Nevim zda to je správný hrát Protose a přispívat do Terran vlákna informacema, jaká jednotka je pro Protose peklo a jaká ne, trochu mi to příjde jako připravovat svou vlastní vraždu ikdyž nechci umřít
Ale dobrá, jdu spáchat malou "sebevraždu".
Rozhodně nejúčinější Terranská zbraň proti P je EMP jak už tu hodně lidí zmiňovalo, to by mohl blizzard klidně přejmenovat na ANTITOSS, jedna tahle sranda a protoská armáda dostane v určitým okruhu instantně "dmg", čím silnější jednotka tím paradoxně dostne více dmg, například zalot dostane 50dmg, stalker 80 a colos 150, instantně, stojí 3 colosové u sebe, plesk EMP a všichni instantně maj 150 štítů v hajzlu, čili dokupy 450dmg. Nevýhodou je, že to už chce docela dobré micro a ne každý to zvládá.
Další hodně účiná věc a asi nejen proti tossovi je helion drop, přilítnout do základny shodit pár healionů a do pár sekund je po dělnících, mě osobně tohle dokáže hodně zavařit, zvlášt pokud nemám ještě vylepšený blink u stalkerů, tak se ti healioni opravdu blbě chytaj. Co jsem taky viděl v reaplaych a zaujalo mě, byl haras s vikingama, proti mě to ještě nidko teda nepoužil, ale na replayi hráč přilítl k tossovi se 3mi vikingy, posadil je na zem mezi proby a do pár sekund 7 probů mrtvých a vikingy už letěli pryč, myslim si, že by to mohlo být hodně účinné pokud toss nemá canony u těžby.
Co si myslim, že je zase useless proti tossovi je budování fortress (snad to píšu správně), nikdy mě nějaký dvě děla nad CC neodradily abych ho sundal a nikdy mi neudělali žádný vážný škody, na zerga to může být účinný dost, ale na tosse mi to nepříjde moc dobrý, zdá se mi, že více využitelný v boji s tossem jsou scany, už jen kvůli DT třeba nebo aby měl terran detailní přehled o tom co toss dělá, ale to je jen můj osobní názor.
----EDIT-----
Oprava:
zealoti 50, stalkeři 80 a colosové
100colosové dostanou dokupy tedy 300 dmg, stále je to však hodně slušná darda a prostě EMP = anti protoss