StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je pon 10. bře 2025 11:26:08

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 236 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 24  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Lama gamer aka diskuse pro lamky
PříspěvekNapsal: čtv 30. zář 2010 14:46:47 

Jeremiasz, kdyz uvidis probu, posli 1-2 sve na tu PROBU s "A-move". Nejde o to zabit pylon (na to nemas dost DPS [damage per sec]). Ale on musi poslat druhou pres celou mapu, do doby nez dojde, uz mam neco (marinak). Jinak obecne je fajn davat 1supply do temnych mist... nekdy tim ziskas i par sec, pokud na ne souper zautoci... Ale hlavne vidis :-)

Jinak, zealot marauderu proste nedava... kituj, kituj, kituj... pokud nejede stalkery, pridej par banshee (staci par kousku + cloack). Nema Te jak sejmout... stahnes army, a strilis bansheema :-)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 30. zář 2010 15:26:11 

Jeremiasz píše:
opravte me prosim, protoze se urcite pletu, ale na mikro se mi jevi terran jako relativne nejkomplikovanejsi...

Cauky Jeremy ;-)
Vim presne, o cem mluvis. Nebudu se tady bavit o mikru, o to Ti ani tolik nejde, jak se dozvidam dale v textu. V podstate neustale testuji vsechny 3 rasy. Dost lidi pise, zkus protosse, ty jsou nejednodussi. Druzi terrani jsou nejednodusi pro nooby. Vsichni se asi ale schodnou ze zergove na hrani jsou nejslozitejsi.
Z meho soucasneho hrani je nejslozitejsi multitasking, ktery proste muj mozek obcas nestiha. Nakonec jsem se to naucil resit sekvence neustalim prepinanim cislic, na kterych mam nastaveny vsechny budovy -> sdruzovani budov dohromady, nebo propojeni vyrobniho pointu k utocici jednotce jsou ted pro me zakladem, protoze bez toho v podstate nejde hrat. Nejhorsi je vsak supply depot, protoze to se musis prepnout zpet do zakladny a proste to trva, navic nezapomenout na nej je take pekelne. Neustala vyroba SCV, taky strasny zahul na premysleni.
Kazdopadne kdyz hraji za Zergy, tak to chce mit multitasking v maliku, jinak proste se to neda dat. Protoss je opravdu velmi vyjimecny a pro zacatek mi prijde nejednodussi, ale rikam tomu, ze mu proste najednou dojdou sily a uz to znovu nerozchodi, je to hlavne tim, ze potrebuje hodne velke vydaje mineralu a gasu.
Na terranech je vyjimecna jejich obrana, jsou hodne houzevnati, proto si myslim, ze zacatek s nimi je dobry prave tim, ze clovek je od prirody hlavne defensivni, nez ofensivni.

Chybami se clovek uci, hrat v bronzove lize je fajn, ale clovek se nenauci principy. A navic hodne hraji i nervy, chce to napred skolacke priklady. Spravne jsi rekl, ze tech 50 testovacich zapasu je o nicem. Je to fakt, protoze to zamceni za hromadou sutru je uplne k nicemu, naopak to vede k sysleni jednotek a AA utokum.

Kdyz tak muzeme dat testovaci zapasy a zkusit ruzne BO. Urcite bych ti doporucil nekolik stranek:

Replaye a noob skola:
http://www.sc2-strategy.com/category/vi ... ob-school/

Cesky psane taktiky:
http://starcraftik.cz/

Vyborny unit tester:
http://www.sc2mapster.com/maps/unit-tester/

No a samozrejme na youtube HD Starcraft a Husky Husky ;-)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 30. zář 2010 15:32:42 

Zenedar píše:
zealot rush se absolutne proti terranovi neda hrat z klasickyho duvodu jmenem wall pokud terran nehraje jak brouzda tak pomoci scv bude supply depa opravovat a marinakama to odrazi zealoti projdou jen pokud scv neopravuji a staticka obrana nebyva tak casto vyuzita vetsinou slouzi pouze k ochrane mineral liny pokud to pouzivas jako klasickou obranu tak souper te porazi ekonomicky jelikoz nemas armadu abys mu zabranil expandovat

jezis ja jsem idiot. takova kravina a ja na to porad zapominam! nekam si to SCV vzdycky zasiju a nez to dojde opravit, wall je w p.ci. jo je fakt, ze by to bude nejjednodussi. Dik!

T.iN.T.a píše:
Pralev píše:
(Dýchej, Pralve, dýchej... Nezapomeň, že v téhle diskusi nechtějí flame...)

