi mikro. Cim uzsi zaklad pyramidy je tim uzsi jsou i dalsi stupne...

Pech je v tom ze u MM nikdo nezustane. Vzdycky si prihodi nejaky ten medivak. Stalkeri a zeloti maji jednu zasadni vadu. Pokud ma Murader CS tak jsou Z+S zpomaleni a marina je se svym rychlym atack speedem dorazí. Právě proto potřebuje Protoss tech. Kdyby nepotřeboval tak se všichni vykašlou na robo (t archive) a jedou 6x gateway.

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 122 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina