no takze po vidkendovem hrani jsem byl prerazen do bronzu, cachtam se nekde mezi 7 a 10 mistem v divizi.
mam celkem slusne score vs Terran
ramcove vyrovnane proti zergum, projizdim to vetsinou proti mutum, jsou univerzalni, mobilni a vzdycky jich je plna prdel. ta jejich mobilita je proste pruser, pokud uz me tim nerozseka, tak mi to minimalne dost zbrzdi expanzi a pak dojizdim na ekonomiku.
reaper rushe jsem zavrhnul, vetsinou uz to ma osefovany kralovnou a zabama, financne se to nevyplati. premyslel jsem nad vetsim mnozstvim (tak 4-5) helionu idealne s upgradnutym flametrhoverem, protoze pechota ma problem s tema spine cosi, ale helioni by se mohli prosmyknout a trochu mu pocuchat drony, potazmo by mu mohli trochu plasit expanze. Bohuzel na trening mam malo oponentu, na zerga narazim jen velmi sporadicky
totalni katastrofa jsou ale protosove. 4 z 5 Tossu doporucuji mass zealots.
Na zacatku ho nemam jak zbrzdit, locknout ho v bazi je nesmysl, jak se rozhodne pro tuhle prasarnu.
vetsinou zkusi proxypylon, coz je ve finale uplne jedno
seka jen a jen zealoty, ti "sofistikovanejsi" mezi to jeste sem tam prcnou stalkera.
pokud se mi podari se zazdit a ubranit se treba skrzeva bunkr, blbci vetsinou jedou podle pravidla "kdyz to nejde silou, jde to jeste vetsi silou" a seka je jeste ve vetsim. Skrzeva ty jeho pojebany neviditelny scouty a hordu zealotu je kazda expanze proste prevalcovana jeste nez se dostavi.
kdyz jich ma dost, vetsinou je jeste vtipne boostne
rush na bazi, at uz MMM nebo cloaked banshee nehrozi diky "bozim" canonum, kteri strili zem, vzduch a jeste detekuji cloaked.
osobne jak mi to vybere tosse, jsem uz od zacatku otravenej a nejradeji bych to leavnul hned ze startu.
fakt nechapu, ze takova hra nekoho bavi.
napadlo me poslat jedno z prvnich SCV k nemu do baze, schovat se a utajene mu tam postavit barracks a bunkr, coz v pripade neodhaleni by ho mohlo dost vyrusit, jenze to by zase nechalo moji bazi uplne holou.
dalsi potencialni moznost by bylo zapojeni ghostu a EMP, ale nevim jakej to ma rozsah, jestli se to vyplati. Ghosty jinak pouzivam pomerne uspesne na souperovy expy, kdyz ji vypatram, necham ji trosku saturovat a pak ji nuknu.
zjistil jsem, ze nuke ma vubec slusny psychologicky efekt, zvlaste kdyz jsou aspon 2 a 2 ghosti. jednoho priblizim k bazi a druhyho k jeho nashromazdenym jednotkam. zavolam prvni nuke na bazi a souper vetsinou primarne zacne sibovat se svoji grupou jednotek, jakmile je nekam presune, zavolam druhou nuke na ne. Sice se mi malokdy podari zrusit mobilni jednotky, ale hlaska "nuclear launch detected" soupere dost stresuje, coz me neskutecne bavi. vetsinou ho to vyprovokuje k masovym stavbam detektoru, coz mi aspon na chvili dava cas na pripavu protiutoku.
jediny minus tady je, ze setup ghostiho opruzovani je pomerne drahej