:D :D :D Dobre ty! Stacilo pouho pouhych 309 jinych prispevku na stejne tema.. :mrgreen:

diky, tohle byly velmi podnetne a zkusene rady.

alieno píše:
Jeremiasz, kdyz uvidis probu, posli 1-2 sve na tu PROBU s "A-move". Nejde o to zabit pylon (na to nemas dost DPS [damage per sec]). Ale on musi poslat druhou pres celou mapu, do doby nez dojde, uz mam neco (marinak). Jinak obecne je fajn davat 1supply do temnych mist... nekdy tim ziskas i par sec, pokud na ne souper zautoci... Ale hlavne vidis :-)

Jinak, zealot marauderu proste nedava... kituj, kituj, kituj... pokud nejede stalkery, pridej par banshee (staci par kousku + cloack). Nema Te jak sejmout... stahnes army, a strilis bansheema :-)

Proby se snazim pronasledovat jak to jde, ale s tim stitem to tam dokazou saskovat a otravovat ohavne dlouho :/
jinak ja teda asi nechapu spravne kitovani, ale pokud marauder ma stejnou rychlost pohybu jako zealot, pokud dostane zealot za ukol utocit na maru (coz vetsinou dostane) jak se marauder zastavi aby vystrelil, zealoti ho dohoni. pokud ma conclusive, zbrzdi jednoho, ale ostatni valej dal. navic takovej saskec stoji strasny pozornosti :)
jo a ty "temny mista" si takhle rozsvecuju bo parkrat uz jsem na to dojel :)
--------------------------------

Zdarec Ravene, stary brachu :lol: hele k tem odkazum, co se youtube tyka, vic nez husky se mi libi blizshouter, na toho koukam vzdycky v prvni rade, jeho styl komentovani se mi hrozne libi :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 30. zář 2010 16:59:01 

Jeremiasz píše:
Zenedar píše:
zealot rush se absolutne proti terranovi neda hrat z klasickyho duvodu jmenem wall pokud terran nehraje jak brouzda tak pomoci scv bude supply depa opravovat a marinakama to odrazi zealoti projdou jen pokud scv neopravuji a staticka obrana nebyva tak casto vyuzita vetsinou slouzi pouze k ochrane mineral liny pokud to pouzivas jako klasickou obranu tak souper te porazi ekonomicky jelikoz nemas armadu abys mu zabranil expandovat

jezis ja jsem idiot. takova kravina a ja na to porad zapominam! nekam si to SCV vzdycky zasiju a nez to dojde opravit, wall je w p.ci. jo je fakt, ze by to bude nejjednodussi. Dik!

T.iN.T.a píše:
Pralev píše:
(Dýchej, Pralve, dýchej... Nezapomeň, že v téhle diskusi nechtějí flame...)

:D :D :D Dobre ty! Stacilo pouho pouhych 309 jinych prispevku na stejne tema.. :mrgreen:

diky, tohle byly velmi podnetne a zkusene rady.

alieno píše:

Proby se snazim pronasledovat jak to jde, ale s tim stitem to tam dokazou saskovat a otravovat ohavne dlouho :/
jinak ja teda asi nechapu spravne kitovani, ale pokud marauder ma stejnou rychlost pohybu jako zealot, pokud dostane zealot za ukol utocit na maru (coz vetsinou dostane) jak se marauder zastavi aby vystrelil, zealoti ho dohoni. pokud ma conclusive, zbrzdi jednoho, ale ostatni valej dal. navic takovej saskec stoji strasny pozornosti :)
jo a ty "temny mista" si takhle rozsvecuju bo parkrat uz jsem na to dojel :)
--------------------------------

Zdarec Ravene, stary brachu :lol: hele k tem odkazum, co se youtube tyka, vic nez husky se mi libi blizshouter, na toho koukam vzdycky v prvni rade, jeho styl komentovani se mi hrozne libi :)

Ahoj,
prave ze to jde... kdyz si naklika behani, tak pri zatacce do drona seknes (neobnovuji se stity... proste klikni A a nech je behat, uvidis ze je to lepsi, nez kdyz porad klikas, druhym treba nadezen [aby delal vic klicek]).
A k tomu kitovani, animace trva celkem dlouho, ale tobe staci zlomek na vystrel... zkus si popojit, A/S (co preferujes) a ihned popojit. Marauder Ti vystreli... nooo a pointa je ta, ze kdyz mas conclusive-shells, tak je zealot pomaly, a nedobehne (resp. ty odebehnes za dobu hit-and-run dal, jak on.. proto Te teoreticky v pripade nesmrtelnosti nemuze nikdy dohnat). A vis co je vtip? Zealot je hard-counter na maraudera oficialne ;-D Btw strili na nejblizsiho (nesmis klikat na konkretniho, ale dat povel k utoku). Takze vzdy zabrzdis potencialni hrozbu...

