Laca píše:
Jsem ve stříbrné lize na 32 místě a nemůžu se hnout z místa... Zahodit celý den hraní jen kvůli tomu, abych zůstal tam, kde jsem, se mi zrovna nechce a začínám bejt na sebe pěkně nasranej, tak se chci zeptat, jak jste na tom byli vy...
Nevím, jestli je zrovna tvůj přístup ideální. Lepší je hrát primárně proto, že tě to baví a ne proto, aby si postoupil o pár míst na žebříčku. Nebudeš potom na konci dne naštvanej, že jsi se nedostal výš (a v těch žebříčcích se stejně moc rychle nahoru nedostaneš, když jsou tam hráči s několika stovkami odehraných her). Navíc, jestli jdeš do zápasů s myšlenkou: "Teď nesmím prohrát, protože jestli prohraju, tak určitě do vyšší ligy nepostoupím a celé moje snažení bude na ho*no," tak to také není moc dobré. Věř mi, že pokud na tohle nebudeš myslet, budeš hrát uvolněněji a tím pádem i lépe (a nakonec třeba vyhraješ a opravdu postoupíš).
Já sám hraju StarCraft multiplayer asi dva nebo tři týdny a je to první RTS, kterou takhle hraju. Po rozřazovacích zápasech mě to šouplo do stříbrné ligy, asi po čtyřech nebo pěti dnech (a cca 18 odehraných zápasech) mě to povýšilo do zlaté ligy. V té době jsem byl ve své stříbrné divizi na asi 22. místě - nemusíš být tedy první v divizi, aby si postoupil výš. Záleží na tom, zda v hrách dokážeš porážet favorizované hráče, případně ještě možná na skrytém hodnocené Blizzardu, o kterém jak jsem zjistil, asi nikdo nic neví. Často sleduju komentované repleye a tohle fórum, ale zase už nešprtám v žádné velké míře články na téma jak hrát co nejlépe, jaké jsou nejlepší build ordery a podobně, protože to už mě příliš nebaví.