Tady ta možnost zpočátku vypadala jako zajímavé dilema, zda věřit Protossům, že nákazu opravdu nejde vyléčit a nebo to považovat za sprosté kecy. Vzhledem k tomu, že vyvraždění lidí, kteří jdou potenciálně vyléčit, je ovšem nevratná volba, bych celkem jasně volil možnost pomoci doktorce. Navíc zrazovat lidi, se kterými tu revoluci pácháme, taky není zrovna moc hezké, což pomůže i při rozhodování mezi Toshem a Novou, což bylo pro mě mnohem těžší (o Nově jsem toho moc nevěděl a o Toshovi taky ne). Vzhledem k tomu jak se hra ukládá ovšem nebyl problém vyzkoušet vždycky obě možnosti a s pomocí save a load se rozhodnout až na základě výsledku, který Blizzard navíc trochu alibisticky vždycky udělal tak, aby to vypadalo, že jste zvolili správně, i když při pomoci doktorce jsou ztráty na životech i na přátelstvích mnohem menší: Selendis tu prohru, zdá se, bere docela sportovně, zatímco Hansenová a spousta lidí je při opačné volbě nenávratně mrtvá. Při volbě pomoci doktorce snad zahyne i pár Protossů, kteří se ale stejně pletou do věcí moc předčasně, takže je to jejich chyba. Jako Raynor bych navíc po aféře s Kerrigan nechtěl mít na triku ještě Hansenovou a její lidi a myslím, že to by pochopil i každý alepsoň průměrně inteligentní Protoss. Takže podle mě je i v očích Protossů lepší se tady proti nim postavit, ha.
Údajně Blizzard považuje za kánon verzi se záchranou doktorky a jejího lidu a pomoc Toshovi. Zatímco vyvraždění lidí a pomoc agentce Dominionu jsou alternativní verze pouze pro zpestření příběhu, které se ale oficiálně nestaly.