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 30. zář 2010 17:22:03 

Lot je dobrej counter na maraudery, o tom zadna. Kdyz si marauder pomuze upgradem, tak si pomoz taky upgradem: charge ;) Je to sice o dost drazsi sranda, ale pak mas za 100 sutru ultimatni protipozemni tank, ktera se hodi po celou hru. A hlavne ti zbejva hodne plynu na tech jednotky jako VR, HT, sentry atd. Ted zkousim build slozenej z ciste chargelotu a HT (posleze z vybourenejch HT delam archony) a zatim to docela vychazi ;)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 30. zář 2010 17:30:10 

T.iN.T.a píše:
Lot je dobrej counter na maraudery, o tom zadna. Kdyz si marauder pomuze upgradem, tak si pomoz taky upgradem: charge ;) Je to sice o dost drazsi sranda, ale pak mas za 100 sutru ultimatni protipozemni tank, ktera se hodi po celou hru. A hlavne ti zbejva hodne plynu na tech jednotky jako VR, HT, sentry atd. Ted zkousim build slozenej z ciste chargelotu a HT (posleze z vybourenejch HT delam archony) a zatim to docela vychazi ;)

Ahoj,

v tomto mas pravdu, ale nez se dostanes k "noham", tak to chvilku trva :-) Ale ze se mi zealoti paci, o tom zadna... skutecne trefne s tim malym tankem ;-D

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 01. říj 2010 11:42:48 

vcera jsem jednoho tosse konecne dal, darilo se mi potirat jeho expanze a i jeden slusnej vysadek, presto prudil docela dlouho.
druhej toss me uz dostal, ale nutno uznat, ze tenhle konecne neco hral. dobre scoutoval tou stenici, dlouho se mi nedarilo se jich zbavit. Sel pomerne brzo do colosa a tim me z bezpecne vzdalenosti ostreloval wall a hlavne me nepustil ven na expanze, mel kolem nej par zealotu a hlavne stalkeru a pres tuhle kombinaci se mi nedarilo dostat. marina nemela sanci proti colosovi, medivacy na heal a vikingy proti colosovi uspesne potiral stalkerama, banshee videl, od tanku si drzel odstup. Locknul me v bazi a nechal vykrvacet:) takhle nakombinovana grupa proste nesla prostrelit. Asi jsem se mel vybodnout na pokus probit se ven a jit do nejakyho vetsiho vysadku v jeho bazi, ale i tam mel dost canonu. spatny to pro me bylo :)

no a pak me prevalcoval jeden terran. zabarikadoval se na kopci a JEN jen medivacy, jednoho nebo dva raveny a marinu ze snad 5 reactoru, kdyz jich mel jak cinska lidova armada, proste se tim prevalil pres celou mapu, obrana proti tomu nebyla mozna a to to ani nestimpoval, jen A+misto na mape a vymalovano :?

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 01. říj 2010 12:06:45 

Po precteni veci jako terran je nejnarocnejsi na micro, zealoti se nedaji marauderama kitovat a zealot rush owni terrana mi zaclo cukat v koutku...

Yarin vs Internet Live Po, St, Pá ve 20:00
Yarin vs Ladder Live Út, Čt ve 20:00

Obrázek

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 01. říj 2010 12:16:40 

Yarin píše:
Po precteni veci jako terran je nejnarocnejsi na micro, zealoti se nedaji marauderama kitovat a zealot rush owni terrana mi zaclo cukat v koutku...

Tohle taky není diskuze pro tebe ale pro začátečnické lamky. ;)

Hráč začátečník vidí hru úplně jinýma očima a se svými 20ti APM to opravdu neukituje a terran je náročný na macro, už jen kvůli počtu všemožných addonů. Zkušený hráč tohle nevidí, ale někdo kdo hraje SC poprvé, nebo jen jednou týdně, tak s těmihle problémy bojuje neustále.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 01. říj 2010 13:09:01 

nechci vam do toho kecat ale zealoti si proti marauderum s concussive shells ani neprdnou, navic charge je mnohem drazsi tech nez CS takze naopak na zacatku ma terran navrch... obecne je to trochu stupidni rasa, na nizsich urovnich staci spamovat jen jednotky z raxu murarder+marine blob rozjede skoro vsechno pokud je souper schopnejsi tak tam jeste clovek musi pridat stim a medivac, ale je to celkem nuda

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 236 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 24  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina